VEO bedankt!

Donderdagavond 20-6-2019 20.00 u zochten blauwe en oranje fakkelrook van respectievelijk VEO- en Valto supporters hun weg richting de nog stralende zon. De “play-down”-wedstrijd tussen de Voorburgers en Lierenaren stond op punt van beginnen… En alhoewel het een feest leek en de verpakking leuk (er waren honderden supporters uit de omstreken om deze derby bij te wonen…) gaat het bij “play-down” toch gewoon om degradatie: de verliezer is de ‘Sjaak’ en zakt uit de overgangs- naar de eerste klasse… Voor beide ploegen een zuur toetje van een intensief seizoen…

Roy van der Kroft scoort (met “verbale” stormwind tegen…) vanaf de strafworpstip 1-0…

VEO startte wat gehavend aan de wedstrijd, omdat vaste kracht Christine van Eijsden en “Super-Sub” Robin van den Bosch verstek moesten laten gaan, maar slaagde erin na zes minuten op een voorsprong van 4-0 te komen door goals van Roy van der Kroft (strafworp verdiend nadat hij door een knappe lange pass van Daan de Groot vrij voor de korf gezet was), Julia Schoenmaker (schot), Christiaan Enderink eveneens vanaf de stip, geforceerd door Sylvia Jongenburger die later zelf op fraaie wijze 4-0 aantekende.

Denkt u trouwens niet dat het nemen van strafworpen een makkie is in deze potjes: van der Kroft en Enderink moesten -behalve de bal erin krijgen vanaf 2,5 meter- het hoofd bieden aan een uitzinnig brullende ‘Lierse horde’, welke op 10-15 meter recht in het gezichtsveld van de nemer al slaande op de reclameborden de frustratie van de hele week van zich af leek te schreeuwen en stampen… Ik vond het echt knap dat VEO geen strafworp miste deze match!…

Echter Valto knokte zich terug, via 5-2 (Renee Molman) na tien minuten, 6-4 (Schoenmaker opnieuw met een flitsende actie) en kroop ongeveer tien minuten voor rust langszij: 7-7 (Enderink had VEO tussendoor nog op 7-5 gebracht.)… De pot leek te kantelen richting de oranje Westlanders… Overigens scoorden zij drie van de eerste vijf goals uit vrije worpen… Valto liep vervolgens uit naar 7-9 (ook een strafworp o.a.), waarna van der Kroft opnieuw vanaf de stip (verdienste van Jeanne Jongenburger) en Schoenmaker voor 9-9 zorgden en dit leek ook de ruststand te worden, maar Valto scoorde nog 9-10 waarna de eerste helft direct werd afgefloten…

VEO had een goede start, maar leek wat geïmponeerd door de Lierse strijdlust. Daarbij kon Valto lange aanvallen spelen en maakte hier goed gebruik van. Ondanks dat dit niet altijd tot scoren leidde geeft het balbezit spelers toch vertrouwen… Immers… “Als wíj de bal hebben, kunnen zíj niet scoren”… (JC)… Het kon nog alle kanten op…

Linda Jongenburger (rechts) waagt een schot, midden loopt aangever Jelle Hofland (25) weg, Jeanne Jongenburger (4) kijkt gespannen toe en Roy van der Kroft gaat de bal vangen…

Na de thee verscheen Robin Fuchs in het veld en vond Sylvia J direct het gat van de mand, 10-10. Valto speelde verder zoals het voor rust deed en liep uit naar 10-13 tot Molman de Westlandse opmars een halt toeriep: 11-13. Hierop bracht coach Johan van Barneveldt “joker” Jelle Hofland in de aanval, die na één schot (12-13) bij 12-14 direct weer uit het veld werd gehaald. Molman wederom en van der Kroft (na goede actie de Groot) vanaf de strafworpstip hielden VEO in de race: 14-15, met nog ongeveer 19 minuten op de klok. Op dat moment benutte Valto een blessure maximaal voor behandeling, maar dit leek ook een strategische zet: VEO raakte net in een flow en een beetje afremmen daarvan zal de Lierenaren niet onwelkom zijn geweest… Enfin, via 14-16 en 15-17 (Fuchs) stoomde Valto door naar 15-21 en de pot leek met nog vijf minuten te gaan krek beslist… Echter, Linda Jongenburger (doorloop) en van der Kroft (korte kans) gaven VEO weer een ‘boost’ 17-21. Hierop verscheen VEO’s Hoop Jelle Hofland weer in het veld ter afronding van een magistrale invalbeurt: hij heeft -geloof ik- in zijn korte speeltijd (5 minuten???) vier- of vijfmaal geschoten, waarvan totaal drie keer raak: 19-21… Met nog een minuut te spelen bracht Linda J VEO nog op 20-21, maar de laatste aanval van de ontketende Voorburgers smoorde in een door de prima leidende arbiter geconstateerde overtreding…

Het koste moeite er één te vinden, maar het is gelukt: een foto waarop Jelle Hofland (25) eindelijk niet scoort…😜

De eerste helft hadden de blauwzwarten onder impuls van een excellerende Enderink (koel scorend en zowel verdedigend als aanvallend als een ‘beer’ reboundend…) de touwtjes in handen, maar misten meerdere korte kansen en doorlopen. Valto leek strategisch slimmer, speelde -niet gehinderd door schotklok, in de zaal zou dit een heel andere wedstrijd geworden zijn…- lange aanvallen en pakte vanaf midden tweede helft overal ruim de tijd voor… Overall gezien qua spelbeeld mijns inziens wel een verdiende overwinning voor de sympathieke Lierenaren, maar als… als … als…

VEO heeft een zwaar seizoen achter de rug. Het slaagde erin zich met een fraaie vijfde plek in de zaalcompetitie te handhaven in de overgangsklasse, maar handhaving in diezelfde veldcompetitie bleek na de struikeling tegen die Haghe een “Lierse brug” te ver. Alhoewel men deze avond volop streed met een fabelachtige eindsprint als ultieme “vorsing” onder aanvoering van ‘Koning Jelle’ stonden de blauwzwarten met lege handen… VEO zal na de zomer op het veld in de eerste klasse acteren.

De teleurstelling druipt ervan af, maar toch dankt men VEO het publiek voor de steun… En andersom: VEO dankt hen!..

Volgend seizoen zijn er beslist nieuwe kansen: want dit team heeft veel in huis. Er zal een mix gemaakt kunnen worden van “oudgediende” mannen zoals De Groot (werkte hard en in dienst van het team), van der Kroft (topscorer deze avond voor VEO en vast hopend op een treffen met Refleks straks??…), Fuchs (kekke zalmkleurige slofjes hoor, sorry, moest dit even kwijt😜…), Nanusevski (‘de Gazelle’) en de steeds beter in zijn rol acterende Enderink (‘De Beer van Westvliet’). Daarbij zie ik bij de vrouwen relatieve nieuweling Molman wekelijks beter worden en stiekumpjes ook een scorende rol innemen, Schoenmaker straalt klasse en souplesse uit, maar hoe het verder precies zit met de vrouwen volgend seizoen weet ik eigenlijk niet… Zien we bijvoorbeeld Linda en Michelle Jongenburger terug?… Ik hoop het…

In elk geval was dit de laatste wedstrijd van Sylvia Jongenburger, zij stopt net zoals eerder al op deze site is beschreven Sanne Cramer (vorig jaar basisspeler in VEO’s “Dream-team”), die overigens vandaag niet in actie kwam. Robin van den Bosch -vaste “pinchhitter” van VEO 1- en… teambegeleidster Yvonne Jongenburger stoppen ook. Wat heeft die Yvonne een werk gedaan voor de selectie!

Christine van Eijsden (vaste en stille kracht van VEO 1) zal evenals Jeanne Jongenburger (vandaag weer knokkend en blokkend…) lager gaan spelen. Zet u de wedstrijden van VEO 3 maar vast in uw agenda…

Waarbij het stoppen van Sylvia Jongenburger mij toch extra raakt… Als pupil naast mijn eigen dochter zien groeien en vormen tot een klasse-speelster. Gelukkig teruggekeerd op het VEO-nest. Gedreven en getalenteerd, soms wat afwezig lijkend om dan plots weer te flitsen. Enige speelster die ik ooit een kaart heb zien krijgen omdat zij op de grond ging liggen en enige vrouw, die ik in één wedstrijd tien (10) goals heb zien maken. Voor intimi: “Silly”…. Psst… Wil je er niet nog eens een keertje over nadenken?… “Please”..!?… 😉

Al deze mensen super bedankt voor het plezier dat wij als toeschouwers van jullie hebben gehad.

Geniet van de zomer!!….

[Scores VEO: Roy van der Kroft 4x/ Julia Schoenmaker, Renee Molman en Jelle Hofland 3x/ Linda Jongenburger, Sylvia Jongenburger en Christiaan Enderink 2x/ Robin Fuchs 1x]

Prachtig, die voorbereidende actie van de Blue Tigers…
Scroll naar boven