Van de Trainer…..

Met deze vaste rubriek vond ik het tijd en zie ik een prachtige mogelijkheid om de club op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van de selectie. Ik zal niet ingaan op wat er allemaal gebeurd is tot nu toe -dat komt misschien wel later naar aanleiding van komende situaties- maar de blik vooral op het heden en de toekomst richten. En de zeer nabije toekomst is a.s. zaterdag, waarop VEO 1 en VEO 2 in een uitwedstrijd Oranje Wit zullen bestrijden. Onze eerste schreden in de zaalcompetitie. Een dikke kluif, waarop we ons gedegen hebben voorbereid.

Na zaterdag weten we waar we staan in onze ontwikkeling. Maar wie zijn “we”?

De eerstkomende maanden zal ik in deze rubriek de spelers voorstellen, zodat het “we” wat duidelijker wordt. Ik kies voor een duo-interview. Dit lijkt me een leuke manier om eens àchter de speler te kijken dan deze alleen op het speel- of trainingsveld te zien.

We beginnen met de fantastische aanvoerders van de teams, David Nanusevski VEO 1 en Bram Habermehl VEO 2.

Hoe is volgens jou het seizoen tot nu toe verlopen, kun je dat kort weergeven?

David
 • David “In één woord; Goed! We zijn gestart met een ander team dan vorig jaar en dat is altijd even aankijken. Hoe combineren sommige spelers? Hoe reageren spelers op beslissingen? Wat doen tegenstanders? Uiteindelijk wisten we de eerste periode van het veldseizoen met VEO 1 een mooie tweede plaats in de hoofdklasse te bemachtigen. Met dynamisch spel, een sterke verdediging en wisselende samenstellingen een keurig resultaat. Er is veel betrokkenheid van de spelers en staf en je kan zien dat er plezier gemaakt wordt. Daarnaast merk ik een fijne dynamiek in de selectie, waar iedereen het goed met elkaar kan vinden. Nu zaak om dat door te trekken in de zaal en samen met VEO 2 punten te pakken en een kampioenschap na te streven!”
 • Bram “Medium. Resultaten zijn voor VEO 2 op ‘t veld uitgebleven. Daar balen we allemaal van in het team en dat is soms terug te zien in wedstrijden / trainingen. Nu zijn we bezig met een goede voorbereiding van de zaal, dus dat moet weer goed komen! Sfeer binnen de selectie 10 op10”

Waarvoor kunnen we jou in het algemeen voor wakker maken?

David “In bijna alle gevallen moet je mij gewoon laten slapen. Minimaal 7 uurtjes heb ik wel nodig om lekker mezelf te zijn de volgende dag. Kan je het echt niet laten? Zorg dan dat je wat sushi rollen hebt, een lekker muziekje en een speciaalbiertje. Of we pakken de auto en gaan ergens een mooie hike maken!”

Bram “Nergens voor. Als ik slaap moet je me lekker laten liggen hahaha”

Hoe lang speel je bij VEO?

 • DavidBij VEO zit ik momenteel in mijn 23e jaar. Hiervoor heb ik 2 jaar bij SEV gezeten en ben ik met korfbal begonnen toen ik 7 jaar was.”
 • Bram “Al 22 jaar”

Waarom koos je voor de sport korfbal?

 • David “Ik werd viavia uitgenodigd om een keer mee te trainen bij SEV en merkte dat het gooien en vangen met een bal mij goed afging. Ze waren aardig voor me en ik besloot nog een keer mee te trainen. De rest is geschiedenis.”
 • Bram “Gedwongen door m’n ouders, gelukkig”

Omschrijf jezelf eens als speler

 • David “Als je niet al het talent van de wereld hebt, moet je het compenseren met hard werken. Toevallig ben ik erg goed in het leveren van energie en speel ik als iemand die probeert om tijdens het spel te kijken waar de beste kans ligt. Je zou mij een all-rounder kunnen noemen. Ik excelleer namelijk niet in één specifiek iets en heb mijzelf aangeleerd om alles net goed genoeg te kunnen om van meerwaarde te zijn voor het team.”
 • Bram “Een allrounder die kan uitblinken in verdedigen! Structureel meer goals maken is iets om te verbeteren

Heb je idolen of voorbeelden van korfbalspelers?

 • David “Het eerlijke antwoord is dat ik geen idool heb. Wel kan ik enorm genieten van iemand als Gert Jan Meerkerk van DVO, die als relatief klein mannetje enorm veel impact heeft in de wedstrijd. Volgens mij werd hij in 2019-2020 nog topscorer van de league. Daarnaast probeer ik te kijken naar de sterke punten van mijn medespelers. Hoe gaat iemand om met verlies? Hoe mentaal weerbaar is iemand? Zelfs van een eerstejaars senior kan ik wat leren.”
 • Bram “Olav v Wijngaarden van PKC.”

Welk gevoel krijg je als je voor een volle zaal speelt?

 • David “Ik vind dat een héérlijk gevoel! Als Essesteyn op haar grondvesten beeft en onze Blue Tigers schreeuwen ons tegemoet dan krijg ik daar heel veel energie van. Zelfs als het een uitwedstrijd is en de zaal is gevuld, vind ik het heerlijk om diezelfde energie te gebruiken om het verschil te maken. Met andere woorden; Allemaal komen kijken, het helpt ons als spelers enorm!! 😊”
 • Bram “Goed gevoel. Gezonde spanning. Adrenaline
 • Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?

  David “Warmlopen! Flauw he? Ik ben niet bijgelovig en draag niet altijd dezelfde sokken of laat laatste stukje banaan liggen of mompel het Wilhelmus. Ik sta aan zodra ik een stap in het veld zet en dat is voor mij voldoende!”
 • Bram “Nee, simpel hè? What you see is what you get!”
 • Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?

  David “Het belangrijkste voor mij is de juiste nachtrust voordat ik een wedstrijd moet spelen. Verder werk ik aan mijn flexibiliteit door rek- en strekoefeningen te doen in de ochtend. Mochten we een tijdje geen korfbal hebben, ga ik padellen, de sportschool in of hardlopen. Ik heb ergens het geluk dat mijn lichaam aardig wat aankan, zonder uit vorm te raken.”
 • Bram “Sprintjes na een training. Krachttraining naast de korfbaltrainingen”

Waar sta je met je team aan het einde van het zaalseizoen?

 • David “Aan de bar in Essesteijn met wat gouden pinten om te vieren dat we kampioen zijn!!”
 • Bram “Bij de eerste 6”

Wil je iets zeggen over vorig en dit seizoen?

 • David “Ik vind het vooral mooi om te zien dat we de leercurve die begin vorig jaar gestart is, hebben doorgetrokken. De trainers Glenn en Gerbert hebben een duidelijke visie en structuur gebracht, wat tijdens het seizoen vruchten afwerpt. We zijn van een statische manier naar een hele dynamische manier van korfbal gegaan dat er leuk uitziet en punten oplevert. Zoals eerder gezegd is de dynamiek in de groep goed en worden zaken die besproken moeten worden, serieus genomen.”
 • Bram “Fantastische groep. Zoals ik al zei bleven de goede resultaten voor VEO 2 dit seizoen op het veld uit. Het gaat goed komen in de zaal! Hard door blijven trainen en in elkaar (en vooral in jezelf) blijven vertrouwen.”

Welk clubfeest vind je het leukst?

 • David “Oktoberfest! Leuk om te zien dat iedereen in thema is en er mensen van buitenaf komen. Het clubhuis is altijd gezellig gevuld en wordt mooi aangekleed door onze feestcommissie!”
 • Bram De spontane avondjes na een thuiswedstrijd op ‘t veld”

David, vertel eens iets over Bram

“Bram is naast een goede vent ook een hele fijne teamspeler. Hij is altijd lekker zichzelf! Vooral op zondagochtend na het stappen, met knoflooksaus op zijn broek en een AA-tje om weer even op krachten te komen.”

Bram, vertel eens iets over David

Leuke gast! Heeft een heerlijk gevoel voor humor, een goede babbel en een leuke kop. Kent de stad als geen ander en heeft geluk als hij op trainingen niet tegen mij hoeft te staan!”

Nog een laatste opmerking?

 • David “Leuk dat ik de gelegenheid krijg om wat meer over mezelf te vertellen via dit interview! VEO is een hele fijne plek om te korfballen en om positieve impact te maken op jezelf en op anderen. Hopelijk groeit onze vereniging in ledenaantal en blijft iedereen zich inzetten zoals er nu gedaan wordt…………. VEO VOORBURG JALALALALALALAA VEO VOORBURG JALALALALAA! JAAAAAALAALALALALAALALALAAAA JAAAALALALALA JAAALALALALA LALALALA”
 • Bram “😘”

David en Bram, heel erg bedankt voor jullie aftrap en daarmee mooi bijdrage!

Glenn de Vries

Scroll naar boven