Ondertussen bij de Weidevogels………

Ondertussen bij de Weidevogels………

Waar het als toehorende rijdende ouder, onderweg naar een wedstrijd van de A1 meestal gaat over feesten, het andere geslacht, alcohol(mis)(ge)bruik, docenten op school met zweetplekken onder de oksels (wat kun je verwachten met 30 schreeuwende pubers in de klas), passeerde er afgelopen zaterdag zowaar een serieus onderwerp. Waarom zijn er zoveel verenigingsnamen binnen de korfbalsport die iets te maken hebben met een vogel? Nu heb ik enige korfbalhistorie achter mijn naam maar ik kan dit verschijnsel ook niet verklaren. Een paar voorbeelden zonder uitputtend te zijn:

  • De Weidevogels uit Bleiswijk
  • De Meervogels uit Zoetermeer
  • De Meeuwen uit Putten
  • De Trekvogels uit Rotterdam
  • De IJsselvogels uit Moordrecht (bekend van de broekjes)
  • En om toch even te noemen, de vereniging die niet meer bestaat maar waar onze voormalig voorzitter Jeroen Breeschoten zijn roots heeft liggen, De Raven uit Den Haag.

Ik heb de moeite genomen om via google het antwoord te vinden, helaas zonder succes. Mijn hoop is echter op tante Ans gevestigd die, na inname van een “100-jaar VEO-bier”, met rollator en al de dansvloer betrad om daar onder het genot van enkele Hollandse Krakers (niet helemaal de keus van de schrijver van dit verslag) de VEO-leden met een nieuwe uitvoering van de “Vogeltjesdans” te vermaken.

Ondertussen bij de Weidevogels, was de A1 bezig om de misser uit de 1e competitiewedstrijd, de goedmaker van de 2e wedstrijd een mooi vervolg te geven in wedstrijd nummer 3. Het publiek kreeg waar voor zijn geld. De wedstrijd was snel, kende een aantal mooie acties, kende een gouden wissel en natuurlijk niet te vergeten spanning! VEO ging goed uit de startblokken maar de Weidevogels bleven bij tot daar een gaatje was van zo’n 4 doelpunten. Liefst natuurlijk dat verschil nog even opvoeren om het restant van de wedstrijd rustig uit te kunnen ballen maar daar dachten de Weidevogels anders over. Zij kwamen terug. In plaats van het gat van 4 doelpunten te vergroten, liep de voorsprong terug om in de laatste minuut gelijk te komen. Vakwissel, nog zo’n 10 seconden te gaan en wat doe je dan? Je gooit de bal naar Pepijn en “die doet er vast wel wat leuks mee”. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Waar Pepijn soms, in korfbalterminologie een “airbal” weet te produceren deed Pepijn er nu gewoon wat fraais mee. In de laatste 5 seconden wist VEO met ongeveer de laatste actie van de wedstrijd, uitgevoerd door Pepijn, de zege naar zich toe te trekken. 12-13 in het voordeel van VEO.

Nu alleen het raadsel van de vogels nog even oplossen…….

Dick


Geplaatst

in

door

Tags: