S5: Sterk vs Sterk…

VEO 5 mag zich na deze zaterdag “Herbstmeister” van reserveklasse 4K noemen… Met een klinkende 5-20 overwinning werd Door Eendracht Sterk 5 door Yannick Sterk c.s. in een druipnat Delft terugverwezen. Na de eerdere overwinning van 21-4 in Voorburg was dit resultaat uiteraard niet geheel onverhoopt. Het weer speelde niet mee, deze “last dance” voor de zaal moest geschieden in een koude, natte troosteloze ambiance …

Het weer was bar en boos, regen kletterde ter aarde. Ieder had zijn eigen manier om zich in deze zondvloed voor het treffen op te peppen. Een serie met impressie van de diverse voorbereidingen: Op dit plaatje loopt Sannah Goedhart zich warm, maar… ziet u het ook?… Is zij een “Conehead”?… Hebt u ooit deze legendarische komische film gezien met Dan Aykroyd als “Beldar” en Jane Curin als “Prymatt”? Nee???…. Een echtpaar “Coneheads” van de planeet Remulak gestrand op aarde… Echt een “must see”!!…Huiswerk voor het begin van de zaal voor ieder die deze rolprent nog niet gezien heeft…
Dit moeten toch echt Prymatt en Beldar zijn, alhoewel bij de laatste zijn ‘Conehead’ fantastisch weg is gegrimeerd…. 😂….
De mens blijkt nog steeds een kuddedier… Door Eendracht Sterk bereidt zich samengeperst in de dug-out voor op het komende treffen als ware het een kudde koeien, die in de lege weide samen schuilt onder die ene beschikbare boom….

Yannick Sterk trof bij de Delftenaren een langer neefje als tegenstander, maar het deerde hem nauwelijks. Uit een gave aangeef van Sannah (“Conehead Prymatt”, zie de foto’s…) Goedhart opende Sterk himself de score uit een korte kans, hetgeen hij twee minuten later overdeed uit een mooie strakke pass van Marije Scheffers. Vervolgens verscheen Philippe “Messi” Nanusevski voor de korf en uit een lange snelle aanval deponeerde hij de bal in de korf, 0-3 na tien minuten en geen vuiltje aan de lucht behalve legio regenwolken. Echter… zes minuten later, waarin onze Tilburger een fraaie pleister aan de hand mocht scoren, stond er 2-3 op het lastig zichtbare scorebord… hmmm, dreigde er toch een verrassing?… Nee… Want na 20 minuten spelen pakte VEO de draad weer op en nam de kuierlatten… Achtereenvolgens Scheffers met een schot, Esther Boogert (ook een schot), Messi met een ‘hoekie’, Remi Hartgers (geen idee meer wat dit voor goal was…), “Conehead” Goedhart met een fraaie doorloop en tot slot weer Messi met een ‘loepie” zorgden voor een ruststand van 2-9… Uw reporter kon opgelucht ademhalen….

Philippe Nanusevski was vandaag weer ‘on fire’, deze bal is een mooie illustratie. We zien hem op de rug net na een schot die weer “loepie-zuiver” richting korf gaat, maar deze is iets te hard zullen Anne Koot (links) en Esther Boogert (rechts) later zien. Bij de korf zien we nog net de six-pack van Beldar….

Na de thee schoot Anne Koot direct de 2-10 binnen. Zij was weer een prettig aanwezig met de nodige intercepties, ondanks (of… zo u wil… dankzij…) een bijzondere voorbereiding op de vrijdagavond… Met opnieuw Sterk (de onze dan…) na een fraaie actie van “Babe” Scheffers, Scheffers zelf met een korte kans uit een snijdende pass van Hartgers, Messi en Koot (deze laatste twee samen binnen 30 seconden…) zorgden na acht minuten in de tweede helft voor een stand van 2-14. Door Eendracht Sterk had hiermee een “run” van 11 goals om de oren gekregen en stond duidelijk te suizebollen… Intussen werd het eerste oudejaarsvuurwerk afgestoken door de fanatieke en vrijwel afwezige Delftse aanhang… We schrokken ons de blubber van die enorme knal en vreesden voor een charge van de tot dan toe absente ME… Gelukkig konden onzichtbare stewards dit verzonnen relletje in de kiem smoren, maar die knal was echt!…

Marije Scheffers speelde een puike pot, hier in actie met een schot. Deze zou geen doel treffen zien links Sannah Goedhart en de luchtmacht bij de korf…

