Ein sehr heiβ Oktoberfest

Afgelopen zaterdag waande iedereen die de VEO kantine inliep zich in de hoge sneeuwbergen van de Duitse Alpen: blauw/witte vlaggetjes, lange tafels met banken, pullen etc. In tegenstelling tot buiten, waar alle teams in de warme stralende zon hun laatste veldwedstrijden speelden. Aan het einde van de middag stroomde de VEO Biergarten vol met de eerste Lederhosen en Dirndl om het 1e in Duitse sfeer naar de overwinning te schreeuwen en niet zonder succes. Met een sublieme tweede helft werd VEO 1 geheel volgens thema Herbstmeister.

 

Onder het genot van een pull bier kon er daarna gesmikkeld worden van een typische Deutsch Mahlzeit als Bratwurst oder Schnitzel mit Bratkartoffeln und Kartoffelsalat. Na het eten konden er traditioneel oud-Duitse spellen als Bierpong, Baumstamm Hammer en gejodeld worden om zo helemaal in themastemming te komen. Vervolgens kon het Oktoberfest in al z’n glorie losbarsten. Van oud-Duitse Lederhosen tot sexy Dirndl jurkjes, bierpullen en een Waldhorn: alle outfits en accessoires kwamen voorbij. In de binnen Biergarten werd uitbundig gezongen, terwijl aan de andere kant van de zaal de Duitse folklore dans werd ingezet. Dit allemaal onder leiding van DJ Davey van The Differences die voor een te gekke muzikale sfeer in de feestzaal zorgde.

 

Aan het einde van de avond werden met veel rookspektakel Sanne en Stefan verkozen tot VEO Kaiser und Kaiserin vanwege hun keuze voor origineel hedendaagse Duitse mode en zij ontvingen een glazen pull met typisch Duits bier. Het feest ging nog tot de vroegste uurtjes door en am nächsten Tag kon de Feescie maar tot een conclusie komen: Es war ein groβer Erfolg!

 

Mocht je je delen van je outfit of geheugen kwijt zijn, neem dan even contact op met de VEO Borrelkoningen. We hopen jullie allemaal bij het volgende feest oftewel het Decemberfest wieder zu sehen. Auf wiederschnitzel und bis schnell…

PS De voorzitter belde net…

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Namens de Feescie geschreven door Quirine


Geplaatst

in

door

Tags: