Kampverslag: Zaterdag!

Vanochtend begon de dag met ochtendgymnastiek in de frisse ochtendzon! Even de spieren losschudden (door middel van de pinguïndans) om goed de dag in te gaan. Hierna was het tijd voor een goed ontbijt dat natuurlijk werd afgesloten met het zingen van liedjes! Vooral ´zeppelin´ werd goed meegezongen. Met lunchpakket op zak konden de kids beginnen aan het ontcijferen van de codes die in de brief van de aliëns stonden. Door morsecode te gebruiken kwamen we erachter dat de kinderen opdrachten moesten doen om de aliëns Nederlands te laten spreken. Handig! Dan komen we erachter wat ze precies van ons willen.

De D heeft puzzels opgelost en opdrachten gedaan om cijfers te krijgen. Deze moesten via een telefoon van de leiding naar een geheim telefoonnummer worden gestuurd, en zo kregen ze woorden van een toverspreuk terug. Deze luidde ‘Hokus pokus, VEO Voorburg praat Nederlands, biem bam boem, nu mogen jullie het doen.’

De E heeft enveloppen gezocht over het hele terrein en opdrachten uitgevoerd om uiteindelijk bijzondere kettingen en armbanden te maken voor de aliëns. Deze bestonden uit allerlei groene onderdelen, zoals grassprietjes, blaadjes van bomen, klavertjes vier, en kikkersnoepjes.

De F heeft een wonderzalfje gemaakt met verschillende ingrediënten. Om deze te verdienen moesten de kids opdrachten doen. Dingen als glitter, thee en groene verf moesten gemengd worden om zo de perfecte samenstelling te hebben.

De combinatie van alle opdrachten maakte het op wonderbaarlijke wijze mogelijk om de aliëns Nederlands te laten praten. Nu konden ze ons vertellen waarvoor ze onze hulp nodig hebben. Wat blijkt: de aliëns missen een kroon! Om te achterhalen waar deze ligt hebben de kids door middel van het bij elkaar sprokkelen van kwartetten (lepels, dobbelstenen, kaarten, enzovoort.) een aanwijzing gekregen: Als de nacht valt, wordt de weg naar de kroon verlicht. Volg het licht en laat de kroon niet uit jullie zicht. Om lekker de hele dag in de zon te kunnen zijn hebben we petjes versierd met de kids. Petjes met VEO-logo, met handtekeningen van de leiding, met regenbogen, van alles is voorbij gekomen!

En toen was het (na het heerlijke eten van de kookploeg) tijd voor de bonte avond! Er zijn geweldige acts laten zien: een freek-fonk act, dans- en zang acts, quizzes en moppentap-acts. Hierna werd door een spoor van licht duidelijk waar de kroon was. Als stoere onderzoekers gingen de kids ‘het bos’ in om de kroon te zoeken. En we vonden hem! Hij zat alleen in een kooi, en er was ook nog eens een schurk! Na het verjagen van de schurk hebben we de kooi in zijn geheel meegenomen. Morgen gaan we verder aan de slag met het open maken van het slot aan de kooi. Nu naar bed! Slaaplekker!

Scroll naar boven