Wedstrijdversl. 02 juni : B1, B3, C1, E1, E2 UPDATE!

B1 eindigt met een lach.

Afgelopen zaterdag is VEO gedeeld eerste geworden in de ”lentepoule”.

In deze leuke poule waar KOAG NIO en VEO aan elkaar gewaagd waren, haalde 2 ploegen reeds 8 punten waar VEO moest starten aan haar wedstrijd tegen de IJsselvogels. Bij winst zou ook VEO op 8 punten komen.

De opdracht van vandaag?: meer lachen in het veld!

opdracht vandaag: veel meer lachen in het veld.

Zeker in het begin was deze ontspanning nog best moeilijk omdat VEO moeizaam scoorde en IJsselvogels steeds weer wist aan te klampen. Achtereenvolgens wisten Emma, Pepijn, Kim en 2x Luuk de stand tijdens de rust positief te houden; 4 tegen 5.

Na de rust begonnen de VEO aspiranten, met hun relatief nieuwe vakindeling, echt lekker te draaien! Merle, 2x Bjarne en 3x Ivo brachten de stand op 4-11 en toen waren de IJsselvogels geland.

En daar was de lach en de ontspanning bij VEO!

Jojo, een beetje veel ontspanning… De Vogels kwamen in een reeks van 4 goals terug op 8-11. Aiai, gelukkig Ivo en Merle herpakte en stelde de overwinning zeker op een 8-13 eindstand.

In_the_pocket.

is het een vliegtuig? is het Super Grover? Is het een IJsselvogel? Nee, het is Air Pepijn
Na de rust begonnen de VEO aspiranten pas echt lekker te draaien: 4-5, 4-6, 4-7, 4-8, 4-9, 4-10, 4-11. BAM

VEO B1 2017-2018 heeft hiermee een prima resultaat neergezet. Onder leiding van Sylvia, Michelle en Yvonne zijn ze in de 1ste klasse herbstmeister geworden, hebben ze zich royaal gehandhaafd in de zaal 1ste kl in een supersterke poule en nu dus een gedeeld eerste plaats in het voorjaar.

Dat is bepaald niet slecht voor een team dat te maken had met blessures, incidenten en teleurstellingen. Volgend jaar? Wordt alles anders vanwege ambities, leeftijdsverschillen en niet gekomen wildcards. Maar ooit.. ooit staan deze kanjers weer allemaal samen… In VEO 1.

Gaat jullie goed!

VEO B1, lachend ten strijde!

 

VEO B3: Eind goed al goed

Op 2 juni 2018 toog VEO B3 naar ALO in Den Haag voor de laatste wedstrijd van dit veldseizoen.

Beide coaches present en alleen Vera die er helaas niet bij kon zijn maar door wisselspeler Julian is vervangen.

ALO was al zeker van het kampioenschap en is dit veldseizoen nog ongeslagen. Dat gaf de coaches een mooie reden om de B3 extra te stimuleren. Bij winst zou worden getrakteerd.

De wedstrijd werd sterk door beide partijen begonnen. Dat het begon te regenen deerde ze niet. Het duurde lang voordat werd gescoord, VEO kwam veel voor de korf vrij, maar zag de bal telkens net niet in de korf vallen.

Bij rust was het 4-1 voor ALO. VEO B3 kwam echter sterk terug en in no time was de stand gelijk getrokken. Het werd nog een heel gevecht om wie hier als winnaar uit de bus zou komen.

Die winnaar kwam er op papier ook niet, de eindstand is 6-6 geworden. Moreel is de VEO B3 echter duidelijk als winnaar aan te wijzen. Het heeft goed gespeeld, is rustig gebleven en heeft stand gehouden. Winst was met een beetje meer mazzel zeker mogelijk geweest en eigenlijk ook verdiend. ALO kan in ieder geval niet stellen dat ze alle wedstrijden dit veldseizoen hebben gewonnen, die missie van VEO B3 is geslaagd. De coaches houden daarom woord en trakteren de B3 as maandag na de training op VEO. Eind goed al goed!

B3: peptalk vooraf.

 

 

VEO C1 niet opgewassen tegen Albatros C1

In het najaar is onze VEO C1 eerste geworden in de poule waardoor ze in het voorjaar werden ingedeeld in een rete sterke poule van winnaars en hoofdklasse kandidaten. Alle drie tegenstanders waren in de zaal gepromoveerd naar de hoofdklasse terwijl VEO het niet redde en gedeeld laatste eindigde. Het was dus best lastig en ook vandaag kwam de C1 tekort tegen het strak en snel spelende Albatros. De Zwijndrechters werden vandaag kampioen van de poule. Het kan na de zaal nu ook op het veld promoveren naar de hoofdklasse. Gefeliciteerd! Albatros, mooie ploeg.

Toch was het begin van VEO ijzersterk en kon via twee treffers van Kelt en 1 van Esther een voorsprong nemen. Dat was even zweten voor Margreet de Bondt, de zeer ervaren trainster van Albatros die van 1980 tot 2003 onafgebroken in het eerste team van de club speelde..

Thou Shalt Not Pass

Helaas kon deze slagkracht niet worden volgehouden en nog voor de rust keek het team tegen een 11-3 achterstand op.

Zelfs voor de fotograaf te hoog gesprongen. twee handen naar de bal: VEO heeft ’m.

Hulde voor onze VEO aspiranten dat na tegenslagen en een reeks nederlagen niet over zich heen laten lopen. In de tweede helft herpakte VEO zich en liet nog maar weinig door. Na de wissel van de sterspeler van Albatros, Damian was de strijd zelfs redelijk in evenwicht. Eindstand 15-5.

VEO gaf goed partij. De beste heer van de tegenpartij had zich vermomd als volleyballer. Maar daar trapte onze C1 niet in.

Tot volgend jaar! Benieuwd wat dat voor iedereen gaat brengen. Veel succes.

VEO E1: Hoe een gewone zaterdag een bijzondere zaterdag kan worden

Zaterdag 2 juni 2018. Een gewone zaterdag. De laatste wedstrijd van dit seizoen op het veld. Bewolkt,18 graden en af te toe een klein spatje regen.

Het VEO E1 team -voltallig- maakt zich onbezorgd op voor deze wedstrijd. Uitgeslapen en met gezonde spanning (de kids willen de laatste wedstrijd natuurlijk wel winnen!) op weg naar Die Haghe in Den Haag-Zuid. De wedstrijd staat op de rol om 12 uur.

Coaches Sanne en Suzanne spelen op hetzelfde moment zelf, dus vooraf even rustig inschieten en opwarmen onder leiding van interim coach Steven Kersbergen, terwijl de andere interim coach (Claudia Tiemens) de statistiek nog even checkt.

En wat blijkt: koploper HKV/Ons Eibernest heeft zojuist met 10-9 van KVS verloren, dat betekent dat VEO E1 bij winst bovenaan in de poule staat en (gedeeld) kampioen wordt.

De coaches houden even een kort bilateraaltje en besluiten geen extra druk op het team te leggen. De stijgende lijn die dit team het veldseizoen heeft laten zien zet zich vast voor. Het team wordt dus niets verteld. Er is voor de toeschouwers echter ineens extra spanning, via de app worden de Blue Tigers (in de vorm van opa’s oma’s en ouders) geactiveerd, er worden mensen om medailles gestuurd, taart wordt gecheckt, allemaal onverwacht want dit was geheel onvoorzien. MAAR, de wedstrijd is pas gewonnen nadat je hem hebt gespeeld en je er meer heb gescoord dan je tegenstander. Volle concentratie dus.

De scheidsrechter begint de wedstrijd ‘volgens het boekje’. Na een check van de namen (wanneer maak je dat nog mee?) en hilariteit bij de kids -want interim coach Steven is nu ‘ Suzanne’  en Claudia ‘ Sanne’- stellen de spelers zich op in een lijn en wenst iedereen elkaar een goede wedstrijd (en ook dat maken we vooraf niet vaak meer mee). Aanvoerder Julian -scheidsrechter: waar is je aanvoerdersband?- en de interim coach Steven hebben evenals Die Haghe de basisopstelling samen met de coach gedeeld en aangegeven wie wissel staat. Nu alle formaliteiten zijn uitgewisseld, de hardheid van de bal is gecheckt en de scheidsrechter hiertoe het signaal heeft gegeven begint een enerverende wedstrijd.

