VEO velt bekerhouder…

Na een spannende voorwedstrijd in Essensteijn tussen VEO D1 en hoofdklasser Nieuwerkerk D1, met als uiteindelijke winnaar Nieuwerkerk (zie verslag elders op de site), én een prachtig applaus voor referee Bas Vermaat, die zijn comeback maakte op topniveau, kwamen beide hoofdmachten tegenover elkaar. Ook hier in competitieverband een verschil van één klasse ten nadele van VEO.

De eerste helft bleek, dat Nieuwerkerk niet met de vaste basisacht aantrad… Was dit onderschatting? … Beetje hoogmoed?… Of gewoon praktische problemen omdat vaste spelers niet konden?… Hoe dan ook, de favoriete Nieuwerkerkers (momenteel tweede in hun competitie) konden VEO niet afschudden. Na dertig minuten stond er bij rust 12-13 op het scorebord en was het verschil maximaal twee punten geweest.

De tweede helft kwamen de gasten na tien minuten op 14-17, maar VEO liet zich niet uit het lood brengen.Tien minuten voor tijd kwamen de Voorburgers langszij: 18-18, waarna spanning steeg en steeg… Via 19-19 (David Nanusevski, plaatsvervanger van de zieke Jesper Verschoor) bracht Daan de Groot met een uitgekiend schot na een geoliede combinatie met Jascha van Lith (Erkend “Supersub”, tekende persoonlijk al eerder voor de 18-18) VEO voor het eerst op voorsprong met nog vijf minuten te gaan: 20-19. Drie lange minuten hield het publiek de adem in, behalve uiteraard de Blue Tigers, die zich luidruchtig deden gelden… Diezelfde de Groot leek de verlosser te worden en met een miraculeus balletje de bezoekers op de knieën te krijgen: 21-19. De resterende laatste minuut duurde voor het gevoel minstens drie keer zo lang: Nieuwerkerk scoorde nog dreigend tegen: 21-20. Maar toen was daar…. Nanusevski! Hij beloonde zichzelf (een puike invalbeurt, vooral in de laatste tien minuten werkelijk overal aanwezig…) en zijn team met de finale treffer van de wedstrijd: 22-20… Essensteijn ontplofte en het publiek stond op de banken!…

VEO speelde ongedwongen en enthousiast tegen een op papier sterkere tegenstander. Opnieuw lijkt de ploeg –net als op het veld- in de zaal steeds verder in vorm te groeien gaandeweg er meer wedstrijden gespeeld worden. Het publiek (weer leuk een aantal oud spelers/ trainers te zien, die hun oude teammaten kwamen aanmoedigen) groeit ook in aantal en beloonde het team uit het hart met een staande ovatie.

Een mooie avond…: 7 december 2016 kan de boeken in als de dag waarop titelverdediger Nieuwerkerk, houder van de Zuid-Holland Cup 2015-2016, beentje werd gelicht door een bezield, veerkrachtig en frivool spelend VEO, dat schitterend revanche nam voor de eerdere nederlaag van de D1…

Zaterdag mogen de Voorburgers weer in Barneveld aan de bak: 18.30 u tegen ODIK, dat evenveel punten heeft als VEO. Voor de beker volgt in de komende weken weer een loting als alle wedstrijden gespeeld zijn, voor VEO zitten er nog een paar mooie tegenstanders bij…

Scroll naar boven