Wilskrachtig VEO pakt punt tegen IJsselvogels

Hekkensluiter VEO startte in de thuiswedstrijd tegen IJsselvogels met dezelfde basis als de week ervoor. Bij middenmoter uit Moordrecht was de uitslag niet meer belangrijk voor de ranglijst.

Het werd een bijzonder spannend treffen. Bij 2-2 miste IJsselvogels tweemaal dezelfde strafworp (mocht overgenomen worden wegens te vroeg inlopen). Daarop pakten zij na een kwartier een voorsprong van 2-4. Vervolgens nam VEO het initiatief en moest dit pas aan het einde van de wedstrijd loslaten. In deze fase inspireerde Robin Fuchs VEO met twee goals (waaronder een zéér koel afgemaakte bal…) en talrijke verdedigende rebounds. Met een enkel slordigheidje in de passing deed VEO zich tekort, waardoor de thuisploeg halverwege voor stond met 7-6, terwijl dit in de heenwedstrijd 14-9 in het voordeel van IJsselvogels was.

In het vervolg lukte het VEO niet om afstand te nemen. Bij 11-8 na 12 minuten door Rieks van Dam (25 rebounds in de hele wedstrijd!) via wéér een mooie actie van de belangrijke Fuchs (foto bovenaan) ontstond een kans op een definitief gat. Echter steeds wist IJsselvogels snel tegen te scoren, waardoor VEO niet los kwam van de verrassend vasthoudende bezoekers. Uiteindelijk startte ruim zeven minuten voor het einde bij 15-13 (omdraaibal Judith Vellekoop) een zinderende slotfase. De gasten liepen in naar 15-15 en vervolgens kwam VEO steeds een puntje voor. Dagmar Rosenbrand leek een minuut voor tijd de bevrijdende 17-16 voor haar rekening te nemen. De Moordrechters streden fel door en luttele seconden voor tijd was onachtzaamheid bij de Voorburgers de inleiding voor de eindstand van 17-17.

Dagmar Rosenbrand (geheel links) scoort 17-16...
Dagmar Rosenbrand (geheel links) scoort 17-16…

VEO toonde, net als de vorige week in Zeeland, vertrouwen en standvastigheid. Het scoorde over bijna alle schijven, waarbij de Voorburgse vrouwen met 7 doelpunten een belangrijk aandeel hadden. Daar VEO 40 minuten van de wedstrijd vóór heeft gestaan verdiende het cijfermatig de overwinning, maar één punt is beter dan géén…

Coach Frank Damshuiser zou vooraf getekend hebben voor één punt, maar achteraf was hij gezien het verloop toch enigszins teleurgesteld over het gelijkspel. Hij toonde zich blij over het vertoonde spel en de teamspirit. Zijn ploeg had opdrachten uitgevoerd en “zakelijk” gespeeld. De strategie was gericht op ontwrichting van aanvoer naar de puntspelers van IJsselvogels door focus op verdedigende rebound. Anderzijds versterkte VEO de eigen aanvallende afvang door afleiding van de verdedigende rebound bij de gasten. De coach roemde in dit verband Sanne Cramer, die zich in dienst van deze tactiek voor het team opofferde.

Onder Damshuiser –deze keer dus een effectief strijdplan uit zijn hoge hoed getoverd- zijn de Voorburgers bezig met een wederopstanding. De kans op direct lijfbehoud is weliswaar verkeken, maar op een beslissingswedstrijd (de nummers voorlaatst uit twee parallelpoules spelen een extra match om behoud) mag men nu zeker hopen. Directe concurrent WION verloor, waardoor beide teams nu in punten (4) gelijk staan op de 7e plek. Komende twee weekenden zijn de Voorburgers vrij. Daarna wachten Vitesse (uit), dat voor hun rangschikking geen belang meer heeft, én als laatste op 12/3 de thuiswedstrijd tegen WION. De spanning stijgt en tegelijk groeit het Voorburgs vertrouwen!

[Scores VEO: Rieks van Dam, Robin Fuchs, Robin van den Bosch en Esther Boogert allen 3x/ Judith Vellekoop en Dagmar Rosenbrand beide 2x/ Jesper Verschoor 1x.]

Scroll naar boven