VEO 2 zwaait uit en af…

Zaterdag 17 juni speelde VEO haar laatste wedstrijd op het veld. Tegenstander was OVVO 2 uit Maarssen. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Deze wedstrijd was voor VEO 2 hét moment om de vertrekkende teamgenoten (Esmée Born, Laura Zwanenburg, Anique van der Stelt en Roy van der Kroft, zie ook eerder stuk op de site.) uit te zwaaien. U leest het goed: De helft van het team dat deze dag startte zal volgend seizoen niet meer binnen de lijnen komen…🥲… Buurclub Wilhelmus had speciaal voor deze match vuurwerk geregeld vóór en ná de wedstrijd, heel sympathiek…

Tegenwoordig plegen de meeste teams zich kort voor een wedstrijd op te peppen met een soort van jungledans onder het uitstoten van dierlijke kreten gelijk het “burlen” van edelherten. Hoe anders is dat bij dit VEO 2… Zij verzamelen zich rond de korfbaalpaal, halen deze eruit en beginnen gezellig onder leiding van Dion ten Brummelaar het putje stevig te stofzuigen, waarna nog een relaxt kringgesprekje volgt om vervolgens frivool het veld op de dartelen…Wat een verademing…

Geen opzwepende “tribal rituals”, maar gezellig stofzuigen… Kjeld Verboom (6) kijkt gebiologeerd toe…
Nu heeft u vast net als ik de vraag: “Is die put nou zo diep of had hoofd stofzuigen Dion ten Brummelaar (Thumb up..) voor deze foto een extra hulpstuk op zijn stofzuiger gezet?”….

De eerste helft gingen de Voorburgers en OVVO gelijk op. De eerste drie minuten werd er niet gescoord en onderscheidde Kjeld Verboom zich verdedigend met drie intercepties. Daarna vond Robin Fuchs (Onlangs vader geworden) van ver de korf en antwoordde OVVO vrijwel direct. De 2-1 kwam uit handen van aanvoerster Zwanenburg en de 3-2 was weer van Fuchs, terwijl de Maarssenaren niks cadeau gaven. Na 14 minuten leek van der Stelt het eerste gaatje te slaan, (4-2) maar na de drinkpauze sloten de gasten weer aan: 4-4. Zij deden haasje over (4-5), maar van der Stelt was in deze fase erg belangrijk voor VEO: 5-5, waarna zij bij 5-6 een erg prettig verdedigend blok wist te realiseren en later nog eens een belangrijke  “steal” had.

Roy van der Kroft (8) begint een indrukwekkende reeks fadeaways, Esmée Born (13) kijkt verwachtingsvol toe…

Ten Brummelaar bracht VEO weer op gelijke hoogte, waarna de gasten uitliepen naar 6-8 met nog zes minuten op de klok tot de thee. Verboom wist met onder andere een trefzekere vrije worp de ruststand op 8-8 vast te stellen.

Anique van der Stelt (fraai schietend…) was vandaag heel waardevol, hier kijken van der Kroft (onder korf) en Born (verscholen achter van der Kroft) toe wat haar schot gaat doen…

Kort na de rust had Sanne Theil verdedigend een nuttige onderschepping, want OVVO kon in die fase lang aanvallen en weer voorsprong pakken, 8-9. Born stond die middag op scherp en verdiende een strafworp, welke zij zelf verzilverde. Met wederom Verboom voor de korf was het snelle antwoord van OVVO (9-10) weer vlot ongedaan gemaakt (10-10) en kon Born (pakte bij 12-10 later ook nog een fijne interceptie…) weer aan de bak (11-10).

Laura Zwanenburg is een veelzijdig speelster. Hier geeft zij geconcentreerd de bal aan de doorbrekende Kjeld Verboom, die hiermee 10-10 zou aantekenen. Bij de korf (half zichtbaar) Ten Brummelaar) en op de achtergrond Sanne Theil.
Born schiet VEO gracieus naar 11-10.
Voor het geval u het niet gelooft wat bij bovenstaande foto staat, een fractie later: de bal hangt nog bovenin de korf en van der Kroft kijkt tevreden toe…

Vervolgens namen de Voorburgers de kuierlatten: Fuchs (12-10), Zwanenburg (13-10, veelzijdige speelster…) en Ten Brummelaar (bekend van de korte kans, 14-10) sloegen het finale gat. En toen was -met nog zes minuten op de klok- het moment daar: Van der Kroft trof met ongeveer zijn achtste fadeaway doel! Heel VEO veerde op, hier was verlangend naar uitgekeken… Alle vertrekkende spelers werden prompt gewisseld en van bloemen voorzien. Prachtig moment…😃… De goals van Fuchs, invalsters Laura Dekker en Esther Welschen (Let op deze jongedame, een belofte!…) waren alleen nog van belang voor de statistieken. VEO 2 won verdiend met 18-13, terwijl het vuurwerk op het juiste moment weer losbarstte bij de buren…

Bloemen voor de vertrekkers, mooie plaat…🥰…
Met de vier vertrekkers voorop dankt VEO 2 het publiek…

Voor zover ik kan beoordelen heeft VEO 2 onder Gerbert Schippers een goed seizoen gedraaid: zesde in de zaal, vierde op het veld in de reserve overgangsklasse en de ontspannen sfeer waarin dit team met deze pot afsloot was mooi om te zien. Jammer dat Born, Zwanenburg, van der Stelt en van der Kroft straks niet meer te bewonderen zijn, maar vanuit de jeugd komt het broodnodige talent eraan! Ik ben benieuwd!!!….

[Scores VEO: Robin Fuchs 4x/ Kjeld Verboom 3x/ Laura Zwanenburg, Anique van der Stelt, Esmée Born en Dion ten Brummelaar allen 2x/ Laura Dekker, Esther Welschen en Roy van der Kroft ieder 1x.]

Een hele mooie teamfoto voor het album [met dank aan Glenn de Vries]…

Geplaatst

in

door

Tags: