S5 dagje naar het strand 😜…?…

Dijkvogels 3 uit Maasdijk was de volgende horde die VEO 5 moest nemen op deze zonnige en vrijwel windstille zaterdag in oktober. De Vogels hadden twee verliespotten gedraaid en onze S5 had de volle buit uit vier wedstrijden behaald. De Voorburgers leken vorige week eindelijk een passend schotpercentage gevonden te hebben, kortom een droomscenario voor een doelpuntenfestival!?!?… Mis…. Het zou meer een festival worden á la “it’s a small World” uit de Efteling…

Mooie actiefoto van Anne Koot, die op de rug gezien geheel links aanzet richting de korf. Remi Hartgers (rode schoenen) en Christiaan Enderink (bij de korf) zien het schot van Hartgers doel missen. Op de voorgrond in het rood scheids Edwin Korving.

De eerste elf minuten zouden doelpuntloos verlopen, alleen de “zaag van de week” kon uitgereikt worden aan Christiaan Enderink, die -overigens onopzettelijk, het was een heel sportieve wedstrijd- een Vogel uit de lucht haalde, die vervolgens de toegekende strafworp -geheel in stijl van deze fase- niet benutte… De passing was slordig en meermaals wisten beide partijen de bal op hilarische wijze te verspelen of buiten de lijnen te krijgen. Alleen Anne Koot leek direct bij de les, zij pakte drie ballen op rij in de verdediging, maar de rest genoot wat van het zonnetje zo leek het… Pas na 11 minuten vond Philippe Nanusevski de korf en kwam de score los. Direct volgden de gasten met 1-1 en vervolgens werd er bijna elke minuut gescoord: Een strafworp van Remi Hartgers, een doorloop van Marije Scheffers, een korte kans (👍🏻…) van Dion ten Brummelaar, Esther Boogert (lepe omdraaibal…) en weer Hartgers zorgden voor 6-1 met nog 11 minuten op de klok.

Ascha Strampraad speelde goed: geheel links schiet zij stijlvol 9-1 binnen. Midden kijkt Dion ten Brummelaar de bal na en geheel rechts is Philippe Nanusevski onderweg voor de van. Ester Boogert kijkt op de achtergrond tegen de zon in… Scheidsrechter Edwin Korving heeft alles onder controle…

Vervolgens viel het scoringstempo wat terug, maar dankzij Hartgers (droge plof vanaf de zijlijn..), Boogert, Ascha Strampraad (fraai schot, sterk spelend…) bereikte VEO 9-1, waarna de Vogels weer een ei konden leggen: 9-2. Scheffers (doorloop), met ertussenin een Maasdijkse goal en opnieuw Boogert bepaalden de ruststand op 11-3. U heeft het vast al gemerkt: De vrouwen trokken VEO weer enigszins op de rails… De mannen leken soms wel een dagje op het strand te vertoeven…

😴😴😴😴….

Het tweede bedrijf begon met het tweede aanvalsvak voor de korf en zij dachten vast: “Wat de eerste aanval kan, kunnen wij beter” en … inderdaad… dat lukte, zij verbraken het “niet -scoren-record” van de eerste helft: Pas in de 17e (!) minuut viel de 12-3 van Hartgers. Maar het moet gezegd: de gasten hadden hun strategie aanvallend gezien enigszins aangepast: zij posteerden hun lange vrouwen (Kraanvogels?…) in de paalzone en onze smurfinnen konden hier niet tegenop. Het duurde even voor de Voorburgse mannen wakker werden en te hulp schoten in de afvang. Precies halverwege dit bedrijf verloste Dijkvogels de VEO-aanval uit haar lijden middels 12-4, maar omdat Nanusevski en Boogert weer snel scoorden (14-4) stond dit vak vier minuten later alweer voor de korf 🤭…. De Maasdijkers kwamen op 14-5 alvorens Hartgers uit een fraaie combinatie koel 15-5 aantekende met nog acht minuten te gaan. Hierna ging het weer hard: Boogert vanachter de korf, Strampraad met een mooie doorloop, een Maasdijks koekoeksei, Hartgers, opnieuw een koekoeksei en een doorloop van Strampraad bepaalden de eindstand op 19-7.

De eerste van een serietje: Marije Scheffers (Rechts een Dijkvogel-woerd te snel af geweest in de strijd om een bal) werpt de bal naar bij de paal vrijstaande wederhelft Christiaan Enderink, terwijl links de tweede Dijkvogel-woerd zich rept om het ontstane gat te dempen…
Een fase verder: De Noodwoerd is in positie bij Enderink, maar nu is Hartgers (links) helemaal vrijgekomen en Enderink richt zich naar hem…
Nog een fase verder: Hartgers heeft de bal verwerkt en schiet de 15-5 binnen…

Een vrij gezapig potje, waarbij de degelijk leidende referee van dienst Edwin Korving de match in ”the pocket” van zijn bordeauxrode outfit had. Voor mij was het een beetje “Ladies Day” in de arena: 10 vrouwengoals tegen 9 uit de handen van de mannen. De vrouwen leken het best bij de les. VEO moest het weliswaar doen zonder Sannah Goedhart, Boudewijn Vermolen en Yannick (“Boeing”) Sterk, maar kon zich verheugen op de terugkeer van Anne Koot, die een goede pot speelde in dienst van het team. Helaas bleek het gat van de korf weer lastig te vinden, maar wellicht had dit te maken met spanning voor het daaropvolgende avondprogramma (Wat mijns inziens direct als show de Efteling in zou kunnen?!?!…) U moet weten: De Beer van Westvliet verjaart en bleek later die dag vooral een “knuffelbeer”… De nietsvermoedende Enderink werd in de avond gekroond tot koning Christiaan de 30e compleet met mantel en staf op een speciaal voor hem georganiseerde surpriseparty. Deze party was door zijn teamgenoten en vele anderen georganiseerd, waarbij aan werkelijk alles was gedacht. Zijne majesteit werd gefêteerd door een bont verkleed gezelschap met daarin onder andere Ali G (met een speciale rap…), favoriete leaguespeler Robbe de Wit, een sandwichvrouw van een makelaarskantoor, Zorro, hippie-vrouwen, revuedanseressen, volkszanger nummer 1 uit Den Haag, “Octopussy” verkleed als vrouw (ik zal u niet met het verhaal erachter vermoeien…) en een volledig losgeslagen schoonmoeder… Kortom VEO liet zich die avond van haar allerbeste kant zien… Fantastisch 👍🏻!!…

Aanstaand weekend hebben onze helden rust. Zaterdag 23/10 komt het nog puntloze OZC 3 om 13.30 u op bezoek op Westvliet. Ik durf geen hint meer te geven richting een target bij deze grillige S5, maar een overwinning zou toch moeten kunnen 😁…

Daarvoor hoop ik aanstaande zaterdag 16/10 stiekem op een stuntje van onze hoofdmacht, die dan om 15.30 u thuis aan de bak mag tegen OVVO… Laten we zorgen dat we er allemaal zijn!!! 💪🏻…

(Scores VEO: Remi Hartgers 6x/ Esther Boogert 5x/ Ascha Strampraad 3x/ Marije Scheffers en Philippe Nanusevski beiden 2x/ Dion ten Brummelaar 1x)

De “lead-foto”: Anne Koot is terug, geheel links een mooi schot (helaas deze niet doeltreffend), bij de paal Marije Scheffers met links van haar Christiaan Enderink. Op de achtergrond loert Remi Hartgers op de mogelijk afvallende bal…
Scroll naar boven