Van de Trainer…..

GEMENGDE GEVOELENS NA EERSTE THUISWEDSTRIJDEN VEO1 EN VEO2

VEO1 en VEO2 kenden afgelopen zaterdag hun eerste zaal thuiswedstrijd.

VEO2 trad als eerste aan tegen het oud-coryfeeën team KVS3. Na het startsignaal gingen beide ploegen gelijk op in de strijd. Bij 6-5 kon VEO2 een gaatje slaan, 9-5, en bleef de ploeg tot aan de rust de wedstrijd controleren, 12-9. Het eerste doelpunt in de 2e helft, de 13-9, bood een hoopvol perspectief, totdat de opponent besloot om rigoureus anders te spelen. Met wat wissels, een andere opzet en veranderde mindset leken, van alle spelers opgeteld, de ruim10.000 gespeelde uren in KVS1 van doorslaggevende aard. KVS3 zette de wedstrijd naar haar hand door de stand van 13-9 naar 13-15 te brengen! Op mentaliteit, met noeste arbeid, grote inzet en veel spanning op de bank en de tribunes wist VEO2 alsnog een ex aequo uit het vuur te slepen, 22-22. Het eerste punt van het seizoen zorgde voor een vreugdedansje door de VEO Selectie.

VEO1 bleef de 1e helft misschien te lang hangen bij het vreugdedansje, want tegen Reeuwijk1 kon de ploeg in de 1e helft niet imponeren. Na een snelle achterstand van 1-3 werd de rust wel met een kleine voorsprong van 7-6 bereikt. Een magere opbrengst als je de week ervoor halverwege het dubbele hebt gescoord. Met wat tactische wisselingen bracht VEO1 in de 2e helft gelukkig orde op zaken en sleepte het verdiend 2 punten binnen met de 19-12 als einduitslag.

Aanstaande zaterdag wacht weer een zware wedstrijd en deze keer tegen BEP, nóg een ploeg die zijn zinnen op promotie heeft gezet. Het wordt spannend.

KENNISMAKEN MET MELANIE & ROBIN

In onze kennismakingsrubriek krijgen in een duo-interview Melanie van der Weijden (VEO2) en Robin Fuchs (VEO 1) het woord.

Hoe is volgens jou het seizoen tot nu toe verlopen, kun je dat kort weergeven?

Robin “Volgens mij mogen we tot nu erg tevreden zijn. We spelen voor het eerst in de hoofdklasse  (veld) met VEO1 en er zitten weer wat nieuwe spelers bij ons in het team. Als je dan na een korte competitie tweede bent geworden, dan doe je het gewoon goed. Helaas verloren we van Oranje-wit, maar de tweede wedstrijd deden we wat we moesten doen; winnen van Reeuwijk. We hebben een leergierige groep dat graag mee wil denken, waardoor we zeker nog stappen gaan maken als team!”
Melanie “Met VEO2 hebben we helaas een lastig veldseizoen gehad. Wel is er binnen het team een hoop progressie en hebben we de voorbereiding in de zaal laten zien dat we veel meer kunnen, dan we op het veld hebben laten zien. Afgelopen zaterdag hebben we ons eerste puntje gepakt in de competitie en daar gaan we als team op door. A.s. zaterdag zal onze eerste overwinning worden, daar heb ik alle vertrouwen in!”

Waarvoor kunnen we jou in het algemeen voor wakker maken?

Robin “Ik hou echt van alle soorten chocolade. Dat gaat er altijd wel in, haha.

En een goede wedstrijd in de NBA wil ik ook wel voor wakker worden.”
Melanie “Je kan mij het beste laten slapen. Mijn slaap heb ik hard nodig. Mocht je me toch ergens voor wakker maken, zorg dan dat je sushi mee neemt.”

Hoe lang speel je bij VEO?

Robin “Poeh dan moet ik even terugdenken. Ik ben gestart in de kangoeroes toen ik 4 was volgens mij en heb al die tijd bij VEO gespeeld tot ik 21 was. Toen heb ik twee seizoenen in de KVS-selectie gespeeld om vervolgens weer terug te gaan naar VEO. Ik denk dat dit mijn 22 of 23e seizoen is dat ik voor VEO korfbal.”
Melanie “Ik speel sinds mijn 3e bij VEO.

