VEO 1 en 2 verslaan Vriendenschaar… [Alle senioren-teams winnen op “Super Senior Saturday”…]

VEO 1 speelde na het zure gelijkspel in Zwijndrecht afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de zaal tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. De gasten verloren na een goede eerste helft hun openingswedstrijd van het Zeeuwse Fortis, dat in de tweede helft vleugels had…

Vertederend… Na het spannende voorstellen mogen de kids van de teams van de week (E3 en E4) weer naar ouders / verzorgers aan de kant rennen…

De eerste 25 minuten van deze wedstrijd begon en eindigde met een verzilverde strafworp van Bouke van Drunick (in beide gevallen geforceerd door Sylvia Jongenburger), waarmee er een tussenstand van 9-9 op het bord stond. Daarmee is eigenlijk alles gezegd over de eerste helft… Een heel merkwaardige, soms in bijna “slow motion” achtig tempo verlopende pot, waarbij VEO’s voeten soms in zuigende modder vast leken te zitten. Miste de ploeg misschien de absente “energizer” Jesper Verschoor node of was het de spanning van de komst van Sinterklaas, die net bij Dokkum geland was?…

De Jurytafel (Weer goed gedaan mensen!) in vol bedrijf: V.l.n.r.: Omroeper Cuno Zoutenbier, reserve voorzitter Mark van der Weijden, tijdwaarnemer Quirine Rot, Voorzitter Timothy de Graaf, schotklokbediener Colin de Rooij en technische- / cameraman Chris Verschoor…

In het tweede bedrijf “pruttelden” de teams wat verder: VEO kwam via 13-12 (Sylvia J, schot), 14-12 (opnieuw van Drunick, dit keer een schotje…) op 15-12 (Roy van der Kroft met een lepe korte kans…) voor het eerst op drie goals voorsprong, maar de gasten lieten zich niet afschudden. Het werd 15-13, 15-14, 16-14 (Van Drunick vanaf de stip, verdiend door Rieks van Dam), 16-15 en 17-15 (Daan de Groot) met nog een klein kwartier te spelen. Intussen moest VEO-troef Sylvia J (niet fit…) kort het veld verlaten en leek de lucht te betrekken.

Van Drunick schiet VEO naar 14-12. In de oksel van zijn tegenstander is Sylvia Jongenburger zichtbaar, rechts bij de korf Rieks van Dam en geheel rechts op de achtergrond Sanne Cramer…

Maar toen was daar Remi Hartgers!… De topschutter en motivator van VEO 2 werd bij deze stand door coach René Arnoldus in de ploeg geïnjecteerd, wat achteraf een gouden greep bleek: Met hem kwam VEO’s vlam in de pan… Zelf maakte hij vrijwel direct na aantreden ijskoud een vrije kans af: 18-16, waarna Van der Kroft opnieuw van nabij scoorde: 19-17. Wederom Hartgers (sleurde en joeg…) tekende voor 20-18 en bij 21-18 door Jeanne Jongenburger (schot) leek zes minuten voor tijd de buit vrijwel in de tas en de gasten bogen het moede hoofd, doch… de hemel werd zwarter en zwarter toen Vriendenschaar stukje bij beetje dichterbij kroop: het doemscenario van een week eerder -toen VEO eenzelfde voorsprong in de slotfase verspeelde- stond in ieders geheugen gegrift… En ja hoor… ruim drie minuten voor tijd was daar de gelijkmaker van de gasten: 21-21.

Remi Hartgers (links) gaf VEO een “boost”, hier rondt hij –koud in het veld- een vrije kans koelbloedig af: 18-16. Op de rug Sylvia Jongenburger (1), bij de korf Rieks van Dam en op de achtergrond is Sanne Cramer bewegend…

VEO leek te wankelen, maar gelukkig dacht Van Drunick daar anders over: direct na deze vakwissel kwam hij terug in het veld, profiteerde van onoplettendheid bij zijn nog van de gelijkmaker nagenietende tegenstander, trok een ziedende rush vanaf de middenlijn en legde op keurig aangeven van Van Dam de bal koel in de korf: 22-21. Michelle Jongenburger (van afstand) diende het beduusde Vriendenschaar vervolgens kort daarop de fictieve genadeslag toe (23-21), waarop Sylvia J in de laatste aanval nog 24-21 aantekende en het “Hartgers-effect” drie seconden voor tijd zijn bekroning kreeg met de laatste goal van de match: eindstand 25-21.

Sylvia Jongenburger rondt met één hand een doorloop af (24-21), Remi Hartgers (links), Rieks van Dam (6) en Esther Boogert (geheel rechts) weten het nu zeker: het is gedaan… U ziet het scorebord op de achtergrond…

Bij VEO heerste alom blijheid en opluchting, de katterigheid van het verloren punt tegen Albatros was met deze overwinning weggepoetst. [Voor de statistici: twee seizoenen geleden ging VEO nog fors het schip in tegen ditzelfde ambitieuze Vriendenschaar: 22-17 en 18-26 verlies…] Vriendenschaar kan nu voorlopig van het lijstje van kandidaten voor de bovenste plek, VEO staat nu samen met Fortis (dat gelijkspeelde tegen Albatros…) eerste met drie wedstrijdpunten, maar coach Arnoldus beseft heel goed, dat Valto uit de Lier -komende zaterdag tegenstander in Essesteijn, dat weer lekker vol was, maar volgende week bij de streekderby waarschijnlijk “nokkienokkie” zal zitten…- dé “te kloppen ploeg” is: de sterke Lierenaren (op het veld verdienstelijk een klasse hoger dan VEO opererend… oa. van KVS gewonnen…) hebben deze zaterdag met maar liefst 34-23 uitgepakt tegen het arme RWA, terwijl de eerste wedstrijd van Valto was afgelast… Ja, dat kan óók in de zaal… Lekkage… Valto heeft dus twee wedstrijdpunten, maar een potje minder gespeeld… VEO kan volgende zaterdag stevig aan de bak, maar ik acht VEO in goede doen zeker niet kansloos: herinnert U zich de thuiswedstrijd vorig seizoen tegen het ongenaakbaar geachte DOS (W) nog??…

(Scores VEO 1: Bouke van Drunick 7x/ Sylvia Jongenburger 5x/ Daan de Groot 4x/ Roy van der Kroft en Remi Hartgers beiden 3x/ Michelle Jongenburger 2x/ Jeanne Jongenburger 1x)

Het “Hartgers-effect” in beeld: links “dendert” Remi Hartgers strijdbaar op uw fotograaf af in de hoop de buiten de lijnen springende bal nog binnen te houden… Niet alles lukte hem uiteraard, maar goed voorbeeld doet volgen…

VEO 2 trof voor de hoofdmacht het nog eveneens puntloze Vriendenschaar 2. Voor de rust hadden de Voorburgse reserves het heft in handen en liepen verdiend uit naar een voorsprong van 8-5 bij de thee. Voor de scores tekenden Remi Hartgers (4x, tweemaal vanaf de stip verdiend door hemzelf en Marije Scheffers), Esther Boogert (2x, vindt steeds vaker de korf!…), Kamil Hiralal (1x) en Scheffers (1x, niet fit, maar ondanks dat lekker op dreef). Yannick Sterck was deze eerste helft overal te vinden, hij beschikte tot verrassing van zijn tegenstander over enkele extra en handige uitschuifbare armen, maar helaas moest VEO’s belangrijke balpakker het tweede bedrijf geblesseerd afhaken…

“Essie” (links, 10) schiet VEO 2 naar 10-9, zien Dion ten Brummelaar bij de korf, Melanie van der Weijden (midden, omkijkend) en Kamil Hiralal (links achtergrond)…

De volgende 30 minuten liet het scorend vermogen VEO wat in de steek: Vriendenschaar kon zelfs bij 8-8 “aanpikken” en bij 8-9 dreigde een Voorburgse ondergang… Achtereenvolgens Christiaan Enderink, Boogert (2x, “Essie” voor intimi… erg belangrijk voor haar team vandaag…) en de herstelde Dion ten Brummelaar (geweldig ingevallen; twee goals, waarvan één bijzonder fraaie combi met Bram Habermehl) trokken VEO weer op de rails: 13-11. De eindstand van 15-13 (Hartgers en opnieuw “Essie”…) was absoluut verdiend. De reserves kunnen hier moed uit putten voor de toekomst, alhoewel komende zaterdag in Essesteijn Valto 2 wacht, zeker géén “appeltje-eitje”, maar met een beetje meer efficiëntie bij de kansen hoeft VEO 2 in haar poule voor niemand bang te zijn…

(Scores VEO 2: Remi Hartgers 5x/ Esther Boogert 5x/ Dion ten Brummelaar 2x/ Marije Scheffers, Christiaan Enderink en Kamil Hiralal allen 1x)

De voltallige selectie kon met winst gaan slapen… blijheid alom!…

Het jonge VEO 6 gaf de VEO-selectie in de middag in haar voorwedstrijd voor VEO 2 het goede voorbeeld: in een zinderend spannende slotfase tegen het lepe en door de wol geverfde VIOS uit Willemstad sloegen Richard Groenendijk en Sacha van Hoorn in de laatste minuten het beslissende gat van 13-11. Dit bleek genoeg voor de winst: 13-12. VEO 6 gaat nu na twee wedstrijden aan de leiding in hun klasse!…

De ”Lead”-foto: VEO’s luchtmacht in actie: Rieks van Dam komt met twee handen net zo hoog als Bouke van Drunick met één hand (maar die moet schuin springen…) zien Sanne Cramer (links) en Sylvia Jongenburger (rechts)… Deze bal is hoe dan ook voor VEO…
Scroll naar boven