Leeftijdswijziging Korfbal Jeugd

De leeftijdsgrens van het KNKV zal met ingang van het seizoen 2017-2018 worden aangepast aan de grens die het internationale korfbal hanteert. Voorheen was de leeftijdsgrens gesteld op 1 oktober. Deze zogeheten peildatum bepaalt hoe oud een kind is en in welke leeftijdscategorie hij / zij mag spelen.

De peildatum van 1 oktober wordt, in het seizoen 2017-2018, verschoven naar 1 januari.

Deze leeftijdswijziging heeft consequenties voor alle kinderen die jarig zijn tussen 1 oktober en 31 december.

Voorbeeld:                                                                                                               Jouw kind is geboren op 23 december 2006.

Op 1 oktober 2016 is de leeftijd van dit kind 9 jaar. Iemand van 9 jaar mag dan nog in de leeftijdscategorie E spelen.

Wanneer we uitgaan van de peildatum 1 januari, wordt de leeftijd van hetzelfde kind 10 jaar. En dit houdt in dat jouw kind NIET meer in de E mag spelen, maar door moet naar de leeftijdscategorie D.

Hoe gaan we daar nu als TC Jeugd mee om?                                        

In het aankomende seizoen (2016-2017) proberen we al enigszins rekening te houden met deze belangrijke wijziging.

Dit doen we door zorgvuldig de individuele kinderen nu al te volgen om te bepalen of zij al toe zijn aan een eventuele overstap naar een hogere leeftijdscategorie.

In sommige gevallen zullen wij ook in gesprek gaan met de ouders, om samen te bepalen of het beter is voor het kind of waarom misschien juist niet.

Daarnaast proberen we de ’toekomstige’ teams zo goed mogelijk in te delen naar leeftijd en sterkte. Dit moet ervoor zorgen dat deze kinderen zo lang mogelijk met elkaar (in hetzelfde team) kunnen korfballen en moet uiteindelijk positief bijdragen aan de groei en de ontwikkeling van al onze kinderen.

Scroll naar boven