Hier ben ik begonnen bij de Welpjes, want zo heetten de Kangoeroes toentertijd.”    

Waarom koos je voor de sport korfbal?

Robin “Mijn broer ging vanuit de basisschool altijd naar het schoolkorfbaltoernooi op VEO. Mijn broer is toen op korfbal gegaan. Ik dartelde dan rond op het veld en ben na een jaartje bij de kangoeroes begonnen omdat ik het zo leuk vond.”
Melanie “Mijn vader korfbalde al vanaf zijn 6e en ook mijn moeder heeft vroeger gekorfbald. Ik ben dus van kleins af aan altijd meegenomen naar VEO en op die manier ben ik erin gerold. Gelukkig vind ik het zelf ook heel erg leuk!”

Omschrijf jezelf als speler

Robin “Ik zou mezelf als een allround spits/aanvaller omschrijven. Ik vind dat mijn schot best zuiver is en denk dat ik dat goed kan combineren met mijn doorbraak. Vroeger was ik intrinsiek meer gemotiveerd voor aanvallen, de afgelopen vijf jaar vind ik verdedigen ook steeds leuker. Ik vind het leuk om meer dingen te doen in het veld dan alleen maar aanvallen, maar mijn rol is meestal om doelpunten te maken. Als speler hou ik ervan om risico’s te durven nemen: een steal pakken, een hoge rebound pakken of soms inspringen om mijn tegenstander te blokken (proberen dan ;’). Tot slot denk ik dat ik het spel best goed kan lezen, zodat we snel tot oplossingen kunnen komen met elkaar als we even vastlopen.”
Melanie “Ik ben een speler die het erg leuk vind om andere spelers in stelling te brengen. Ik zie mezelf als een goede steunende dame, die zowel in de aangeef als de rebound haar vrouwtje staat. Eén van mijn sterkste punten is dan ook mijn crosspass. Hier speel ik veel medespelers mee vrij.”

Heb je idolen of voorbeelden van korfbalspelers?

Robin “Ik ben altijd al fan geweest van Laurens Leeuwenhoek. Haalt altijd een hoog schotpercentage, kan iemand verdedigend uitschakelen door tactische keuzes te maken en stond soms wedstrijden alle rebound te pakken tegen gasten die +/- 10kg meer wogen dan hij.”
Melanie “Ik heb eigenlijk nooit echt voorbeelden gehad qua korfbal. Ik kan van verschillende spelers genieten, met elk hun eigen kwaliteiten.”

Welk gevoel krijg je als je voor een volle zaal speelt?

Robin “Toen ik nog wat jonger was, kon ik er erg zenuwachtig van worden en daardoor fouten maken in de wedstrijd. Tegenwoordig voel ik gezonde spanning en heb ik het zelfvertrouwen om ze te laten zien wat ik leuk vind om te doen: mooi en leuk korfbal spelen met ons team.”
Melanie “Dat is pure adrenaline. Toen ik net in de selectie zat, kon ik me er nog wel een druk om maken en redelijk gespannen zijn. Nu zijn we heel wat jaren verder en geniet ik er vooral enorm van.”

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?

Robin “Sinds onze zoon Boaz is geboren probeer ik een zo ontspannen mogelijk dagje met mijn gezin door te brengen voorafgaand aan de wedstrijd. Hierdoor kan ik eventuele zenuwen een plekje geven en mij mentaal rustig voorbereiden op de wedstrijd.”
Melanie “Ik heb niet echt rituelen voordat de wedstrijd gaat beginnen. Wel moet ik altijd nog even naar de wc en doe ik 4 à 5 keer mijn veters opnieuw, zodat mijn schoenen precies goed zitten.”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?