Julian blijkt lekker wakker (wat later spelen helpt) en is goed op schot. Samen met het team is de stand vrij snel 3-0. Dan komt Die Haghe met hun eerste punt. Florian weet goed vrij te komen en maakt een punt met een klassieke doorloop. Na een reeks nieuwe gebaren (de scheids fluit volgens de regels) die de kids nu ook hebben leren kennen en even een woord van verstandhouding tussen interimcoach en de scheidsrechter, is de VEO E1 bij klokslag van de rust stilletjes naar 6-1 uitgelopen. Dat geeft de coaches wat rust, maar vasthouden wordt nu het credo. Dat verdedigen belangrijk is als je wil winnen hebben de kids dit seizoen echter op het Toernooi van de Toekomst bij KVS inmiddels geleerd en welke doorloopjes, molentjes, schijnbewegingen e.d. Die Haghe ook probeert, ze stranden allemaal in de verdediging van VEO E1. Winnen doe je immers door niet te verliezen.

Iedereen Klaar?

De scheidsrechter (die ook niet weet wat er op het spel staat) moedigt de ouders van Die Haghe nog aan om de teams toe te juigen. Het valt hem op dat hij de VEO aanhang vaker hoort dan Die Haghe. Wij weten natuurlijk waarom….

Ondertussen breidt VEO -in wisselende samenstelling- via acties van Mila, Kirsten en Lianne de voorsprong verder uit. Ook Julian en Florian weten de andere kant goed te vinden. Bij een tegenaanval staat iedereen echter eerder dan Die Haghe weer op de eigen helft. Dit is teamwork en erg leuk om naar te kijken. Het maakt ook dat je kampioen kan worden. De wedstrijd eindigt met een stand van 4-11, dik verdiende winst voor VEO E1. Tja, en daarna nog de boodschap overbrengen wat deze winst betekent. Gelukkig wilde Mila die zware taak op haar nemen. Het is daarna nog lang onrustig geweest ….

Zaterdag 2 juni 2018. Een bijzondere zaterdag.

VEO E2-ALO E2

Helaas is het alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de dames van de E2. Een wedstrijd zonder coach Laura, die al lekker van een welverdiende vakantie aan het genieten is, maar gelukkig wel met Rick.

Om 8.30 uur zijn alle dames al aanwezig bij VEO en zorgt Rick voor een goede warming up. De dames hebben altijd wat moeite met dit vroege tijdstip weten we uit vorige wedstijden die ook zo vroeg gepland stonden.

Om 9 uur floot Aaron in en begonnen de dames de wedstrijd. Helaas bleken ze toch nog niet helemaal wakker, want ALO begon heel fanatiek en na 10 min stond het 2-5. Maar Rick kent de dames ondertussen en weet dat er nog niks aan de hand is met deze stand, het is al zo veel vaker gebeurd en het lijkt wel of ze het nodig hebben om daarna beter te kunnen presteren.

In de 2e 10 min laten de dames al merken dat ze zich niet zomaar laten wegspelen en krijgen ze slechts 1 doelpunt tegen. Rust 2-6.

De 2e helft gaan de dames ineens met veel meer pit spelen en nadat het 2-7 is geworden vinden de dames het genoeg en beginnen ze aan een fantastische inhaalrace. Er wordt heel goed en snel overgespeeld en er wordt in korte tijd 3 keer gescoord. Bij ALO worden ze wat zenuwachtig en de coach steeds stiller…Maar helaas duurt de wedstrijd net niet lang genoeg en eindigt die in 6-8.

Maar wat maakt het allemaal uit… er is de 2e helft keihard gewerkt en kampioen zijn de dames toch al!!! Er zijn nog bloemen voor de dames en wat lekkers voor bij de limo en zo wordt een mooi seizoen gezellig afgesloten. Nu nog een paar weken lekker trainen en dan nog de huldiging op het eindfeest.

Rowena, Moana, Evelien, Willemijn en Judith wat hebben we genoten van jullie enthousiasme en inzet dit jaar. Een mooie 2e plaats in de zaal en nu op het veld als kampioen geëindigd. Dik verdiend! En dit alles was natuurlijk niet mogelijk geweest als Rick en Laura er niet waren geweest op al die trainingen en bij alle wedstrijden. Bedankt hiervoor!

jouw wedstrijdverslag ook hier? stuur naar Luuk@neureka.nl
Scroll naar boven