Zonovergoten Olympiade 2019

Op een prachtige vrijdag 28 juni was VEO samen met onze buren Catch en EHC in goede traditie weer gastheer voor een ware armada aan kinderen van meerdere scholen uit de omgeving.

Kinderen die vandaag kennis konden maken met een diversiteit aan sporten. Naast handbal en honkbal uiteraard ook met het korfballen. Cuno en Chris B hebben de mensen van de gemeente vanmorgen ‘opgestart’ (Chris V had al voorgewerkt op de opbouw van de geluidsinstallaties) en gezorgd dat de velden konden worden opgebouwd met palen en korven. Niet alleen op onze eigen kunstgrasvelden maar ook op een deel van het Catch-terrein is druk gekorfbald.

Bij Catch en EHC gingen de kids daarnaast fanatiek aan de slag met handbal en honkbal. Leuk om te zien dat dit naast elkaar tegelijk kan en dit elkaar versterkt.

Studenten van Mondriaan zorgden voor de wedstrijdleiding en floten de partijen, voor hen een ware ‘Learning on the job’… In de middag een run op de ijsvitrine van VEO, want de zon deed zijn werk en iedereen zocht verkoeling. Het waterbedrijf Dunea had een extra watertappunt aangelegd zodat de kinderen goed konden drinken, niet onbelangrijk met dit weer!…

Tenslotte was het Rode Kruis weer present en had het in mijn waarneming eigenlijk best druk … Een teken dat het er inderdaad fanatiek aan toe ging!?…
Na de prijsuitreiking om 14.30 uur zat het erop, de spelen werden voor gesloten verklaard en de rust keerde terug.

Na het opruimen tijd voor reflectie: maatschappelijk goed bezig vandaag VEO. Kids plezier in korfbal laten beleven, laat dat nu net als doel van de vereniging in onze statuten staan 😉. Olympiade tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Oscar Mechielsen

Scroll naar boven