Kampioen VEO sluit zaal winnend af…

Kampioen VEO 1 trof als laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in Essesteijn het reeds lang gedegradeerde Juliana, dat eerder met 18-32 was opgerold. De pot “ging nergens meer om”… behalve de eer… En dat bleek toch uiteindelijk een doorslaggevende motivator… De thuisploeg miste (door blessures/ vakanties/ schorsing) Rieks van Dam, Roy van der Kroft en Sylvia Jongenburger, waardoor het met drie nieuwe gezichten in de basis (Melanie van der Weijden, Dion ten Brummelaar en Bram Habermehl) startte.

Opmerkelijk detail vooraf: er bleek geen scheidsrechter aanwezig voor de wedstrijd. Referee Mooren van de wedstrijd ervoor bleek bereid te zijn langer te blijven en genoeg adem te hebben voor twee potjes. Chapeau voor hem!

Aanvankelijk pakte VEO het initiatief en steeds een kleine voorsprong tot bij 5-5 (Daan de Groot 3x, Ten Brummelaar -actie de Groot mooi afrondend…-  en Habermehl -fraaie doorloop/ combi met “mattie” Bouke van Drunick…- ) de gasten voor het eerst de “lead” namen: 5-6. Habermehl uit een strafworp (geforceerd door de vandaag wéér excellerende Michelle Jongenburger) trok de stand weer gelijk. Bij 6-7 bracht de Groot (“By far” de beste VEO’er vandaag…) Voorburg weer langszij, maar vervolgens liepen de gasten uit tot een ruststand van 9-12 (2x de Groot), na een eerdere voorsprong van 8-12. VEO leek met zichzelf te worstelen, belandde soms in de buzzer, liet een strafworp onbenut en één vak vond deze eerste 25 minuten slechts tweemaal de korf…

Daan de Groot (geheel links) schiet VEO van veraf naar 15-14. Bij de paal Christiaan Enderink en rechts Melanie van der Weijden…

Direct na de thee leken de gasten vleugels te hebben en VEO definitief achter zich te laten: binnen twee minuten was het 9-14… Een Voorburgse deceptie dreigde… Echter… Toen stond Jeanne Jongenburger op, bracht coach René Arnoldus de wisselmachine op gang en rechtte VEO mentaal de rug: Jeanne J zelf schoot VEO’s tiende in de korf, de Groot knalde soms van enorme afstand met speels gemak nummer 11 en 12 binnen, waarna invaller Remi Hartgers met zijn eerste schot (Jaja, het “Hartgers”-effect gloorde weer…) voor de dertiende tekende. Bijna precies halverwege de tweede helft bracht Jeanne J de thuisploeg weer langszij (14-14) en hadden de gasten na de 15-14 (de Groot) tot 15-15 bijna een kwartier “droog gestaan”… In de volgende fase onderscheidde invaller Christiaan Enderink zich in de verdediging, terwijl aanvoerder de Groot met een “knallend” blok (Leek meer een “smash”…) een afstandsschot van Juliana ver buiten de lijnen deed belanden en daarmee het publiek, zichzelf én zijn team weer een “boost” gaf… De gasten gaven het echter nog niet op, pakten weer een voorsprong bij 15-16, wat Jeanne J weer egaliseerde: 16-16. Met nog vijf minuten te gaan loodste Michelle J de Voorburgse Zilvervloot uiteindelijk de haven binnen: zelf scoorde zij uit een doorloop 17-16 en forceerde een strafworp, welke “ijskonijn” Enderink simpel benutte (18-16) … Met deze stand op het bord was de “strijd” gestreden, wat definitief bezegeld werd toen Hartgers twee minuutjes voor het einde 19-16 erin legde…

Jeanne Jongenburger (rechts) schiet VEO vanachter de korf naar 16-16. Verder van links naar rechts voor VEO: Remi Hartgers, Marije Scheffers (2) en Bouke van Drunick…

Juliana speelt ouderwets “hit and run” korfbal, waar VEO op volle sterkte normaliter een sterk dynamisch getint spel tegenover zou zetten. Het was vandaag even zoeken naar de juiste balans in het spel en hervinden van trefzekerheid. Dat de reserves belangrijk zijn voor het vlaggenschip bleek uit de wissels, die in het veld kwamen: zij trokken de gehavende hoofdmacht over het “dode punt” (op een bepaald moment in de match stonden er nog slechts drie vaste basisspelers binnen de lijnen…) dankzij hun inzet en scorend vermogen. Edoch deze wedstrijd was feest noch doelpuntenfestival, beide teams leken toe aan het einde van een zware zaalcompetitie, maar wilden per sé niet verliezen, waardoor het soms geforceerd oogde en fysiek werd. Zowel VEO als Juliana incasseerden zelfs nog een gele kaart (voor VEO’s de Groot) in deze wedstrijd “om niet”… Met een ultieme “vorsing vanuit de tenen” pakten de Voorburgers uiteindelijk toch nog de verdiende winst…

