wedstrijdverslagen 2 december: B1, E2

B1 bijna pootje gehaakt

VEO B1 begon een beetje lauw  en voorzichtig aan haar wedstrijd. De stip die na vijf doelpuntloze minuten werd uitgedeeld was dan ook een verassing. Maar er kon snel aan gewend worden, nog nooit een wedstrijd gezien met zoveel strafworpen. Vijf in totaal en allemaal tegen VEO. Ook kreeg het Voorburgse achttal meer dan 10 vrije worpen tegen. Uiteindelijk scoorde KVS 60% van haar doelpunten uit spelhervattingen. Toch vond ik VEO niet overdreven fysiek en tegelijkertijd waren onze jongens en meisjes opgelucht zonder ernstige blessures de kuil van KVS te kunnen verlaten. Immers speelt onze B1 nog steeds zonder Luuk en deze week ook zonder Kim. Jens viel prima in, daarvoor dank.

Ondanks al deze tegenvallers vertrok onze B1 wel met een overwinning op zak!

Met een 3-0 achterstand na 10 minuten zag het er niet rooskleurig uit maar middels Ivo en pepijn wist het team weer snel op gelijke hoogte te komen. KVS kwam terug met een aantal strafworpen en vrije worpen en VEO scoorde een paar mooie afstandsschoten en ook nog een toverbal van Pepijn waardoor de beide ploegen met een 6-6 gelijkstand de rust ingingen. De tweede helft leek erg op de eerste-. KVS speelde in een laag tempo en het spel werd veel onderbroken. Het was voor VEO erg lastig om in haar ritme te komen. Gelukkig kon er vlak voor het einde een kleine voorsprong worden genomen van 2 punten die in de laatste minuut nog slonk na een benutte vrije worp van KVS. Maar het was genoeg, Eindstand 11-12. Drie febuari is de return in Essensteijn. Als VEO haar eigen spel kan spelen verwacht ik een grotere overwinning. Maar winnen is winnen, gefeliciteerd!

Scores: Pepijn 4, Ivo 3, Bjarne 2, Emma 1, Sanne 1, Anique 1.

Wie springt het hoogst? Dame links weet dat ze dit niet gaat winnen. Heer rechts heeft duidelijk sjans met Anique.
felicitaties na afloop. De B1 is weer op de goede weg.