RTC Rijnland selecteert opnieuw VEO’ers

In januari hebben op verschillende plaatsen in onze regio selecties plaats gevonden om de Regionale Talenten teams opnieuw te vullen. Reden van deze snelle refresh is dat de KNKV voortaan leeftijdsklasses per kalender jaar wil indelen.

CKV VEO heeft in 2018 spelers genomineerd in U13 (geboren 2006-2007) U15 (2004-2005) en U17 (2002 en 2003). U13 en U15 worden gevuld vanuit een kleine regio (West-Rijnland). Vanaf U17 wordt de regio samengevoegd met West-Den Haag en heet het weer RTC West en wordt dus ook het aanbod groter en de concurentie zwaarder.

De reden dat dit zo is gedaan om jonge talenten meer kans te geven. Later, mn vanaf U17 krijgen de referenties meer de overhand (Hoofdklasse, eerste of tweede jaars, RTC-ervaring)

In het U17 aanbod was het cohort dit jaar afkomstig uit de hoofdklasse. Het leek een schier onmogelijke taak om uit 50 aspiranten terug te selecteren naar 8 jongens en 8 meisjes in 2 sessies van 20 minuten spelen. Het is dan ook duidelijk dat er gekozen is voor zekere waarden. Helaas geen VEO-ers bij de selectie. Wel een bijzondere vermelding voor Ivan Habermehl [en dat schrijf je zo KNKV… 🙂 ] onze verloren zoon die als enige niet-hoofdklasse speler werd geselecteerd. Dat moet haast wel talent en opleiding zijn!

In U15 gaat het zoals vermeld allemaal nog vooral om talent en potentie en daarom is CKV VEO bijzonder trots om te vermelden dat hier 2 dames en 1 heer wisten door te dringen tot de laatste 18. Hier gaat men uiteindelijk ook naar een selectie van 16 waardoor er nog 2 dames gaan afvallen. Maar dat is voor later. Van harte gefeliciteerd Esther, Maartje en Kelt. We gaan jullie volgen!


Geplaatst

in

door

Tags: