VEO verdiende meer…

Roda uit het pittoreske Westzaan stond tot zaterdag één punt boven VEO op de vierde plaats van de ranglijst en was in Noord-Holland dit weekend tegenstander. Het was de returnwedstrijd, de eerste wedstrijd in het najaar trokken de Voorburgers thuis aan het langste eind, zij het nipt: 17-16.

Roda vertrok in galop uit de startblokken en trof binnen 10 minuten 5x de korf, waar VEO alleen dankzij een vrije worp van Robin Fuchs iets terug kon doen (5-1). Vervolgens klampte VEO (spelend in de oranje reserveshirts) enigszins aan: Rieks van Dam maakte op aangeven van Fuchs twee slim genomen vrije worpen af en Robin van den Bosch tekende na 20 minuten spelen voor VEO’s vierde (6-4). Bij deze stand misten de Voorburgers een strafworp, waarna de schutters van de thuisclub weer een kloof creëerden van 9-4. Van den Bosch van afstand en van Dam vanaf de strafworpstip tilden VEO vijf minuten  voor de rust naar 9-6, maar verdedigend wankelden de Voorburgers…. Op dat moment bracht coach Frank Damshuiser de vorige week ook succesvol ingevallen Bryan Dinsbach in de ploeg voor van Dam. Koud in het veld bracht deze VEO op 9-7, waarna van den Bosch 9-8 realiseerde. Uiteindelijk werd gerust met 10-8 en de match was nog niet gespeeld….

Na de thee bleek de belangrijkste spits van Roda middels deze met chirurgische precisie geplaatste wissel volledig uitgeschakeld door alleskunner Dinsbach. De Zaanse storm leek geluwd en VEO kwam op stoom: Vier treffers op rij (resp. Fuchs, Sanne Cramer, Jesper Verschoor en Dagmar Rosenbrand) deden een kwartier in de tweede helft de stand volkomen kantelen: 10-12.

Robin Fuchs schiet VEO naar 10-9, Marije Scheffers in de afvang, Sanne Cramer klaar voor de aangeef en Bryan Dinsbach spoedt zich naar de korf om de vang te borgen...
Robin Fuchs schiet VEO naar 10-9, Marije Scheffers in de afvang, Sanne Cramer klaar voor de aangeef en Bryan Dinsbach spoedt zich naar de korf om de vang te borgen…

Maar Roda herpakte zich ook en wijzigde aanvalsstrategie, terwijl VEO’s productie begon te haperen: Trefzekerheid daalde, terwijl de passing hier en daar slordigheidjes vertoonde. Zeven minuten voor tijd bij een stand van 14-14 (weer twee treffers van Dinsbach, die zijn tegenstander intussen tactisch gewisseld zag…) was de wedstrijd echter zeker nog niet beslist.

Bij de korf Esther Boogert, wiens bal net de korf mist, op de achtergrond Robin van den Bosch en links Jesper Verschoor met een veelzeggende blik....
Bij de korf Esther Boogert, wiens doorloopbal net de korf mist, op de achtergrond Robin van den Bosch, links Jesper Verschoor met een veelzeggende blik….

Het was echter Roda, dat -ondersteund door een soms overmatig fanatiek overkomende aanhang- met nog vier minuten te gaan een gat sloeg naar 16-14, maar ook toen was de wedstrijd nog steeds niet beslist… VEO streed weer tot het einde, miste vervolgens nog een geheel vrije doorloop en scoorde in de laatste seconden (Marije Scheffers), waardoor de eindstand uitkwam op 16-15.

De Voorburgers toonden opnieuw veerkracht en hadden beslist meer verdiend. Damshuiser zag de oorzaak van het verlies vooral in de eerste helft, waarin de Roda spitsen soms ongrijpbaar waren met een ongekend schotpercentage. Maar toch had VEO na de rust ook dé kans laten liggen om de toen vertwijfeld ogende thuisploeg definitief op afstand te zetten, terwijl slordigheden in de passing en afwerking (schotpercentage ruim 17%) de kansen op minimaal het verdiende gelijkspel niet groter maakten. Tenslotte waren de oranjehemden in de eindfase niet gelukkig met de arbitrage.

Ondanks een katertje van dit verlies kan VEO op basis van het vertoonde spel en veerkracht van de afgelopen weken met vertrouwen uitkijken naar de aanstaande thuiswedstrijd (9/4) tegen hekkensluiter Dindoa.

[Scores VEO: Robin van den Bosch, Rieks van Dam en Bryan Dinsbach allen 3x / Robin Fuchs 2x / Dagmar Rosenbrand, Sanne Cramer, Marije Scheffers en Jesper Verschoor elk 1x.]

Scroll naar boven