Van de Trainer…..

VEO1 eindelijk over de 30, VEO2 complete offday

Afgelopen zaterdag traden VEO1 en VEO2 in Essesteijn aan tegen respectievelijk Erasmus1 en Fortuna3.
Over VEO2 kunnen we kort zijn. De wedstrijd leek een spiegeling van de wedstrijd in Delft, waaruit duidelijk bezieling, inzet en concentratie sprak. In de thuiswedstrijd leek er een matte deken over de ploeg te liggen. Met tactische omzettingen, andere plannen probeerden we het tij nog te keren, maar de stand bij rust, 6-10, bleek kenmerkend voor het vertoonde spel.

Fortuna speelde haar eigen spel en kon met 11-18 de wedstrijd afsluiten. “Snel vergeten, maar wel ervan leren” zeggen wij dan.

VEO1 trad in een belangeloze wedstrijd aan tegen Nexus1. Eén van de vier ploegen “uit het rechter rijtje”. De droom van VEO1 is uiteengespat na de wedstrijden tegen BEP en KCR. Een snelle en terechte conclusie is, dat VEO met 59 doelpunten minder erg ver achterblijft op de meest scorende ploeg in de top 4 van de poule. Van de 12 wedstrijden kwam VEO slechts vijf keer boven de 20 doelpunten uit, vier ervan tegen de zogenaamde mindere tegenstanders. Daarmee is het verklaard dat je niet meedoet om de bovenste plek. Met nog twee wedstrijden te gaan zal BEP in onze ogen de terechte promovendus worden. De meest constant presterende ploeg in deze poule, waarvan wij echter wel een puntje wisten af te snoepen in onze uitwedstrijd!

Over de wedstrijd tegen Nexus kunnen we ook kort zijn. Op vele onderdelen had VEO veel over. Met een doorkijk naar het veld waar VEO1 sterke tegenstanders wacht, hebben we ons spel op meerdere punten aangepast. Meer snelheid, taakgerichter en een bredere zicht op het spel moeten ons een hogere effectiviteit brengen. Dat pakte in de wedstrijd goed uit. Met een 16-7 ruststand, werd de eindstand 33-21 bereikt. Na de 29-28 (“bijna”) in de uitwedstrijd tegen Oranje Wit zijn we eindelijk over de 30 heen geklommen. Een mooie voor de archieven en hopelijk een opmaat voor de laatste twee wedstrijden.

KENNISMAKEN MET DE TEAMBEGELEIDERS

Ter kennismaking de twee teambegeleiders Britt Epping (VEO1)
en Mark van der Weijden (VEO2).

Hoe verloopt het seizoen voor jou en je team, kun je dat kort weergeven?
Britt “Met VEO 1 hebben we op het veld een mooie tweede plaats in de hoofdklasse weten te behalen. In de zaal wisten we helaas niet genoeg punten te pakken waardoor de promotie naar de overgangsklasse niet meer mogelijk is. Met VEO A1 (waar ik nog zelf in speel) was de verwachting dat het een moeilijk seizoen ging worden door het relatief jonge team wat wij hebben. Op het veld bleven de resultaten daarom op zich wachten, maar dit hebben we in de zaal op weten te pakken. We wisten in de zaal tot nu toe 8 punten te pakken, we zijn helaas nog niet zeker van handhaving dus dat is nog wel even spannend!”
Mark Redelijk goed in de zaal, staan in de middenmoot. Met goed vooruitzicht om volgend jaar hoger te eindigen. De sfeer in de selectie is ook goed. We werken er allemaal aan om te verbeteren als team te presteren en samen te werken.”

Waarvoor kunnen we jou wakker maken?
Britt “Eigenlijk mag je me alleen op zaterdag wakker maken om een goede pot te spelen.

De rest van de week mag je mij lekker laten liggen.”

Mark “Je mag me altijd wakker maken voor een mooie Lego doos, voor familie of een broodje Kipschnitzel.”

Hoe lang ben je lid van VEO?
Britt “Al zeven mooie jaren ben ik VEO-lid”
Mark “Ik ben bijna 50 jaar lid van Veo. Ik ben toen ik op de lagere school zat met een aantal klasgenootjes lid geworden van de vereniging (onze gym leraar was ook trainer op VEO).

Ik heb mijn hele leven in Leidschendam-Voorburg gewoond en ben opgegroeid bij VEO. Ik ben 40 jaar spelend lid geweest en nu ben ik team begeleider van VEO 2, jury voorzitter en hou ik me bezig met opleiden en beoordelen van scheidsrechters.

Hoe raakte je als teambegeleider betrokken bij de selectie?  
Britt “Door een langdurige blessure kon ik vorig jaar weinig minuten maken en was ik vooral buiten de velden bezig met mijn herstel. Om toch nog betrokken te blijven bij de groep werd ik teambegeleider van de A1. Aan het einde van vorig seizoen werd ik gevraagd om dit seizoen teambegeleider te worden bij VEO 1, dat leek mij top omdat er een aantal A1 spelers doorschoven en ik zelf in de A bleef spelen!”
Mark “Mijn dochter Melanie speelt in de selectie en ben al jaren toeschouwer van de wedstrijden van de selectie.”

Wat kan jouw team volgens jou bereiken?
Britt “Zoals ik net al zei heeft VEO 1 laten zien dat ze op het veld hoofdklassewaardig zijn door op een mooie tweede plek te eindigen. In de zaal is het dit seizoen niet gelukt om te promoveren naar de overgangsklasse, maar ik ben er zwaar van overtuigd dat dit volgend seizoen wel gaat lukken! Na de zaal gaan we opnieuw laten zien dat wij op het veld weer een hoofdklassewaardige ploeg hebben! ”
Mark “De sky is the limit. Als de spelers samenwerken als team kunnen we iedereen verslaan.

Omschrijf de voor jou meest aansprekende wedstrijd in je periode als teambegeleider.
Britt “Nu ik teambegeleider ben, kan ik terugkijken op twee wedstrijden die mij het beste zijn bijgebleven. Dat is de HKD finale van de A1 twee jaar geleden tegen Maassluis A1. Ik was er alle HKD wedstrijden bij geweest maar helaas was ik ziek tijdens de finale. Achter de tv heb ik deze wedstrijd met volle spanning zitten kijken die uiteraard gewonnen werd. De tweede wedstrijd die mij als teambegeleider het meest bij staat is VEO 1 – Oranje Wit 1 dit zaalseizoen. De hele jeugd stond met shooters langs de lijn en we pakten de winst in een bomvol Essesteijn!”
Mark “Dat zijn alle wedstrijden als het ergens om gaat bijvoorbeeld handhaving of promotie.”

Vertel eens iets over je korfbalachtergrond.
Britt “Als speler ben ik in 2015 begonnen bij SEV in Leidschendam. Ik heb daar twee seizoenen gespeeld in een veelste oude leeftijdsklasse omdat de club zo klein was. Zo maakte ik mijn debuut in SEV A1 als 11-jarige haha, het enige wat ik kon was rondjes rennen. Na twee jaar bij SEV gespeeld te hebben ging ik naar VEO. Naast teambegeleider van VEO 1 ben ik speler van VEO A1. Dit is inmiddels mijn 7e seizoen bij VEO.”
Mark “Mijn hele korfballeven lid van VEO 40 spelend lid geweest in die periode ook trainer geweest van diverse jeugd teams en scheidsrechter. Na mijn actieve korfballeven beoordelaar en scheidsrechter opgeleid en jury voorzitter geworden.”

Wat wil en kun je betekenen voor je team?
BrittAls teambegeleider van VEO 1 ben ik erg betrokken bij de groep. Ik zorg dat ik meestal aanwezig ben bij de training en wedstrijden. Ik ondersteun de trainers door onder andere de wedstrijdformulieren in te vullen, rijschema’s te maken, statistieken bij te houden,  trainingsweekend te regelen en de afwezigheid van de spelers bij te houden. Daarnaast is het verzamelen van de vergeten spullen iets wat ik zeker niet mag vergeten te benoemen! Ik zit momenteel in het eerste jaar van mijn opleiding Fysiotherapie, dus ik hoop dit steeds meer te kunnen gebruiken.”
Mark “Alles doen waardoor de spelers samenwerken als team”

Wat vind je het leukste aan je functie?
BrittDe gezelligheid en waardering die ik van de groep krijg! Zowel tijdens de trainingen en wedstrijden als daarbuiten word ik betrokken bij de selectie en daar krijg ik super veel energie van!”
Mark “Dat je onderdeel uitmaakt van een team en er voor kan zorgen dat de spelers en staf ontzorgd worden.”

Hoe zou je VEO als club beschrijven?
BrittVoor mij is VEO echt een tweede thuis! Het is een fijne plek geweest om op te groeien en heb er een grote massa gezellige mensen om mij heen :). VEO is een vereniging waar jong en oud elkaar kent en iedereen wel wat voor de club betekent. Al met al één grote gezellige bende!”
Mark “Veo is een gezellige vereniging waarbij er fanatiek gespeeld wordt maar daarnaast ook genoeg ruimte is voor gezelligheid.”

Britt over Mark en Mark over Britt
Britt Mark is een gezellige toevoeging aan de selectie. Hij is al jaren actief als vrijwilliger voor VEO, zo is hij teambegeleider van VEO 2 maar ook geregeld juryvoorzitter bij VEO 1. Als teambegeleider zorgt Mark er altijd voor dat de ballen en verzorgingsspullen mee zijn en houdt hij de statistieken bij. Een echte toevoeging aan de selectie dus!”
Mark “Britt is teambegeleider van VEO 1, speler van de A1 een echte regelaar en een waardevolle aanvulling op het team.”

Nog een laatste opmerking?
Mark “De komende jaren met de selectie het hoogst haalbare eruit halen.”

Britt Gebruikmakend van deze gelegenheid wil graag ik een oproep doen vanuit de A1. Wij zijn keihard aan het vechten voor handhaving in een superspannende poule. Aanstaande zaterdag, 9 maart, spelen wij om 12:00 een alles of niets (thuis)wedstrijd tegen Korbis A1, een tegenstander waar wij zeker punten tegen kunnen pakken!
Hopelijk zijn jullie er dan allemaal bij om ons te supporten! Tot zaterdag!”
12:00 Essesteijn: VEO A1 – Korbis A1

Scroll naar boven