Christiaan Enderink is onderweg om de strafworp te verzilveren die Michelle Jongenburger (geheel links) heeft verdiend (18-16)… Esther Boogert (met de bandage) lijkt al zeker van de zaak…

VEO heeft nu een korte pauze tot 24/3 om zich voor te bereiden en op te laden voor de herstart van de veldcompetitie. Op die dag mag het alweer op het kunstgras in Nijverdal (Broodjes voor onderweg meenemen…) aantreden voor de nummer drie op de ranglijst NKC’51…

(Scores VEO 1: Daan de Groot 9x/ Jeanne Jongenburger 3x/ Bram Habermehl en Remi Hartgers 2x/ Michelle Jongenburger, Dion ten Brummelaar en Christiaan Enderink 1x)

Op het kampioenenbal later die avond luistert VEO 1 aandachtig naar ”Jeppie”…

De voorwedstrijd van VEO 2 ging voor de competitie nergens meer om, maar de thuisploeg had nog een appeltje te schillen met Maassluis 2, dat de heenwedstrijd in haar voordeel deed kantelen door uiteindelijk met zes (!) spelers van Maassluis 1 de wedstrijd te beëindigen. Het was allemaal volgens de regels en het mocht dus, maar het voelde voor VEO niet goed…

Het eerste bedrijf ging redelijk gelijk op: Ascha Strampraad startte goed (1-0), maar Maassluis klampte snel aan. Via 2-1 (Philippe Nanusevski), 3-2 (Remi Hartgers vrije worp), 3-5, 4-6 (Hartgers) en 6-6 (Janneke van Aalst -lekker op dreef vandaag- en Kamil Hiralal) nam VEO het initiatief. Tweemaal Strampraad (waarvan één fraaie “one-hander”…), Esther Boogert en Hartgers brachten de teller bij rust op 10-8.

Na de onderbreking pakte Maassluis de draad weer op: 10-10. VEO had bijna een kwartier nodig om (het miste in deze fase een strafworp) weer tot scoren te komen middels een slimme combi van het duo Christiaan Enderink en Marije Scheffers (niet scorend, maar diverse malen voor haar team erg nuttig …), afgerond door de eerste (11-10). Daarna ging VEO er vandoor (13-10) door goals van Hartgers en de inmiddels in het veld gekomen Dennis Ouwerkerk. Deze laatste twee wisselden elkaar vervolgens in scores om en om af en bij 16-13 stopte de teller.

VEO moest een aantal spelers aan de hoofdmacht afstaan, waardoor de gevaarlijke spits Nanusevski zijn opwachting in de basis kon maken. Daarnaast verscheen het “boeffie-vak” binnen de lijnen en dát hebben de gasten geweten: tien van de zestien goals kwamen uit dit vak, terwijl in het andere vak invaller Ouwerkerk (in het veld gebracht door gelegenheidscoach Wouter Jansen voor de met kramp kampende -jetlag??..- aanstaande WK-ganger Hiralal…) met twee goals in de slotfase van zich deed spreken.

Behalve een klein deel van de eerste helft zat VEO 2 steeds aan de positieve kant van de score en uiteindelijk werd het pleit terecht beslecht op 16-13.  De VEO-reserves behaalden hun verdiende revanche en deze was extra pittig gekruid door het gegeven, dat Maassluis 2 het onderspit dolf tegen een combi van het gehavende VEO 2 met ingrediënten van VEO 3…

(Scores VEO 2: Remi Hartgers 6x/ Ascha Strampraad 3x/ Dennis Ouwerkerk 2x/ Janneke van Aalst, Esther Boogert, Kamil Hiralal, Philippe Nanusevski, Christiaan Enderink allen 1x)

De kampioenen van VEO 5 waren ’s avonds in gepaste outfit vertegenwoordigd…

VEO 6 houdt van kampioenswedstrijden gaat na het verlies van zaterdag tegen VIOS 3 (8-6) volgende week voor de derde keer op rij voor de titel spelen.

In Klundert bleek de eigen produktie te laag (de bal wilde er maar weer niet in…), de tegenpartij te slim en was VEO niet gelukkig met de arbitrage: VIOS mocht bijvoorbeeld viermaal van de strafworpstip aanleggen, terwijl VEO nul keer vanaf de stip mocht aanleggen, alhoewel men hier toch soms wel degelijk op hoopte…. Maar ja, hoe dan ook: zes goals scoren in 60 minuten is erg weinig.

De aanhouder wint op 17/3 in Nieuwerkerk??….

(Scores VEO 6: Birgit Moerkerken 2x/ Eliza van der Klink, Nathalie van der Weijden, Anne Koot en Robin Kuijpers 1x)

De A1 had een vertegenwoordiging gestuurd, die door spreekstalmeester de Groot werden toegesproken…

 


Geplaatst

in

door

Tags: