De Jubileum Gong 1965

Ons jubileumjaar verloopt wel apart zo in deze tijden maar wat let ons weer eens in het VEO archief in te duiken. De speciale jubileum uitgaven van ons clubblad zijn bij ons 100jarig bestaan leuk om te bekijken.

De jubileumgong van 1965 vermeld een ledenaantal van 150 tussen 10 en 35 jaar oud en eindelijk een “eigen” veld. Wat opvalt is een behoorlijke hoeveelheid reclame. Op het wensenlijstje staat een eigen clubhuis te bouwen. Grappig is een geschetst toekomstbeeld voor 1980 te lezen. Waarin in het VEO clubhuis naar de plaatselijke tv zender wordt gekeken waar, in kleur, een zojuist gespeelde wedstrijd wordt bekeken. Dat was in 1980 nog niet maar nu zeker mogelijk. Ook een mooi tijdsbeeld; Henk Evers roept dat er moet meer gehappend moet worden, provo’s moeten er komen! Er komt weer een toneelstuk aan op 21 januari 1965 en Herman Scheinhardt kijkt
naar festiviteiten die gevierd werden ter gelegenheid van vorige jubilea. Op Blz. 13 een voorspelling dat VEO’ers in het jaar 2020 wanneer ze het eeuwfeest van onze club vieren uit nieuwsgierigheid oude gongs doorbladeren!

Tot 1970 had ons clubblad de naam “De VEO-Gong” vanaf 1971 “Uit de VEO Korf”. De Gong verscheen maandelijks later kwam “Uit de VEO-Korf” als weekblad uit. Weer later werd dit aangevuld met een VEO-korf maandblad.

Veel leesplezier met het lezen van “Jubileum Gong 1965”

Chris Verschoor


Geplaatst

in

door

Tags: