VEO verslaat “Superkippen”…

De vijfde competitiewedstrijd van VEO vond in Barneveld plaats tegen ODIK (Op de eigen spandoeken met de mooie geuzennaam “Superkippen” geduid…). Beide ploegen hadden voor deze wedstrijd evenveel punten.
In de voorwedstrijd in de prachtige Veluwehal liet VEO 2 na een voorsprong van drie doelpunten halverwege de tweede helft de winst uit handen glippen. Jammer, want er had beslist meer in gezeten…

VEO 1 begon met omgewisselde vakken en opnieuw David Nanusevski op de plaats van de nog zieke, maar gelukkig herstellende Jesper Verschoor. Bij een stand van 0-1 (Daan de Groot) zag ODIK één van hun belangrijke spelers onfortuinlijk (simpele misstap…) geblesseerd raken en het veld verlaten, waarbij de goed leidende arbiter Ruijsch het spel voor behandeling stillegde. Dr. Rieks van Dam (gepromoveerd in de spelregelkunde…) wist -i.t.t. de thuisploeg- precies wat het fluiten daarna betekende: hij legde de bal direct in de korf (Voor intimi en de duidelijkheid: die van ODIK…): 0-2. De Barnevelders kwamen met twee vrije worpen echter al snel weer langszij, waarna wederom van Dam (erg scherp vandaag…) 2-3 aantekende. VEO had in deze fase een duidelijk overwicht: het zag in onbegrip een doorloopbal van Marije Scheffers afgekeurd en de hardwerkende Michelle Jongenburger had pech bij één van haar doorbraakpogingen. De Superkippen pakten soms van grote afstand een kans en zo stond het halverwege het eerste bedrijf slechts 3-3. Dat was echter het moment waarop VEO aanzette en via Bouke van Drunick (van afstand, weer een héél lekker balletje…), Nanusevski en tweemaal van Dam (waarvan de laatste uit een flitsende combinatie met assist van Scheffers…) uitliep naar 3-7. ODIK klampte nog aan tot 5-7, maar de Groot en (“wij zijn niet bang, want Bouke is erbij”..) van Drunick tweemaal gaven VEO voor het eerst deze zaalcompetitie een ruime voorsprong bij rust, 6-10.

Na de thee bleef VEO stug doorgaan, en via de Groot, van Drunick en Scheffers (puike pot, ook nog een stip mee geforceerd…) stond een maximaal verschil van vijf goals op het bord, 8-13. De thuisploeg gaf echter niet op, kwam dreigend terug tot 11-13, maar van Dam, de Groot en Sylvia Jongenburger (strooiend met fraaie passes…) leken weer orde op zaken te stellen: 11-16, ondanks dat de Voorburgers in deze periode ook een kans van de strafworpstip lieten liggen. 12-17 (na 15 minuten) was VEO’s fraaiste: De Superkippen beschikten over een Superhaan, die prachtig kon blokken: viermaal deze wedstrijd om precies te zijn. Maar terwijl het thuispubliek nog van het vierde blok nagenoot piepten de Groot en van Dam (Voor mij “Man of the Match”…) er als ondeugende kuikens flitsend van tussen en legde de laatste zijn zesde (!) treffer in de korf.
Hierna hielden de regelmatig scorende Voorburgers ODIK op afstand. Sanne Cramer, tweemaal Nanusevski (weer een prettige invalbeurt, met de 15-20 als kers op de taart) en de Groot (vrije worp) bepaalden vijf minuten voor tijd VEO’s eindscore: 21. Het leek wel alsof de Voorburgers hiermee dachten uitbuikend op stok te kunnen, want in die laatste vijf minuten was het soms “vrouwen en kinderen eerst…” in de verdediging… De Superkippen mochten nog drie eitjes in de korf leggen, waardoor de uiteindelijke eindstand geflatteerd voor de sportieve thuisploeg op 19-21 kwam.

Coach René Arnoldus had van enkele spelers “genoten”, maar zag zijn team verdedigend aan het eind onnodig gas terugnemen. De voorsprong was gelukkig ruim genoeg. Opnieuw maakte VEO progressie, vooral het gegeven dat beide vakken bijna evenveel (1e aanval 12x en 2e vak 9x) scoorden was mooi om te zien en goed voor het vertrouwen.
Later die avond verloor koploper DOS zeer verrassend van nummer voorlaatst Victum, waardoor DOS (acht punten) de eerste plek nu deelt met Telstar. VEO staat hier twee punten achter op een gedeelde tweede plek. Er resteren nog twee wedstrijden tot de helft van de competitie. VEO treft aanstaande zaterdag thuis MIA (één na laatste met vier punten) en na het kerstreces Synergo (laatste met nul punten) in Utrecht. De concurrentie moet allemaal nog tegen elkaar, kortom… met een beetje mazzel… zou het maar zo… kunnen zijn…dat… nee… ik ga dit niet opschrijven… Beter is…: VEO heeft nog heel veel in eigen hand!

De Voorburgers wonnen verdiend in het “hol van de kip” en kunnen uitkijken naar de laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Aanstaande zaterdag om 20.20 u zal Essensteijn hopelijk weer vollopen met Blue Tigers, die alles uit de kast zullen halen om hun helden en heldinnen het jaar 2016 winnend te laten afsluiten!?….

[Scores VEO: Rieks van Dam 6x/ Daan de Groot 5x/ Bouke van Drunick 4x/ David Nanusevski 3x/ Sanne Cramer, Sylvia Jongenburger en Marije Scheffers ieder 1x.]


Scroll naar boven