VEO in mineur

Afgelopen zaterdag speelde VEO zijn eerste competitie duel in de overgangsklasse. Tegenstander was het Haagse Futura. Een lastige tegenstander, want VEO heeft in het verleden altijd al moeite met Futura gehad. Vandaag was het, helaas, niet anders. Onder een flauw zonnetje begonnen beide teams aan de competitie.
In het begin ging het gelijk op en na 5 minuten stond het al 2-2. Vervolgens begon Futura langzaam de voorsprong uit te bouwen. Eerst met 1 punt en vervolgens met 2 of 3. VEO probeerde aan te haken en dat lukte niet echt. VEO werkte keihard en er werden zelfs 2 schotpogingen direct afgeblokt. Hierin was Jeanne zeker een kei. Ook haar hele spel viel door positieve coaching op. VEO dacht aan te kunnen haken, maar Futura had hier andere gedachten over. Mede door ongelukkige schoten van de zijde van VEO was er een ruststand van 7-9. De scheidsrechter floot heel kort en zag werkelijk alles.

De 2e helft begon VEO heel voortvarend en kon Futura tot 1 punt naderen. Halverwege de 2e helft was er de ommekeer. Futura liep langzaam verder weg en zag, mede door de heren, zijn kans schoon. VEO kwam niet meer zijn eigen spel en moest toezien dat Futura uitliep tot 4 punten. Typerend voor deze wedstrijd was dat VEO zijn strafworpen miste en Futura hier wel raad mee wist. Deze stippen werden echter veroorzaakt door onnodige overtredingen. Hierdoor ontstond wat irritatie en achteraf kon iedereen concluderen dat dit een onnodige nederlaag was.
Aanvoerder Daan de Groot was na afloop erg teleurgesteld en maar was ook reëel : “ Er werden onnodige fouten gemaakt en een vak liep niet zoals gewoonlijk. Hierdoor moet je een stapje harder lopen en Futura ging hier geroutineerd mee om. Zij kregen wel makkelijk strafworpen mee en wij niet. Wij hebben ook een jong team en zij zijn goede dertigers met ervaring. De heren waren hier erg slim en ook wel doorslaggevend. Wij konden daar te weinig tegenover stellen. En wat zeker meespeelde is het gemak waarmee de scheidsrechter duels affloot. A.s. zaterdag gaan we naar de Meervogels. Daar gaan we knallen”

Coach Johan v Barneveldt zag ook vanaf de zijlijn dat het niet goed ging : “De schoten vielen vaak niet goed en de afspraken moeten beter. In de rust heb ik geprobeerd hier verandering in te brengen door meer rust aan de bal te vragen. En wat ook tegenzit is dat ik nog steeds niet de juiste vakken kan invullen. Mede door vakanties zijn er spelers afwezig. In aanvallend opzicht moet het beter. Verdedigend was het redelijk goed, waarbij de dames goed werk verzetten. Maar a.s.zaterdag gaan we er weer voor. Er is nog niets verloren. Maar dat dit een onnodig verlies was, is duidelijk”

Scroll naar boven