Over VEO

Over VEO
De in 1920 opgerichte christelijke korfbalvereniging VEO (Voorburg en Omstreken) is op dit moment met zo’n 300 leden één van de grotere korfbalverenigingen in de Haagse regio. De vereniging faciliteert korfbal voor kinderen vanaf 3 jaar op elk niveau. C.K.V. VEO is een sociale vereniging waar iedereen zijn of haar sport op zijn of haar eigen manier kan beoefenen. Prestatiegericht voor leden die op topniveau wil spelen, recreatief voor mensen die willen bewegen. C.K.V. VEO neemt in alle leeftijdscategorieën (vanaf 6 jaar) deel aan de door de KNKV georganiseerde korfbal competitie. Alle teams trainen één of twee keer per week onder leiding van gekwalificeerde trainers.

De vereniging heeft een goede reputatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg en speelt een maatschappelijke rol op het gebied van activiteiten voor scholen en inwoners van de gemeente. Er is een goed ontwikkeld en onderhouden relatienetwerk met de gemeente, sportverenigingen, bedrijven en instellingen.

Accommodaties
C.K.V. VEO beschikt over een mooi gelegen sportcomplex in het sportpark Westvliet. Deze accommodatie bestaat uit twee kunstgrasvelden, een aantal grasvelden, een kleedaccommodatie en een gezellig clubhuis. In de wintermaanden vinden de trainingen en wedstrijden plaats in de zaal. De thuishal van C.K.V. VEO is sporthal Essesteijn.

Overige activiteiten
Naast korfbalactiviteiten organiseert C.K.V. VEO tal van andere activiteiten, zoals het jaarlijkse Hemelvaarttoernooi, de avondwandelvierdaagse, vriendjes en vriendinnetjesdagen en diverse feest- en spelavonden.
Ook zijn er speciale jeugdactiviteiten waaronder het schutterstoernooi, het schoolkorfbaltoernooi en het jeugdkamp.

Visie
Met het 100-jarig bestaan van C.K.V. VEO in het vizier en als één van de deelnemers van het Focus-programma van de KNKV staat er veel te gebeuren. Vanuit het bestuur zijn er in samenspraak met de leden ambitieuze doelen gesteld waarmee we de vereniging naar een hoger plan willen tillen. Actieve ledenwerving is niet alleen noodzakelijk voor inkomsten, maar ook voor de korfbal technische ontwikkelingen. Er ligt een Technisch Beleidsplan waar invulling aan wordt gegeven; met onze selectie willen we korfballen op overgangsklasse niveau, met de jeugd in de hoogste klasse of net daaronder. Goede faciliteiten zoals een nieuwe kantine en een eigen sporthal zijn daarbij van groot belang. Hiervoor hebben we geld nodig. Dit realiseren we o.a. met inkomsten vanuit sponsoring. Om deze plannen uit te voeren hebben we de hulp van vrijwilligers en/of sponsoren van binnen en buiten de vereniging hard nodig!

Meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat via het e-mailadres: secretariaat@veokorfbal.nl.

Relevante stukken