Magere vangst VEO tegen Vissen….

Lachende gezichten bij VEO voor de wedstrijd tegen KVS, men heeft er zichtbaar zin in…

De Haagse Korfbaldagen eindigden voor VEO met een lokale derby om de 5e en 6e plaats tegen het Scheveningse KVS (“De Vissen”). Bij de Voorburgers werd dit duel reikhalzend tegemoet gezien, want aan de zijde van KVS staan nogal wat mensen met een VEO-achtergrond in het veld of langs de kant. (Trainer van Rijthoven en verzorger Rouffaer waren vanaf de zijlijn actief bij VEO; vaste basisspeler en KVS-“aas” Pieter Redelijkheid heeft net als Robin Fuchs in Voorburg de jeugdopleiding doorlopen en Christine van Eijsden droeg eveneens het blauwzwart.) Waar bij VEO een opbloei gaande is, lijken de Scheveningers -ooit korfbal league en inmiddels op het veld in de onderste regionen van de overgangsklasse, één klasse hoger dan VEO, dat een niveau lager op het veld vast op koers ligt richting deze klasse…- gestaag af te drijven naar beneden. Kortom vooraf een pikante wedstrijd met een uitdaging voor beide ploegen… In elk geval kon VEO (Voorburg of Scheveningen…) wat mij betreft hoe dan ook niet verliezen…

Sylvia Jongenburger legt aan voor de 1-1. Opponente Dijkhuizen komt te laat, rechts van Jongenburger staat Jesper Verschoor (8) met oud VEO-man Redelijkheid aan de cirkel, Rieks van Dam is bij de korf voor de rebound en op de achtergrond is sluipschutter Renée Molman stand-by…

De eerste goal kwam uit handen van van Eijsden, dus voor “VEO (S)”, maar Sylvia Jongenburger wist direct daarna uit een vrije worp gelijk te maken: 1-1. Een afgekeurde goal van Jeanne Jongenburger verder zwommen de Vissen naar een voorsprong van 3-1, waarna Sylvia J voor de tweede keer de korf vond: 3-2. Tot 4-3 (Roy van der Kroft) en nog ruim 16 minuten te spelen bleven de blauwzwarten aardig bij, maar toen waren er een paar cruciale momenten in de wedstrijd: VEO liet twee kansen vanaf de strafworpstip onbenut en was op drie momenten niet gelukkig met arbitrale beslissingen, waar het geslepen KVS onmiddellijk (“Gehaaid”…) van profiteerde, terwijl van der Kroft na een ongelukkig botsing geblesseerd het veld moest ruimen. Dit maakte een verschil van vijf treffers simpel verklaarbaar en acht minuten na de 4-3 stond er derhalve 9-3 voor KVS op het bord toen Renée Molman een puike invalbeurt bekroonde met een fraaie treffer (voor intimi: een “Cramertje”, verder forceerde zij nog twee strafworpen en had meerdere nuttige intercepties…): 9-4. Uiteindelijk werd gerust met een stand van 13-7 (Daan de Groot 2x en Rieks van Dam geluidloos van grote afstand 1x), terwijl de hardwerkende Jeanne J haar laatste afstandsschot van de eerste helft net buiten de tijd door de korf joeg en daarmee een tweede treffer afgekeurd zag…

Lisette Altena legt aan voor een schot na aangeven Jeanne Jongenburger (midden), Daan de Groot (7) is als altijd actief en Roy van der Kroft (25) rug aan rug met KVS’ “Kleinste vis” (ahum…) Jongman voor de rebound…

Spannend werd het helaas niet meer (Alhoewel… Wat als… Bouke van Drunick in de eerste minuten na de hervatting iets meer “mazzel” had gehad: minstens tweemaal draaide de bal uit de korf… Hij bewaart het vast voor de competitie…), maar het tweede bedrijf was voor VEO: van Dam (herstellend van een blessure) had weer “warme handjes” (4x, o.a. een fraaie combi met Daan de Groot), terwijl de Groot (3x) pittige duels uitvocht met KVS-spits Nadorp en Jesper Verschoor (3x) de handen vol had aan een ontketende Redelijkheid. De Scheveningers scoorden vooral over deze twee schijven, waar de Voorburgers de produktie over meer mensen probeerden te verdelen. Uiteindelijk werden de tweede 25 zuivere speelminuten met 10-8 door VEO (V) gewonnen, maar het verschil was in de eerste helft te groot geworden, waarbij –eerlijk is eerlijk- vermeld dient te worden, dat de Vissen gaandeweg steeds meer reserves (Jonge visjes? Guppies??…) in de ploeg brachten, maar -helaas voor de fans, die hij nog steeds bij VEO heeft- werd Fuchs geen speelminuut gegund… Eindstand: 23-17 in het voordeel van KVS.

Renée Molman (achter de paal) schiet beheerst VEO’s vierde in de korf zien Verschoor (8), van Dam (6) en geheel links Sylvia J…

Veel Voorburgers hoopten voor deze wedstrijd stiekempjes op meer, maar VEO miste twee vaste basiskrachten en het zag troefkaart van der Kroft vroeg geblesseerd het veld verlaten, terwijl KVS op oorlogssterkte aantrad. De prestatie van de tweede helft is al bewonderenswaardig. Opvallende lichtpuntjes: Lisette Altena en de al eerdergenoemde Molman, die zeer verdienstelijk in de Voorburgse hoofdmacht invielen. We gaan hen in de toekomst vast meer zien! En natuurlijk…: de langzaam maar zekere terugkeer van “diesel” Van Dam…

Daan de Groot verloor onderweg op “raadselachtige” wijze een schoen…

Tenslotte, als je alle “VEO”- goals (van Redelijkheid -zeer gemotiveerd, echt een klasse-speler- en van Eijsden) bij elkaar telt heeft VEO als geheel deze zaterdag virtueel met 27-13 van KVS gewonnen… Ik zei het al: Wat mij betreft kon VEO niet verliezen… 🙂

Deze editie van de HKD stond voor VEO in het teken van het “leren”: Het team was ingedeeld in een poule hoger, dan waar in de competitie geacteerd wordt. Er werd duidelijk gewonnen van overgangsklasser Sporting Trigon (Zeker, die ploeg was niet compleet… maar… VEO ook niet…), Eibernest kon de Voorburgers pas in de laatste tien minuten definitief afschudden en tegen KVS werd de tweede helft gewonnen! Een zesde plek en twee overgangsklassers (Meervogels en Trigon) achter je laten, terwijl je voor het eerst sinds tijden met de schotklok speelt, is voor eersteklasser VEO voorwaar een zeer verdienstelijke prestatie!

Daan de Groot (7) is Nadorp te snel af en schiet de 14e voor VEO in de korf. Links Melanie van der Weijden (9), Rieks van Dam lijkt bij de korf voor een KVS-slagboom te staan en met de kniebandage op de achtergrond is Esther Boogert zichtbaar. Helemaal in de hoek van de zaal leeft Roy van der Kroft geblesseerd (”ijsbeen”…) mee met zijn team…

Zaterdag 11/11 begint voor VEO het “echie”, met een uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen Albatros. Zij staan net als VEO bovenaan in hun poule in de eerste klasse op het veld, maar deze ploeg heeft daar vier punten moeten prijsgeven, terwijl de Voorburgers in die competitie nog zonder puntverlies zijn. Albatros is de eerste van een aantal harde dobbers: met twee overgangsklassers (Valto –gewonnen van KVS op het veld- en Vriendenschaar), eersteklassers Tjoba (nu 2e in de veldcompetitie), RWA (3e) en Fortis (4e) alsmede “runner-up” Juliana (2e in de 2e klasse) gaan de Voorburgers het in de zaalcompetitie bepaald niet makkelijk krijgen…

(Scores VEO: Rieks van Dam en Daan de Groot ieder 5x/ Jesper Verschoor 3x/ Sylvia Jongenburger 2x/ Renée Molman en Roy van der Kroft beiden 1x)

Scroll naar boven