Robin “Voorheen deed ik nog aan fitness buiten de korfbaltrainingen om, maar dat doe ik al een tijdje niet meer. Nu doe ik dat alleen nog als we de zomerstop hebben. Ik ben van mezelf wel altijd iemand die op zijn eten let en beweeg daarnaast als gymdocent op een dag best veel.”
Melanie “Naast korfbal, zwem ik heel graag en ben ik zo nu en dan in de sportschool te vinden. Ik merk dat dit mij helpt om mentaal en fysiek sterker te worden en hierdoor kan ik mijn vrouwtje blijven staan.”

Waar sta je met je team aan het einde van het zaalseizoen?

Robin “Onze doelstelling is om kampioen te worden, dus daar gaan we volledig voor. We zullen iedereen uit de selectie en het publiek hard nodig hebben.”

Melanie “Met het tweede zijn we gehandhaafd aan het einde van het zaalseizoen. We gaan nog veel meer wedstrijden winnen, zodat we de tweede helft veld in de bovenste regionen mee kunnen draaien.”

Wil je iets zeggen over vorig en dit seizoen?

Robin “Vorig seizoen zat ik in VEO 2, een iets ander niveau maar ook een andere doelstelling. Het is mooi om te zien dat iedereen in VEO 1 (en ook VEO 2 vorig seizoen) keihard aan het werk is om deze doelstellingen te realiseren. Blijven we gefocust, dan kunnen we als selectie mooie stappen maken met elkaar.”

Melanie “Qua teamsamenstellingen is er dit seizoen natuurlijk het een en ander veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ik vind het erg leuk om te zien dat de sfeer zo goed is en we allen enorm het vertrouwen krijgen om uit te blinken in dat waar we goed in zijn. Als selectie gaan we dit jaar met zijn allen nog veel meer stappen maken en daar kijk ik naar uit!”

Welk clubfeest vind je het leukst?

Robin “Eigenlijk vind ik het hemelvaarttoernooi het leukste evenement van onze vereniging. De hele dag gezelligheid, een beetje korfballen en achteraf een top feest in ons clubhuis!”
Melanie “Ik vind de zaterdagen op Veo, wanneer we met de meeste teams thuisspelen en daarna nog een drankje doen het allerleukste. Hier spreek je ook de mensen, die je normaal niet zo heel vaak spreekt en dat zorgt voor een goede verbinding tussen iedereen op de club.”

Vertel eens iets over Melanie
“Melanie, een kind van de club. Ik ken Melanie al heel lang en ik heb ook bijna mijn hele korfballeven met haar in een vak mogen staan. Daarnaast hebben we samen op vele NK’s mogen staan. Een dame met een goed schot op twee benen, inzicht, een goede pass achter de verdediging en ook nog communicatief erg sterk in het veld. Deze meid laat zich niet zomaar wegzetten en wil(de) altijd winnen!”

Vertel eens iets over Robin
“Robin is een enorm energieke speler. Als hij het op zijn heupen heeft, schiet hij er zo 6 of 7 per wedstrijd in en dat is voor het team erg fijn. Daarnaast is hij verschrikkelijk atletisch en kan hij veel mensen eruit springen, wat ik altijd erg knap vind. Als persoon is Robin erg aardig en gemotiveerd, geeft altijd de volle 100% en je kunt op hem bouwen. De laatste jaren heeft hij een enorme groei doorgemaakt. Hij kon wat overenthousiast zijn, maar nu hij rustiger is geworden, zie je dat dit positief werkt in zijn spel. Ga zo door!”

Nog een laatste opmerking?

Robin “Aanstaande zaterdag speelt de selectie een uitwedstrijd tegen de selectie van BEP. Mocht je nog niks te doen hebben op je zaterdagavond, dan zouden wij jullie support zeker kunnen gebruiken! Een belangrijke wedstrijd voor zowel VEO1 als VEO2: BEP 2 – VEO 2 à 17:20 uur, BEP 1 – VEO 1 à 19:00 uur”
Melanie “Zaterdag speelt de Veo selectie bij BEP in Purmerend. Hier zullen 4 punten te verkrijgen zijn en deze gaan allemaal terug naar Voorburg! Let’s go :)”


Geplaatst

in

door

Tags: