Het favoriete team van.. Wouter Sies

Na het succes van de rubriek van Korfbal.nl gaan we vrolijk verder op de site van VEO. In ´Het Favoriete Team Van´ stellen (oud)spelers van VEO hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn echt van grote klasse? Deze editie vragen wij oud (heel oud!) selectie speler, Black Pearl Manager, DES Legend en tegenwoordig trainer/coach van het Delftse Paal Centraal Wouter Sies. 

Er is mij gevraagd een team samen te stellen van medespelers en tegenstanders. Aangezien het een item voor de VEO-site betreft heb ik besloten dat het team alleen maar medespelers zal bevatten, maar zal ik ook een kleine inkijk geven over mijn in mijn ogen sterkste tegenstanders in de loop der jaren.

Dit zijn de 8:

Wouter Jansen
De eerste naam die op mijn papiertje kwam te staan. Wout was verreweg de fijnste speler met wie ik in een vak heb gestaan. Rebound koning en een enorme positivo! Op trainingen heel irritant om tegen te staan met zijn uitschuifarmen waardoor ik soms zo bang was voor een blok, dat ik de bal maar met 1 hand richting korf gooide, iets waar Wouter mij nog regelmatig aan herinnert.
Meest memorabele moment: Het loeiharde blok tegen Kinderdijk, vol het materiaal hok in.

Michael Groeneveld
Jarenlang een vaste waarde in VEO 1 geweest, misschien wel langer dan menigeen op voorhand had verwacht. Sterke rebounder die ook regelmatig zijn doelpuntjes meepakte. Niet de meest gepolijste speler, maar wel iemand die het teambelang altijd vooropstelde en nooit verzaakte.
Meest memorabele moment: Bekerwedstrijd tegen Fiks. De heer van Mike ging achter verdedigen, de bal was in het andere vak en hij ging vast staan. Mike tilde z’n heer op, draaide om en pakte zo alvast de rebound!

Timo Tiemens
Samen met Timo heb ik de nodige jeugdteams doorlopen, tot de A1, want toen verkaste hij naar KVS, waar hij momenteel nog steeds actief is op een mooi niveau. Als medespeler heerlijk om in je team te hebben, keiharde werker, goede verdediger en ook scorend een betrouwbare schakel in je ploeg. Als tegenstander vreselijk om tegen te spelen, geniepiger dan Timo heb ik ze weinig meegemaakt. Even op de tenen staan, shirtje trekken, doorslaan om vervolgens met een zwaar onschuldig gezicht richting scheidsrechter te gaan ‘omdat het echt niet expres ging’.
Meest memorabele moment: Het doorslaan tegen Leon Braunstahl, mensen die erbij waren weten precies welk moment ik bedoel.

Pieter Marc Tiemens
Als klein jochie keek ik altijd erg op tegen PM, wat was hij goed!! Toen ik eenmaal bij hem in de selectie, en later in het team, kwam kreeg ik door dat PM het meestal nog allemaal ook op 80/90% deed. Hard trainen en het uiterste eruit halen heeft hij nooit gedaan en misschien is dat maar goed ook, want daardoor heeft VEO jarenlang mogen genieten van PM in het blauwe shirt, want ik durf te wedden dat hij met een iets andere mind set de landelijke top had kunnen bereiken.
Meest memorabele moment: De momenten dat Piet geïrriteerd raakte en echt z’n best ging doen en vervelend goed werd.

Ellen van Heusden
Zonder andere dames te kort te doen, was Ellen de beste dame met wie ik ooit in een team gespeeld heb. Ik durf zelfs te zeggen dat ze misschien wel bij de 3 beste dames hoort die VEO ooit gehad heeft, en ik weet zeker dat Anton het hier mee eens is! Ellen kon eigenlijk alles, scoorde zelf geregeld, kon goed verdedigen en was ook steunend goed. Ik zeg regelmatig dat de aangeef minimaal 50% van een doelpunt is en juist die aangeef maakt dat Ellen voor mij de beste dame is met wie ik ooit gespeeld heb. Exact op het juiste moment de bal geven aan een schutter, vaak onderschat maar zo belangrijk. De percentages heb ik niet, maar ik denk dat ik op aangeven van Ellen een hoger percentage haalde dan bij welke andere aangeef ook.
Meest memorabele moment: We speelde uit bij Thor, ik had in de heen wedstrijd vrij veel gescoord en hun beste verdediger werd op mij gezet. Ik heb heel de wedstrijd in de steun voor de dames gespeeld en Ellen scoorde er toen een stuk of 7

Denise Matla
Waarschijnlijk de meest verrassende uit mijn lijst, want Denise heeft nooit VEO 1 gehaald. Ik baseer deze keuze dan ook vooral op onze tijd in de jeugd, waar we jarenlang in 1 team hebben gespeeld. Aanvallend heb ik geen makkelijker scorende dame gezien dan Denise, vooral in de B1 en B2 was het ongekend hoe makkelijk Denise de korf wist te vinden. Helaas is het bij Denise vanaf de junioren fysiek bergafwaarts gegaan, waardoor ze een voor mij zekere plek in VEO 1 nooit heeft kunnen bemachtigen.
Meest memorabele moment: Uitwedstrijd in de B1, tegen Fortuna. Voor de wedstrijd vertelde de coach de topscoorderslijst. Timo en ik hadden het meest gescoord, Denise 1 minder. We komen 2-0 voor, 2x Denise en bij de vak wissel tegen Timo en mij, ‘ik sta er nu 1 voor op jullie’!! Die drive was ongekend!

Anneloes Schultz
Midden lijntje op het veld, geen probleem voor Anneloes. Nooit heb ik in mijn team een dame gehad die zo makkelijk en van ver schoot als Anneloes. Het was vaak wel alles of niets, en ik denk dat ze daarom uiteindelijk niet super lang in het eerste gespeeld heeft, door die wisselvalligheid. Maar als Loesje dr dag had, was ze niet te stoppen.
Meest memorabele moment: We spelen een wedstrijd uit bij Madjoe, waar Anneloes en ik samen goed waren voor een belachelijk aantal van dik 40 gewonnen rebounds in 1 helft van Wouter Jansen, waar we 2 uit 45 schoten

Renske Tiemens
De 3e Tiemens in mijn lijst, maar dat is niet heel raar, want in mijn tijd kon je VEO ook wel veranderen in TEA (Tiemens en anderen), want in bijna elk team liep er wel een Tiemens telg rond. IJzersterk in de steun, ging voor niemand opzij en had een hekel aan trainen, wat dat betreft een kruising tussen broer Pieter Marc en neefje Timo.
Meest memorabele moment: Uitwedstrijd tegen DKV (IJ), ik zat als junioortje op de bank en er liep een hele vervelende heer met een snor rond. Op een gegeven moment was Renske het zat, helaas betekende dat wel een rode kaart, maar ik denk dat ze nog steeds vierkant achter dat tikkie staat!

Coach:

Ik heb veel goede en leuke coaches gehad en heb dan ook erg getwijfeld tussen Arnold Jongenburger en Remco Breedveld. Uiteindelijk haalt Remco mijn team. Remco is zowel in de jeugd, als in de senioren mijn coach geweest en denk dat geen oud-coach mij zo goed kent als Remco. Hij wist mij als geen ander te motiveren en heb ook heel van hem geleerd. In de jeugd op een gezellige en leuke manier, en naarmate ik ouder werd harder, maar altijd eerlijk.

Tegenstanders:

In al die jaren ben ik natuurlijk genoeg goede tegenstanders tegen gekomen, de 1 wat bekender dan de ander. De beste ooit was overduidelijk Dirk Jan Westmaas. Op de een of andere manier wist hij het altijd zo te timen dat hij tegen VEO 2 zijn rentree maakte in Tjoba 2 na blessure leed en wist hij heel ons vak lam te leggen.
Een andere plaaggeest is Marvin Soekra geweest. Verdedigend sterk en aanvallen geniaal, zijn teamgenoten noemden hem altijd paki, maar de meeste mensen van VEO zullen hem nog kennen als Paco. Daarnaast is Marvin de voorloper van de inmiddels befaamde BBQ Curling act.
De broertjes vd Vaart van ODO ben ik misschien wel het vaakste tegen gekomen, en heerlijke duels mee uitgevochten, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Michiel in de finale van de HKD.


Geplaatst

in

door

Tags: