Van de Trainer…..

Eindelijk samen weer de zoete vruchten van de overwinning proeven

VEO1 en VEO2 traden afgelopen zaterdag apart aan tegen respectievelijk Nexus1 en Fortuna3.

Zaterdag in de avond trad VEO2 in Delft aan tegen het jonge en voor onze ploeg “oude bekende” Fortuna3. Voorbereid op een pittige pot begon VEO2 uiterst geconcentreerd en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Zowel verdedigend als aanvallend was het spel verzorgd, geen gekke dingen, degelijk en vooral gefocust op het opbouwen naar de juiste kans. Het leidde tot een gelijk opgaande strijd in het eerste deel van de eerste helft. Desondanks liep Fortuna3 op een onbewaakt moment uit naar 8-5. VEO2 moest op dat moment de ruggen nóg meer rechten en wist het tij met gedecideerder spel te keren door een prachtige run tot 8-10 vlak na rust (8-9)! Het verschil kon Fortuna3 niet meer goedmaken in de rest van de tweede helft en VEO2 trok de overwinning met 15-18 verdiend naar zich toe. De tweede overwinning op rij!
VEO1 kende daarvóór een heuse middagwedstrijd in Schiedam tegen Nexus1. Vanaf het beginsignaal zette Nexus de toon met door de leidsman blijkbaar getolereerd zeer fysiek spel. VEO spelers en staf deden er alles aan om dit niet het spel te laten beïnvloeden, maar soms ontkom je er niet aan, omdat sommige overtredingen niets aan de verbeelding overlieten en de scheidsrechter desondanks een andere mening was toegedaan. De tot aan maandag suizende en dichte oren van Karin zijn letterlijk de stille getuigen van een heftige clash in de tweede helft. Voor rust moest VEO1 duidelijk wennen aan het gehanteerde spel van Nexus. De ruststand van 11-11 was logisch en gaf tegelijk geen reden tot zorg. Opgepept kwamen de spelers na de rust weer het veld op om met aangepast spel de punten binnen te slepen. Via 11-15 kwam VEO1 dan ook in een riante positie bij 12-20. Het was toen zaak controle te houden over de wedstrijd, wat ook goed gebeurde, waardoor de eindstand 18-25 een feit werd. Voor beide teams de volle buit, wat een heerlijk gevoel is dat!

MAAK KENNIS MET IVAN, MARLOES EN IVO

Deze keer ontmoeten we via de kennismakingsrubriek in een drieluik Ivan Habermehl (VEO1), Marloes Verdonk (VEO2) en Ivo Brender (VEO2). Leuk leesplezier voor tijdens de winterstop. Zaterdag 13 januari starten we dan weer met twee uitwedstrijden.

Hoe verloopt het seizoen voor jou, kun je dat kort weergeven?
Ivan
“Het veldseizoen ging erg goed. Na de eerste twee wedstrijden die we hebben verloren, hebben we ons goed herpakt met 7 punten in 4 wedstrijden waarmee we 2e zijn geëindigd in de hoofdklasse.

In de zaal kan het beter. We moeten ons hier ook weer herpakken en ik heb zeker het vertrouwen dat het ons gaat lukken. De sfeer is erg goed binnen de selectie en daardoor kunnen we als team en selectie hopelijk nog kampioen worden in de zaal.”
Marloes “De start van het seizoen stond in groot contrast met het laatste seizoen dat ik in VEO 2 speelde. We promoveerden toen zowel op het veld als in de zaal naar de reserve overgangsklasse. Dit seizoen hadden we een valse start, maar ik sluit me helemaal aan bij wat Laura zaterdag na onze tweede overwinning op rij zei: ‘Het winnen voelt alweer heel normaal!’”
Ivo “Het is tot nu toe en ongetwijfeld ook voor de rest van het seizoen een groot leerproces voor mij zijn. Waar ik zwak begon, ben ik begin zaal de draad gaan oppakken. Elke week een stukje beter is voor mij nu het doel. Als we het over het team (VEO 2) hebben: de prestaties zoals tegen KCR 2 en Fortuna 3 doorzetten en dan zitten we goed.”
 
Waarvoor kunnen we jou wakker maken?
Ivan “Ik heb eigenlijk wel mijn slaap nodig dus je mag mij lekker laten liggen”
Marloes “Een turkse pizza.”

Ivo “Voor helemaal niks. Ik heb slaaptekort want ik slaap te kort. Dus laat me maar lekker liggen!”

 
Hoe lang speel je bij VEO?
Ivan “Ik speel als vanaf de F-pupillen bij VEO en dat is ondertussen wel al 15/16 jaar denk ik. Ik ben wel nog een jaartje op voetbal gegaan toen ik 8 was, maar daarna kwam ik eigenlijk gelijk al terug. Daarnaast ben ik ook nog twee jaartjes op avontuur geweest in Scheveningen bij KVS. Hier heb ik hele goeie en leerzame jaren gehad. Na die twee jaar viel het team bij kvs een beetje uit elkaar. Groot gedeelte moest naar de selectie daar en in die periode was ik 16/17 jaar. Dus moest ik nog blijven in de A1. Toen ben ik eigenlijk zonder echt te twijfelen terug gegaan naar VEO. Ik had hier mijn vrienden en familie zitten dus ging ik maar al te graag terug. Toen heb ik nog een jaartje in de A1 gespeeld en toen ik 18 was naar de selectie waar ik tot nu toe heb mogen meedoen met het 1ste waar ik het nu erg naar mijn zin heb”
Marloes “In mijn jeugd heb ik in Dordrecht bij Snel en Oranje Wit gespeeld. Tijdens mijn studie speelde ik bij Paal Centraal en nu is dit alweer mijn vijfde jaar bij VEO. Vorig seizoen heb ik, op een paar wedstrijden in VEO 4 na, niet gespeeld omdat ik zwanger was.”
Ivo “Ik speel bij VEO sinds de D1. Ik ben toen één keer meegegaan met clubicoon Pepijn Verschoor. Ik was gelijk verkocht. Sindsdien ook alleen voor dit mooie clubbie gespeeld.”  

Omschrijf jezelf als speler
Ivan ”Ik kan m’n weg prima als aanvaller, verdediger en rebounder vinden. Ik word vaak allrounder genoemd. Vaak vind ik aanvallen het leukst om te doen, om natuurlijk doelpunten te maken, maar ik vind het ook heel tof om belangrijke rebounds te hebben of mijn teamgenoten te assisteren. Verder ben ik een best wel ontspannen persoon, ik wordt niet zo snel zenuwachtig of angstig, heb vooral altijd zin om te spelen en het beste van me te laten zien of dat nou in de rebound is of als aanvaller, als we maar winnen”
Marloes “Ik vind verdedigen het allerleukst om te doen. Het geeft echt energie als je een tegenstander of vak plat kan leggen. Aanvallend gezien ben ik een steunende speler, maak ik (te)veel meters en probeer ik mijn doelpuntjes mee te pakken.”
Ivo “Mij is altijd verteld dat ik een ‘allrounder’ ben. Persoonlijk ben ik er toch achter dat ik meer de spitsenkant op neig (en stiekem wil). Dat is dus ook waar ik me nu op focus. Daarentegen ben ik niet vies van een goed plan, dus heeft iemand dat en kom ik daarmee onder de paal of in de aangeef te staan, dan doe ik dat graag.”
 

Wat wil je in het korfbal bereiken?
Ivan “Ik heb altijd gezegd dat ik zo hoog wil spelen als dat voor mij mogelijk was, vandaar dat ik ook naar KVS was gegaan als “tussenstap” maar na die twee jaar miste ik VEO dus heb ik dat doel een klein beetje laten vallen voor mij persoonlijk. Nu ik bij VEO weer zit wil ik dus met de selectie zo hoog mogelijk spelen dat voor ons mogelijk is”.
Marloes “Ik hoop nog jaren door te kunnen blijven korfballen, waarbij ik geloof dat je zelfs op je 30e nog beter kan worden🙂”
Ivo “Na het twee keer mislopen van de selectie was dat mijn grootste doel. Dat heb ik (zoals je nu kan zien:)) behaald. Voor nu zal het dus puur mijn doel zijn om mezelf te verbeteren in alles wat ik doe.”


Omschrijf de voor jou meest aansprekende wedstrijd in je korfballoopbaan
Ivan”Ik heb er twee. De eerste is de HKD (Haagse KorfbalDagen) winnen op hoofdklasse niveau met KVS A1. Dat was een geweldig gevoel. Volle zaal (grotendeels onze supporters) spannende pot en dan ook nog winnen. Dat was erg tof. De andere was bij RTC waarbij we ver kwamen in het grootste toernooi voor ons als jeugd, De Challenge, hier heb ik ook tegen veel teams uit het buitenland gespeeld, zoals Thailand, England etc. Dat was ook echt super tof”.
Marloes “Refleks 2 – VEO 2 op 16 april 2022. Beide teams streden om promotie en wij hadden de eerste van de twee promotiewedstrijden kansloos verloren. We moesten de return met minimaal 8 punten verschil winnen. Gezien de eerste wedstrijd leek dit een kansloze missie. De bloemen en champagne stonden al klaar voor Refleks maar in een zinderende wedstrijd wonnen wij met maar liefst 11 punten verschil!”.
Ivo “Poeh, dat is een lastige. Ik heb op een goeie dag wel eens wat beter gespeeld dan normaal maar niks wat er nu echt uitspringt. Ik denk dat mijn triple-double game nog op mij wacht”.

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?
Ivan “Nee eigenlijk niet. Ik probeer gewoon zo ontspannen mogelijk aan de wedstrijd te beginnen”
Marloes “Ik zorg ervoor dat ik ruim voor de wedstrijd goed heb gegeten zodat ik genoeg energie heb tijdens de wedstrijd.”
Ivo “Ik betrapte mezelf er toch op dat ik er wel een aantal heb. Altijd dezelfde sokken, dezelfde manier van warmlopen, één vrijebal moeten scoren en om de een of andere reden heb ik altijd een elastiekje om mijn pols die in de wedstrijd even achterin mijn sok verdwijnt.”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?
Ivan “Ik ben zelf een personal trainer dus ik sta veel in de sportschool. Daarnaast probeer ik ook goed en gezond te eten en mijn conditie op peil te houden als dat nodig is met hardlopen”
Marloes “Naast korfbal ga ik minimaal 1 keer per week naar de sportschool.”
Ivo “Om de zoveel tijd krijg ik het op mijn heupen en ga ik weer een paar keer naar de sportschool. Dit is alleen wel vaak maar voor een korte periode. Verder blijf ik fit genoeg door het korfballen.”

Als je niet voor korfbal had gekozen, welke sport zou je dan beoefenen?
Ivan
“Ik denk dat ik basketbal had gedaan. Ik vind dat een hele toffe sport om te zien en te doen”.
Marloes “Ik heb een jaar op atletiek gezeten maar sporten in teamverband vind ik leuker. Het zou dan een sport zoals volleybal of handbal zijn geworden denk ik.”
Ivo “Lastig, misschien volleybal (familiekwaaltje) of voetbal.”
 
Hoe zou je VEO als club beschrijven?
Ivan “Gezellige en leuke club die speelt op een goed niveau”
Marloes “De leukste sportvereniging van Voorburg en Omstreken!”
Ivo “Heel gastvrij, iedereen is altijd welkom. Ook nieuwe leden worden naar mijn ervaringen al snel goed meegenomen in de groep.”

Ivan over Marloes en Ivo
“Marloes ken ik eigenlijk pas sinds ik bij de selectie zit. Ze is erg aardig en is altijd een beetje een stille kracht tijdens de wedstrijden waarin ze goed kan verdedigen.
Ivo ken ik eigenlijk al heel lang. Ik ben beetje met hem opgegroeid, we hebben in de zelfde teams gezeten, zelfde school etc. Hier zijn we hele goeie maatjes geworden en als 15 jaar ofzo al bevriend. Ik ben erg blij vooral voor hem zelf ook dat hij nu in het 2e speelt. Gezellig weer wat meer met m’n maatje een balletje gooien. Tot nu toe vind ik dat hij het goed doet in het 2e en hoop dat het alleen maar beter zal gaan”

Marloes over Ivan en Ivo
“Ivan en Ivo zijn beiden nog jong maar nu al van vaste waarde in de selectie. Als A’tje viel Ivan al regelmatig in bij de selectie en sinds die tijd is hij alleen maar beter geworden. Ook Ivo weet makkelijk de korf te vinden. Zonder de doelpunten van deze twee spitsen zouden we het een stuk lastiger hebben.”
Ivo over Marloes en Ivan
“Ivan is simpelweg mijn beste maat. Samen altijd bekend als “iev“, hoe kan het ook anders. In het veld is Ivan een baltovenaar dat is absurd, maar zo heerlijk om naar te kijken. Buiten het veld ook al sinds ‘jong’ vrienden en af en aan bij elkaar in het team. Dit seizoen voor het eerst bij Marloes in het team en dat is zeker niet vervelend. Niet in hetzelfde vak maar wat ik zie vanaf de andere kant van het veld is dat ze goed weet wat er van haar wordt verwacht en dat kan ze ook goed uitvoeren.”

Nog een laatste opmerking?

Marloes “Als lid van de ledenwervingscommissie is dit natuurlijk mijn kans voor wat extra bereik. Heb jij nog vriendjes, nichtjes, neefjes, buurkinderen of verre kennissen die het leuk zouden vinden om een keer mee te trainen bij VEO? Geef ze op voor een gratis proeftraining op https://doemee.veokorfbal.nl/ !”
Ivo “Na twee heerlijke winstpartijen heeft VEO2 aankomende zaterdag alle steun hard nodig tegen De Meervogels 2 (gelijk aan ons met 5 punten). Laten we met elkaar ons Essesteyn nog één keer dit jaar goed vullen en afsluiten met een feest!”
Ivan “Aanstaande zaterdag, net voor de winterstop, speelt VEO1 thuis tegen Erasmus1. Het zou prachtig zijn als er veel publiek is, dat ons aan de overwinning gaat helpen om daarna gezellig de laatste keer van het jaar in de kantine van Essesteijn op de overwinningen te klinken. VEO2 start 16:50 tegen De Meervogels 2 en VEO1 om 18:30.


Geplaatst

in

door

Tags: