Wedstrijdverslagen 23 sept UPDATE: VEO 5, B1, C1, E2

Ook dit jaar hopen we op veel verslagen. Een paar regels of een paar foto’s is al genoeg. Stuur op die foto! schrijf dat tekstje! luuk@neureka.nl

Zaterdag 23 september 2017

VEO 5 een kort verslag van onze wedstrijd tegen Velocitas

Door LT

Speelronde vier. De eerste drie zijn stroef verlopen het vijfde. Gelijk, verloren en een mooie 1e overwinning waarbij de grens van 30 doelpunten werd bereikt. Ditmaal mocht Velocitas het magische kunstgras aan de Groene Zoom betreden om een poging te wagen tegen VEO 5.

We schoten uit de startblokken, 2-0. Dit zorgde gelijk voor focus bij de toestromende menigte langs de kant. Bon verzuimde vervolgens twee maal om de ‘sharpshooter’ van Velocitas af te schermen, deze beste man maakte het hoogstpersoonlijk 2-2 van verre afstand.  Het gaatje van twee werd in de 14e minuut weer gemaakt door VEO. Aart wist een strafworp te versieren die werd verzilverd door LT. 5-3.Velocitas wist bij te blijven in de score gedurende de 1e helft, ondanks het feit dat VEO de wedstrijd bepaalde, vele (helaas onbenutte) kansen had maar ook verdedigend de zaken redelijk op orde had.

Het plan voor de 2e helft was dan ook simpel aldus coach Pollie, beloon jezelf. Nou.. Dat duurde toch tot aan de 50e minuut. Door goed gebruik van de nieuwe wisselregels werd Elize gebracht voor de broodnodige nieuwe energie. Aart maakte de verlossende 9-7, waarna Dorien terug werd gebracht. Het doelpunt dat lang op zich liet wachten zorgde voor enige frustratie binnen de lijnen, maar ondanks dat was de aanmoediging en ontlading van de Blue Tigers groot. Het vak van Janneke, Renee, Bon & Menno was een stuk doeltreffender. Drie minuten later was het verschil verdubbeld, 11-7.

VEO is uitgelopen tot een eindstand van 16-8 en heeft Velocitas de 2e helft op twee treffers kunnen houden. Het spel was er, de scores nog niet helemaal. Als ‘ze’ niet vallen en het team zich er toch onderuit weet te spelen, is dat zo slecht nog niet. Blue Tigers, bedankt!

Volgende week Madjoe 3, in Rijnsburg, 14:00.

Scores: Aart, Menno, LT, Bon (allen 3x), Renee (2x),  Dorien, Anouk (beide 1x)

VEO B1 schiet lang niet alles raak

door Luuk

Afgelopen maandag nog, speelde onze B1 tegen de Weidevogels in een kleddernat Bleiswijk. Vandaag de return tegen Weidevogels B1 op ons eigen veld. Met heel lekker weer!

De uitslag was niet verrassend, ongeveer hetzelfde als maandag. Weidevogels is duidelijk een maatje te klein voor VEO en dat maakt de wedstrijd niet spannend. Wat wel opviel was dat VEO er zeker nog wat van probeerde te maken en tot een aantal mooie aanvallen kwam. De Lansinger vogels kregen weinig kans om hun ei kwijt te raken in de aanval. Maar er ging ook heel erg veel mis (niet raak) bij VEO. De uitslag had er anders nog opvallender uitgezien! Eindstand 16-02

VEO C1 – Dijkvogels C1

door Harry

Zaterdag profiteerden de spelers en ouders van VEO C1 van mooi nazomerweer. Een verademing na het ‘goede bowlingweer’ van vorige week.

VEO kwam goed uit de startblokken en binnen het kwartier stond er een riante 7-1 op het scorebord. De spelers konden elkaar goed vinden, hadden rust en overzicht, speelden tactisch sterk, en wisten veel van de kansen en kansjes om te zetten in punten. Vrijwel iedereen scoorde en bij pauze was de stand  13-1.

