Van de Trainer…..

VEO1 droom uiteen gespat
VEO2 heeft haar revange

Beide teams ontvingen BEP afgelopen zaterdag in Essesteijn.
VEO2 mocht de spits afbijten en even dachten we dat het beeld van de uitwedstrijd zich zou herhalen, want tegen de verhoudingen in stond er snel 1-4 op het scorebord. Met de eindstand 28-18 in Purmerend in het achterhoofd staken de acht van VEO de koppen bijeen en stelden meteen orde op zaken. Via een mooie 5-5 bleef VEO keihard bikkelen en werd de ruststand 9-9.

Na rust was het nog even gelijk opgaand tot de 11-11, want toen nam VEO gedegen en gedecideerd het initiatief. Met steeds minimaal een twee punten voorsprong wist de ploeg een welverdiende 18-15 uit het vuur te slepen. VEO2 bezet na KCC en KVS nu een 3e plek, maar zijn theoretisch nog niet veilig, maar er is met deze overwinning wel een enorme stap gemaakt in die richting.

VEO1 moest winnen om de promotiedroom heel te houden. En dan nog zou de ploeg alle resterende wedstrijden moeten winnen in de hoop dat BEP nog ergens een puntje zou laten liggen. In tegenstelling tot wat VEO in de bomvolle zaal uitstraalde vooraf, bleken zenuwen misschien de oorzaak van een 1-5 achterstand na 10 minuten. VEO herpakte zich en knokte zich tot aan de rust tot 9-10 terug.

Een tussenstand die meer hoop gaf op een overwinning. Na rust leefde iedereen in de zaal op bij de standen 12-11 en 13-12, maar VEO bleek niet in staat tot het slaan van een gat, dat lucht zou geven tot aan het einde van de wedstijd.
Met tactisch mooie vondsten kon BEP dat wel, waardoor in de zeer spannende eindfase bij 17-18 BEP met nog een laatste doelpoging de eindstand op het scorebord zette: 17-19.

Helaas, VEO1 is met 5 punten achterstand en vier wedstrijden te gaan in praktische zin uitgeschakeld voor promotie. De 5 punten achterstand bij de start van de zaalcompetitie leek niet onmogelijk om in te halen, maar hiertoe moest VEO wel álle returnwedstrijden winnen en moest BEP ergens een puntje laten liggen. Er was voldoende strijd en heel veel energie in deze wedstrijd, alleen het rendement bleef zoals vaker erg laag. Genoeg kansen, schoten genoeg namelijk, en het weggeven van te veel statische kansen beperkten VEO in hun winstplan. BEP benutte 5 van alle gegeven statische kansen (10) en VEO bleef steken op het missen van 3 vrije ballen. Het is typerend voor VEO1 van dit en afgelopen seizoen. Desondanks is er een verschil met vorig seizoen. Waar toen de winst tegen de “kleintjes” meestal moeizaam tot stand kwam of dat er zelfs van werd verloren, dat is dit seizoen niet meer. Kortom, de ondergrens is een stuk hoger komen te liggen. Voor volgend zaalseizoen is het een must om die wedstrijden krachtig uit te halen en die tegen de concurrenten veel volwassener uit te spelen. Jammer, dat het nog zo lang duurt, voordat we weer de zaal ingaan……nu nog 4 partijen en dan de focus vol op het veld. Dan gaan we daar leuke dingen laten zien!

KENNISMAKEN MET BROER EN ZUS

In de kennismakingsrubriek zien we Larissa en Thom Nagtegaal zich introduceren, beiden zitten in VEO1. Zus en broer vertellen……

Hoe verloopt het seizoen voor jou, kun je dat kort weergeven?
Larissa “Dat vraag je me wel na een erg zuur verlies afgelopen zaterdag. Het veldseizoen hebben we echt leuk gedaan, maar in de zaal zijn we direct met puntenverlies van de topteams begonnen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we eigenlijk achter de feiten aanliepen en we in de achtervolging moesten….zoals wel vaker in onze wedstrijden. We hebben wat mooie wedstrijden gespeeld, Oranje Wit thuis was geweldig (bedankt publiek!), maar ik vind het oprecht zonde dat we met dit gezellige, fanatieke en sterke team geen beter resultaat hebben kunnen neerzetten.”  
Thom Voor mij persoonlijk loopt het seizoen prima. Het is altijd even wennen bij een nieuwe club, maar ik voelde me al snel op mijn plek en kon al snel mijn eigen spel gaan spelen. Op het veld hebben we een mooie tweede plek weten te behalen. Helaas hebben we afgelopen zaterdag niet weten te winnen, waardoor promotie in de zaal wel erg lastig gaat worden. Daar baal ik wel van.”

Waarvoor kunnen we jou wakker maken?
Larissa “Ik kan vooral heel veel dingen bedenken waarvoor je me níet wakker moet maken. In de vroege ochtend of met te weinig slaap ben ik echt niet gezellig, laat mij maar liever liggen!”

Thom “Een voetbalwedstijd van Feyenoord of een reis naar een mooie vakantiebestemming.”

Hoe lang speel je bij VEO?
Larissa “Dit seizoen is inmiddels al mijn vierde jaar bij VEO! Van jongs af aan was ik op zaterdag al op het korfbalveld te vinden, mijn ouders speelden bij Snel in Dordrecht. Daar ben ik zelf ook begonnen, daarna werd dat DeetosSnel en tijdens mijn studententijd heb ik gezelligheid en korfballen gecombineerd bij Paal Centraal in Delft. Toen ik bijna klaar was met studeren begon het toch een beetje te kriebelen om wat fanatieker te gaan korfballen en via Karin Olthof maakte ik toen kennis met VEO. Nu wil ik niet meer weg!”
Thom “Ik ben sinds dit seizoen bij VEO komen spelen, dus ongeveer een half jaar. Ik ben begonnen bij Snel in Dordrecht bij de welpjes. Deze club fuseerde met Deetos tot DeetosSnel waar ik tot in de A heb gespeeld. Vervolgens ben ik naar KCC in Capelle aan den IJssel gegaan om aan te sluiten bij de selectie. Vorig jaar heb ik besloten om bij VEO te komen spelen.”  

Omschrijf jezelf als speler
Larissa “Ik zie mezelf als een echte teamplayer, waarbij ik op de juiste momenten uit stap of insnij voor onze snelle heren en daarnaast niet vergeet te kijken naar de (tweede) kansen van de andere dame en mezelf. Dat laatste gaat steeds beter en als ik maar een beetje ruimte krijg rond de korf, mik ik ze maar al te graag raak. Daarnaast hou ik ervan om het team op te peppen en lekker te blèren.”
Thom Ik ben een allround speler. Ik kijk per wedstrijd waar ik nodig ben en probeer dan op die positie zo sterk mogelijk te spelen. Ik vind doelpunten maken het leukst, maar ik kan ook genieten van een sterke (vliegende) rebound om vervolgens teamgenoten vrij te passen. Verdedigend pak ik veel steals in de rebound en als het moet kan ik een aardig potje 1-tegen-1 verdedigen.”

Wat wil je in het korfbal bereiken?
Larissa “Met VEO wilden we in de zaal promoveren en als dat dit jaar niet lukt, dan wordt dat volgend jaar opnieuw ons doel. Om dat te bereiken moeten we met het team stappen blijven zetten, elke keer een stapje harder werken en elkaar helpen. Op persoonlijk korfbalvlak wil ik blijven groeien, alles uit mezelf halen en zo het team naar een hoger niveau tillen.”
Thom Het liefst speel ik zo hoog mogelijk. Ik heb de keuze gemaakt om bij VEO te gaan korfballen, omdat ik graag in een eerste team wilde spelen. De uitdaging om mezelf in het eerste team te spelen en mezelf vervolgens te meten met betere tegenstanders wilde ik graag aangaan. Ik hoopte dit jaar met het eerste te promoveren, maar zoals eerder gezegd wordt dat dit jaar een lastig verhaal. Ondanks die tegenslag ben ik (en zijn we) vastberaden om volgend jaar nog beter voor de dag te komen en wel die promotie te pakken.”

Omschrijf de voor jou meest aansprekende wedstrijd in je korfballoopbaan
Larissa “Mijn korfbalgeheugen laat me geregeld in de steek, dus dat wordt een recente wedstrijd die al eerder is genoemd: de return van VEO 2 tegen Refleks. Helaas raakte ik de week ervoor geblesseerd en speelde ik niet, maar de sfeer en teamprestatie waren geweldig. We moesten met een verschil van 7 (als ik het goed heb) doelpunten winnen om te promoveren en we overrompelden ze volledig.. fantastisch!”
Thom Ik heb in de jeugd veel NKs mogen spelen (en winnen), dat waren altijd wel bijzondere wedstrijden om te spelen. Daarnaast is mijn debuut in de Korfbal League ook wel een hoogtepuntje dat ik niet snel zal vergeten (om meerdere redenen…).”

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?
Larissa “Geen gekke rituelen, maar ik moet zeker een keer of 5 naar de wc van tevoren. Ik weet niet of dat komt doordat ik de hele dag door 3 bidons water leeg drink, door de gezonde spanning of allebei. Daarnaast moet ik altijd mijn veters nog net iets strakker trekken na het warmlopen.”
Thom Ik trek altijd mijn linker sok als eerste aan voor een wedstrijd.”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?
Larissa “Ik zou heel graag ook eens aan krachttraining doen naast het korfballen, maar daar vind ik helaas de tijd niet voor. Als we vrij zijn of vakantie hebben probeer ik wel altijd mijn conditie op peil te houden. Vooral als het zonnetje schijnt wil ik nog wel eens enthousiast worden van hardlopen of vrijwillig met een groepje een balletje schieten op VEO. Daarnaast doe ik alles op de fiets en eet ik (bijna) altijd gezond.”
Thom Op de dagen dat we niet trainen probeer ik als het uitkomt krachttraining te doen. Op de zondag probeer ik rust te houden. In de vakanties doe ik ook krachttraining en probeer ik andere sporten dan korfbal te doen, zoals padel en voetbal.”

Als je niet voor korfbal had gekozen, welke sport zou je dan beoefenen?
Larissa “Dat vind ik een lastige vraag….korfbal is er bij ons thuis echt ingeslepen en ik vind het een super leuke sport. Toen ik klein was deed ik wel aan turnen, maar ik denk niet dat ik daar uiteindelijk heel gelukkig van was geworden. Ik zou dan sowieso voor een teamsport zijn gegaan, misschien wel volleybal. Ik heb tijdens mijn studententijd nog eens meegedaan met een beachvolleybal toernooitje, dat vond ik heel leuk!”
Thom Voetbal of tennis. Ik heb vroeger op tennis gezeten, dus dat zou ik dan waarschijnlijk nog steeds hebben gedaan. Daarnaast heb ik vroeger ook heel veel gevoetbald.”

Hoe zou je VEO als club beschrijven?
Larissa “Toen ik lid werd van VEO werd ik met open armen ontvangen en het voelde echt als een warm bad. Het is zo’n gezellige vereniging, waarbij iedereen elkaar kent en iedereen zijn steentje bijdraagt. Het is heel leuk om te zien hoe betrokken de jeugd is bij de senioren, en hoeveel senioren er trainen geven aan de jeugd. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten en kan je er lekker fanatiek korfballen.”
Thom Super gezellig en betrokken. Een goed voorbeeld hiervan is afgelopen vrijdag en zaterdag. Op vrijdagavond is het clubhuis afgeladen vol om gezellig pijlen te keilen bij het darttoernooi en op zaterdag zit de hal stampvol om de selectie toe te juichen. Een hele leuke club!”

Thom over Larissa / Larissa over Thom
Larissa “Sinds dit jaar korfbalt mijn kleine broertje ook bij VEO. Kleine broertje? Mwa, niet zo heel klein meer maar wel nog steeds 3,5 jaar jonger…. Toen ik vorig jaar een keer zei “kom ook gezellig naar VEO”, had ik niet verwacht dat we dit jaar daadwerkelijk (voor het eerst) samen in een team zouden spelen. Afgelopen jaren konden we nooit bij elkaar kijken, dus ik vind het genieten om te zien hoe hij het bij ons in het team doet. Thom is een super sterke rebounder, ziet vaak slimme balletjes en schiet verrassend goed en makkelijk weg, vooral de laatste paar weken. Lekker allround dus. Daarnaast brengt hij een goeie sfeer mee en onze ouders komen misschien weer wat vaker kijken ;)”
Thom Larissa is op korfbalgebied dodelijk binnen 5 meter afstand van de korf. Als je ooit tegen haar komt te lopen doe je er verstandig aan om geen tweede kansen weg te geven.

Daarnaast is Larissa een hele lieve zus!

Nog een laatste opmerking?

Larissa “We hebben de laatste weken echt extreem genoten van het thuispubliek. Jullie slepen ons door de wedstrijd heen en we krijgen daar een enorme bonk energie van. Heel erg bedankt daarvoor! Ondanks dat promotie voor VEO 1 verspilt lijkt, staan er nog twee thuis-zaalwedstrijden op het programma waarin we jullie leuke potjes korfbal willen voorschotelen met veel doelpunten. Ook VEO 2 kan jullie support waarderen. Wees welkom, het zou leuk zijn als we daardoor het doelpuntenaantal wat omhoog kunnen krikken!”
Thom “Heel erg bedankt voor de support de afgelopen wedstrijden. Aan jullie heeft het zeker niet gelegen!”

Scroll naar boven