VEO A1 wint de HKD 2021

Vrijdagavond speelden CKV VEO en CKC Maassluis de finale in de bijna lege HKV-Ons Eibernest Hal. Voor VEO was het de tweede editie op rij dat de A1 in de 1-2-3 klasse finale stond met als enige overlap Joost van Drunick die zijn rebound-kwaliteiten liet zien en ook nog een doelpuntje meepakte.

Gelukkig nog een klein publiek in de vorm van reservespelers en chauffeurs. Daarnaast 200 schermen online die meekeken en twee enthousiaste commentatoren die hun best deden om alle namen goed uit te spreken.

Belangrijke rollen waren weggelegd voor onze Esther Welschen en Dian Sonneveld van Maasluis die er beide 7 inlegde. Het verschil zat ‘m in de kwaliteit van de rest van het team dat bij VEO duidelijk beter was onder aanvoering van Bjarne van Hees, die er en passant nog 5 inlegde. Britt Camphuysen  en Imme van der Akker waren dreigend en verdedigend erg sterk tegen de topscorer van Maassluis wat helaas net altijd door de scheidsrechter werd gezien. Ook Inez van der Stelt deed zeer goed verdedigend werk en legde er daarnaast nog 3 in. De gretigheid van VEO was duidelijk te zien bij Kelt van Hees (3 doelpunten) en Kenai Habermehl (1) die met mooie doelpunten en een aantal prachtige assists de topscoorders van VEO bedienden.

De 21ste goal, in het fluitsignaal, telde helaas niet meer.

Helemaal goed in haar ritme kwam de A1 niet; mindere periodes “op de waakvlam” wisselde zich af met hoogtepunten en rushes van hoge klasse. VEO stond Maassluis even toe om redelijk bij te blijven. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd pakte het jonge VEO team overtuigend de leiding met 5 punten verschil en verzekerde zich van de winst.

VEO A1 wint de HKD 2021 en de beker met de grote oren!

Dit belooft wat voor het komende zaalseizoen waar we hopelijk weer snel kunnen gaan kijken.

VEO A1- Maassluis A1  20-16


Geplaatst

in

door

Tags: