Wedstrijdverslagen 18 februari: VEO4, B2, C2, D1, D4 UPDATE!

VEO 4 – KVS 6                   18-2-2017

door Alex de Jong

Na de welverdiende winst op Futura vorige week, is heel VEO 4 erop gebrand deze winning flow voort te zetten. Om de derde plaats veilig te stellen (komt er dan een huldiging, Joost?), moet er in ieder geval gewonnen worden van KVS.

KVS laat even op zich wachten, maar komt dan toch op tijd voor de wedstrijd met wat nieuwe gezichten. De uitwedstrijd in Scheveningen eindigde in een gelijkspel, dus het belooft een spannende strijd te worden.

De eerste aanval met Rick, Marten, Steffie en Carolien maakt een vliegende start met meteen twee doelpunten van Rick. Het tweede vak met Joost, Rico, Rianne en Q neemt het scoren over, via een afstandsschot van Rico. Hierna komt KVS voor het eerst op het scorebord.
Het vak van Rick breidt de voorsprong uit.
Joost staat hartstikke sterk te rebounden en weet veel aanvallen van KVS te onderbreken. Ondertussen geven Rico, Rianne en Q veel druk, waardoor de schoten de korf niet halen.
Het staat al snel 6-1, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld….

De doelpunten vallen nu om en om wat leidt tot een stand van 8-4. Door aanvallend snel te spelen en verdedigend de juiste druk te geven (Carolien doet het erg goed tegen een sterke dame) staat er bij de rust een mooie voorsprong van 11-6 op het scorebord.

De vermoeidheid begint toe te slaan en KVS weet dit goed te benutten. De dames worden slim uitgespeeld wat ertoe leidt dat ze terugkomen tot 11-9. Het vak Rick weet een paar creatieve aanvallen neer te zetten, met een paar wegtrekkansen (Steffie en Carolien) en het afstraffen van een inspringende heer (Rick). Terwijl Marten vrijwel de hele wedstrijd zijn tegenstander de baas is in de rebound! Het vak Joost weet het heel lang dicht te houden. De onvermoeibare KVS-dames worden sterk verdedigd door Q en Rianne.

Bij 14-13 wordt het toch even spannend en scoort Q een belangrijk doelpunt. Rick zorgt voor een voorsprong van drie doelpunten, waardoor VEO weer even op adem kan komen. KVS gaat wat feller spelen en Rico wordt nog een keer omver gelopen. Dat kun je maar op één manier afstraffen, door gewoon koelbloedig de stip af te maken (3 uit 3 stippen voor Rico!).

Timothy mag nog even zijn energie kwijt in het veld en komt erin voor Marten.
Rick, goed voor 7 doelpunten!, wordt gewisseld voor Alex. Laura kan helaas even niet meespelen vanwege een blessure, maar speelt vanaf de bank een hele belangrijke rol met fanatieke aanmoediging en aanwijzingen.
Het werd nog even spannend, maar vooral door het sterke begin heeft VEO de hele wedstrijd voorgestaan. Een verdiende eindstand van 18-15!

 

B2………..de bal gaat er………………………………niet in!

Door Andries Kuipers

Na een geslaagd teamuitje de avond ervoor – bumpervoetbal in de Uithof (zie foto) en eten in de stad – trad de B2 vol goede moed aan tegen de meisjes van TOP B4. Ja, allemaal meisjes.

Wat direct opviel was dat de gemiddelde lengte van deze meiden beduidend groter was dan van de spelers van ons team………maar wij hadden jongens (Luuk, Frank, Bjarne).

En de vorige wedstrijd hadden we gewonnen van deze tegenstander. Kortom: alle kansen op een overwinning.

En zo begon het ook. De spirit was goed, het spel liep vlot. Elisa en Ilse beweeglijk, snel en lekker fel. Raquel en Vera de degelijkheid zelve. Nessia de aangeefster. Luuk, Gabrielle, Frank en Bjarne de prijsschutters.

Altijd een of twee punten voorsprong, maar nooit echt los. Verdiend met voorsprong de rust in. Maar toen…………………………………………………

De meiden van TOP bleven er in geloven, waren taai en gaven niet op. Diep in de tweede helft maakten ze dan ook de verdiende gelijkmaker: 6-6.

Nog een minuut of zeven te spelen; het kon nog alle kanten op. Het momentum lag bij TOP, maar misschien kon VEO zich nog herpakken. Wie 7-6 zou maken zou vermoedelijk de wedstrijd winnen.

En dat werden de meiden van TOP! VEO kreeg in de laatste minuut nog een strafbal, maar ……..de bal gaat er………………………………niet in!

Enigszins gefrustreerd verliet VEO het veld. Een nederlaag leek niet nodig. Wel een spannende wedstrijd. Volgende week weer proberen.