Zeker in het begin van de tweede helft herpakte Dijkvogels zich en wisten drie keer kort na elkaar te scoren. Vervolgens wist ook VEO weer te scoren. Een zonnige eindstand van 18-5.

er langs!
Doelpunt
gaan!
en erin!
Bram is tevreden.

Alweer een ruime overwinning voor VEO E2 op Futura E1 !!

door Peter Both

Afgelopen zaterdag speelde VEO E2 opnieuw tegen Futura E1. Dit keer thuis maar wel met heel ander weer. Geen regen, maar een aangenaam laagstaand zonnetje. Veel beter korfbalweer dus dan de vorige keer.

Vorige week waren de eerste 10 minuten aftasten. Dat was nu eigenlijk ook zo. Futura begon meteen goed, met een paar mooie kansen. De VEO dames hadden behoorlijk last van het natte grasveld. De bal werd er lastig overspeelbaar door. Terwijl het Futura niet lukte om te scoren, lukte dat bij VEO uiteindelijk gelukkig wel. Na 10 minuten stond het 1-0 voor VEO.

Na de korte rust ging het al veel beter. Er werd weer lekker samengespeeld. Steeds meer VEO dames begonnen te vissen naar de bal als Futura aan de bal was. Kortom VEO kreeg het makkelijker. Het was alleen nog niet aan de stand te zien. Want weer was het resultaat maar 1 nieuw doelpunt. Dat kon zo niet langer vonden de coaches Laura en Rick.

 

Maar eerst lekker wat drinken tijdens de rust. Dat was ook best nodig. Want het was best wel warm.
En daarna uitleg van Rick en Laura. Het ging natuurlijk al erg goed. Maar het kan altijd beter

Dat leek te hebben geholpen. Want tijdens de 3e 10 minuten scoorde VEO maar liefst 5 keer. Een keer vanwege een strafworp. Een Futura meisje verdedigde namelijk een VEO ’heertje’. En dat mag niet. Dan krijg je een strafworp.

De laatste 10 minuten ging het tempo weer wat naar beneden. Futura kreeg weer meer kansen. Alleen de bal ging er voor hun maar steeds niet in. VEO kreeg een strafworp tegen. Om dezelfde regel als de strafworp die VEO eerder had gekregen. Meisjes en jongens mogen elkaar niet verdedigen. En die strafworp ging er in. Ook al lag het tempo wat lager bij de VEO meisjes, werd er door VEO toch nog twee keer gescoord. De eindstand werd uiteindelijk 8-1 voor VEO E2. De strafworpen eindigden met 1-1 gelijk.

Nog even wat wetenswaardigheden van afgelopen zaterdag die ik jullie zeker niet wil onthouden:

Wisten jullie dat Sannah, de scheidsrechter van vandaag, de VEO E2 meiden vorig seizoen gecoacht heeft? Ze was wel heel streng vonden de dames. Maar nu weten de VEO E2 meiden ten minste wel wat snijden is.

Wisten jullie dat Moanna de volgende keer ook geen ontbijt meer eet? Met een hongerige maag speel je echt heel pittig.

Wisten jullie dat Evelien de stand niet bij houdt tijdens de wedstrijd? Ze vraagt gewoon aan haar papa en mama of ze gewonnen heeft aan het einde van de wedstrijd. Dat is wel zo makkelijk.

Wisten jullie dat je Judith niet vrij moeten laten staan op een korfbal veld? Ze gooit de bal dan met gemak door de korf.

Wisten jullie dat Willemijn gewoon aan haar moeder vraagt even te helpen, als ze jongetje moet worden? Nu vragen jullie natuurlijk af. Hoe doe je dat ? Nou. Gewoon door je T-shirt binnenstebuiten te dragen.

Wisten jullie dat Rowena ook al heeft ze korte beentjes, ze al hele mooie doorloopballen kan maken?

Wisten jullie dat Laura twee seizoenen geleden al eens de coach van Evelien en Judith is geweest?

Wisten jullie dat Rick samen met Laura in VEO 4 speelt?

Wisten jullie dat VEO E2 nog kampioen kan worden? Maar dan moeten ze volgende week wel winnen van ALO E1, de koploper in de poule.

Scroll naar boven