Enfin onze helden en heldinnen leken op stoom, edoch… Hierop bestormden Hartgers, Scheffers, “Conehead” Goedhart en Sterk waarlijk keer op keer de Delftse korf. Één aanval telde mijn paraplu-assistente wel 22 schoten (Door de jaren heen gelouterd ben ik nogal eens geneigd een korrel zout op haar uitspraken te leggen 😜…, echter dit kon wel eens de volle waarheid geweest zijn…) welke allemaal losse flodders waren… En waar de ene Sterk niet scoort, doet de andere het wel: 4-14, met nog 13 minuutjes te gaan… De tweede Voorburgse aanval had minder moeite met het gat van de korf: tien seconden na de vakwissel knalde “Messi” alweer eentje in en de langste man van Delft volgde dit voorbeeld: 5-15 met nog 12 minuten op de klok… En weer moesten de ongewenst kampioenen van het flodderschot aan de bak, maar nu waren ze er helemaal klaar mee: Mede door voortdurende aanvoer vanuit de verdediging (Nanusevski pakte keer op keer de bal af…) kwamen Hartgers en Sterk tot scoren, 5-17. Hierop was het de beurt aan Sannah Goedhart om bal na bal in de verdediging te pakken, waardoor Esther Boogert (lekker schotje…) kon scoren en onze kersverse Brabander Dion “Donders” ten Brummelaar (Lepe korte kans vanachter de korf…) pakte ook zijn goaltje mee, waardoor vandaag alle VEO-ers gescoord hadden, 5-19. Als vanzelfsprekend was na de openingsgoal ook het slotakkoord voor “Boeing” Sterk, eindstand 5-20.

Als u deze foto ziet begrijpt u wellicht waarom ik Yannick Sterk vergelijk met een Boeing… Ik vind dat de KLM een toestel naar hem moet vernoemen… Hoe regel je dat trouwens?…

Ik heb deze zaterdag -ondanks de deprimerende ambiance…- een erg leuke, sportieve (er waren nul -zero- strafworpen…) wedstrijd gezien met leuke acties en fraaie goals, maar ook héél fraaie missers… 😇… VEO 5 is een inspirerend team met nog steeds een “winnaars-drive”, maar men zoekt vooral het plezier… Bent u ook zo benieuwd hoe het in de zaal zal gaan?… Wellicht komen ze daar in een poule met bijv. KVS 7, Fortuna 6, Dunas 4 én Meervogels 6 ploegen tegen, die uit een heel ander vaatje zullen tappen dan dit Door Eendracht Sterk…

VEO 5 is met deze overwinning op klinkende wijze “HERBSTMEISTER” geworden. Met nog zes wedstrijden resterend na de zaalcompetitie staan onze helden en heldinnen deze veldcompetitie op 14 uit 7, een doelsaldo van plus 78 (131 voor en 53 tegen). Echter, het is nog niet gedaan… Er is nog één serieuze concurrent voor de felbegeerde cup met de grote oren: Meervogels 6, zij hebben alleen punten bij VEO moeten inleveren en volgen strak op de tweede plek met 10 uit 6…

Terwijl de C-cijfers (ik kan het volledige woord niet meer horen… 🤢… ) weer oplopen kijken we met z’n allen uit naar de zaal, hopelijk mag het publiek erbij zijn?… Anders hoop ik van harte dat onze streamingskanjers ook VEO 5 zullen streamen… Voor nu: Veldschoenen in de vuilnisbak -Sannah?…- of in het vet… (Hmmm… of hoeft dat laatste in deze moderne tijd niet meer?.. 🤔…Mijn kicksen waren na de micro -zo heette de zaal vroeger…- altijd keihard, want dat vet vergat ik meestal…)

Hopelijk tot in Essesteijn!

(Scores VEO: Philippe Nanusevski en Yannick Sterk beiden 5x/ Esther Boogert, Anne Koot, Marije Scheffers en Remi Hartgers allen 2x/ Sannah Goedhart en Dion ten Brummelaar ieder 1x)

De “Lead-“foto: Op deze foto koestert Yannick Sterk de zojuist bemachtigde bal, zijn achterachterachterneefje, die slechts een kopje groter was dan “Boeing”, ijlt toe. Op de achtergrond “Conehead Prymatt” Goedhart, die deze laatste veldwedstrijd een pleister om de rechterschoen nodig had om deze bij elkaar te houden…
Scroll naar boven