B2, de wedstrijd
B2, het teamuitje

VEO C2 wint overtuigend van ODO C2

door Harry Meijer

Zaterdagochtend vertrokken de aspiranten van C2 naar ODO. In verband met de mist namen de meeste chauffeurs de snelweg naar Maasland.

Toen ODO eerder in de competitie in Essensteijn kwam werd het 5-5. VEO kwam toen niet in het eigen spel en moest nu duidelijk beter presenteren, want in feite stond de eer op het spel tegen ‘hekkensluiter’ ODO.

Het begon slecht, al na twee minuten scoorde ODO de 1-0. Maar VEO sloeg snel terug met een mooi schot van Sven in de vierde minuut. Kort daarop gevolgd door een doorloop van Lucas. In de tiende minuut bracht Naomi de stand op 1-3. Daarna volgde een lange fase waarin over en weer de combinaties niet goed werkten. Tot de pauze werd er niet gescoord.

VEO begon energiek en vol initiatief aan de tweede helft. Na 8 minuten scoorde Amber met een doorloop. De doorloop van Sven, een minuut later, bracht de score op een riante 1-5 voor VEO. Hierna keerden de kansen zich. Met nog een maar een kwartier te spelen bracht ODO de stand terug naar 3-5; de wedstrijd was nog niet gewonnen.

Vanaf nu liet VEO C2 zich van z’n beste kant zien: mooie combinaties en slim spel. Malou scoorde kort na elkaar met een schot en een doorloop; 3-7. VEO pakte door met een  goede organisatie van spelverdeling en een bijna gegarandeerde afvang van Julian. Kasper scoort soms met doorlopen ‘als een duveltje uit een doosje’, hij bracht VEO op 3-8. In de voorlaatste minuut scoorde Naomi haar tweede schot. Sven zorgde een halve tel voor het laatste fluitsignaal nog voor een verrassing met een doorloop. Hij werd topscoorder. VEO kwam op een overtuigende 3-10 eindstand! De spelers waren super-blij en trots!

Op weg naar Voorburg, tijdens de lange en mooie slingerrit langs Schipluiden, werd achterin de auto teruggeblikt. In het zaalseizoen is C2 gegroeid, de spelers zijn beter op elkaar ingespeeld. Het team is beter gaan presteren, het speelt slimmer en het schiet en scoort veel meer.

VEO D1 en de reis van de Witte Wezel
Door Luuk van Hees

VEO D1 speelt uit in de Fortunahal tegen het onvoorspelbare Fortuna D2.
Gelijkspelen betekent dat je niet verloren hebt, maar naar afloop van de wedstrijd tegen Fortuna keken alle pupillen behoorlijk sip. Het was dan ook het eerste verliespunt sinds lange tijd. VEO D1 is in de race voor het kampioenschap en staat sinds vorige week bovenaan de poule. Fortuna heeft het niet zo best gedaan, verloren in Essensteijn met 10-7 van VEO en staat in de onderste regionen van deze 1ste klasse C poule. Kat in het bakkie zou je denken, maar het liep anders.
Zoals VEO’s Blauwe Tijgers een ploeg tot grotere hoogte kan brengen, zo nestelt zich soms ook een ander dier in de VEO-gelederen; de Witte Wezel… Net zoals de blauwe tijger is de witte wezel een roofdier maar is ook een beetje schrikachtig en zoekt graag dekking in een bekende omgeving. Als dit diertje in je sporttas meereist, heb je last van zenuwen en verlies je jezelf in heel voorspelbaar defensief spel.
De witte wezel was deze zaterdag uit zijn winterslaap gekomen en had veel invloed op onze helden. Iedereen wist dat gewonnen moest worden om zeker te zijn van het kampioenschap in de zaal. Liever liet men het niet op de laatste wedstrijd tegen KVS aankomen aangezien men wist dat deze alle trucs uit de kast zouden trekken. En ditzelfde KVS had tegen Fortuna verloren dus…. zerveuse en nenuwachtige kopjes!
Om kwart over twaalf begon de wedstrijd, een minuut later was het 0-1 door Sabine. Gelukkig. Veel leven langs de kant; zowel veel VEO ouders als Fortuna ouders. Minstens 8 coaches aan de andere kant van het veld. Fortuna verdedigde fel, zat er kort op en belette VEO om veel aan te vallen. De scheidsrechter was duidelijk aanwezig in de wedstrijd, hij floot veel in de eerste helft. Er werd dan ook snel gelijkgemaakt door een strafworp; 1-1. Ook de 2-1 valt, en er wordt gewisseld. De bal komt in het tweede kwart iets meer in de aanval en ook VEO krijgt een strafworp. Keurig genomen door de al eerder scorende Inez: 2-3. Met 3-4 wordt de rust ingegaan. Best ( ) wel ( ) spannend ( ) .
Na de rust blijkt dat Fortuna ook geleerd heeft van KVS. Het heertje van Pepijn gaat als dame spelen tegen Sabine en Pepijn krijgt een nieuw heertje dat vaak invalt in hun D1 hoofdklasse team. Maar gewoon pupillen uit het Fortuna D2 team dat uit 4 dames en 5 heren bestaat. Het maakt wel een verschil want de dames van dit Delftse team zijn minder dan de VEO-dames. Het jongetje met het binnenstebuiten shirt kan goed duwen. Hij wordt daar in het begin wel voor bestraft en Esther scoort uit een vrije worp 3-5. Maar ook VEO krijgt vrije worpen tegen en speelt niet lekker. De ploeg vervalt in een voorspelbaar ritueel dat door Fortuna goed wordt gelezen en verdedigd. Bovendien vertraagt Fortuna enorm en dat is een werkende tactiek als de tegenpartij de bal niet komt opeisen bij een vrije worp. Het extra heertje bij Fortuna helpt mee met het terugbrengen naar een 7-7 stand. Een gelijke stand met nog 10 minuten te spelen.
Dan 8-7! Help, Fortuna staat voor het eerste in de wedstrijd op winst! Trappen we er dan toch nog in? Alle ouders op de VEO-tribune blijven ijzig kalm, vinden dat de scheidrechter heel leuk en consequent fluit en maken zich nauwelijks druk… Ja thuh, niet dus, de tribune wordt gek! Maar Inez, die roepende ouders wel gewend is, blijft kalm en maakt met een mooie doorloop gelijk. Het is 8 tegen 8.
Nog 1 minuut, Fortuna in de aanval, nu geen strafworp tegen….! Dat doet VEO prima, partij! De bal gaat naar de aanval en Kenai schiet van afstand keurig in de korf, ongeveer een seconde nadat de scheidsrechter het eindsignaal geeft. Eindstand 8-8. Het blijft dus spannend in de poule of..
De sippe gezichtjes vertrekken vanuit Essensteijn naar huis. Rivaal KVS speelt over een maand (!) in Essensteijn om het kampioenschap tegen dit D1. Tijdens de rit speelt KVS echter ook, nog zo’n kat in het bakkie tegen Valto, thuis, uit bij Valto gewonnen. Dan de whatsapp… De witte wezel blijkt vanuit Delft direct te zijn doorgereisd naar Scheveningen, Sportlinked bevestigt; KVS verliest, en dik ook. Nog 1 wedstrijd te spelen en onze D1 staat 3 punten voor op de nummer twee. Ik zeg het heel zachtjes: kampioenen!
Blauwe Tijgers van harte uitgenodigd: zaterdag 18 maart 12 uur s’middags speelt de D1 haar laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen KVS D1. Huldiging gegarandeerd, Komt allen! Witte wezels mogen thuisblijven.

Veo loopt uit naar 2-4 met deze juichbal
Helaas mis..

 

D4  Kampioensfeest?!

door Edwin Korving

Op dinsdagavond 21 febr is het dan zover: het VEO D4 kampioensfeest! Bij winst tegen Valto, zullen de beker en medailles naar Voorburg komen.

Als snel scoorde de Westlanders 0-1. Gelukkig maakte VEO 1-1 en halverwege de tweede helft 2-1. Direct na de vakwissel maakt Wessel 3-1 via een doorloopbal. Op naar het volgende doelpunt!  Het duurt een hele tijd. VEO heeft toch wel last van de grote tegenstanders. En ja hoor! 4-1 voor VEO. Weer een doorloopbal en nu door Stijn. Vlak voor rust maakt Valto 4-2. In de rust worden de D4-ers goed toegesproken door de coaches Remco, Jada en Sascha!

Scheidsrechter Ewout smeert zijn fluit en start de tweede helft. Valto scoort 4-3. VEO krijgt veel kansen maar heeft moeite met afmaken. De verdediging doet zijn best om de aanval zoveel mogelijk te steunen. Bij balverlies verdedigen ze fanatiek uit. Helaas toch nog 4-4. De toeschouwers op de tribune worden stil. Tot de vakwissel blijft t gelijk. Oeps het wordt 4-5 voor Valto. Kom op VEO!!! De ene kans die Valto krijgt gaat er gelijk in 4-6. VEO heeft heel veel pech! Nog 5 minuten te gaan! Hoera 5-6 kom op nog 2 doelpunten. Nee helaas Valto scoort 5-7 en het lijkt erop dat het kampioenschap nog even uitgesteld wordt tot na de voorjaarsvakantie. De invalscheidsrechter fluit voor het einde van wedstrijd.

wedstrijdverslagen kunnen per e-mail worden aangeleverd: luuk@neureka.nl.                             Graag in een Wordbestand met datum en teamnaam.  Foto’s kunnen ook (een paar).       deadlines: zaterdag 19 uur. zondag 18 uur en dinsdag 18 uur.
Scroll naar boven