VEO sleept eerste punten uit het vuur…

Nova uit Bilthoven is de afgelopen jaren in opmars, het werd met grote overmacht vorig seizoen kampioen van de 2e klasse, een team in de winning mood, wat zaterdag op hun knusse terrein VEO rauw lustte…

Complicerende factoren: dit seizoen acht wissels per ploeg, een extra boekhouding en al die wisselende opstellingen. Als toeschouwer word je er al tureluurs van… Hoe kan een scheidsrechter in zijn uppie dat allemaal bijhouden?? Enfin… zal wel wennen zijn…

De stoïcijnse Rieks van Dam (6) ziet zijn schot (1-6!) in de korf hangen, Kamil Hiralal bij de paal begint te juichen en Michelle Jongenburger (rechts) maakt aanstalten…

VEO startte voortvarend op het kleine veld langs het drukke spoor in Bilthoven, na 7 minuten prijkte er 1-6 op het bord, door goals van de in de eerste helft loepzuivere Sanne Cramer (2x), Rieks van Dam (2x), Jesper Verschoor en nieuwbakken captain Daan de Groot. Bij deze stand kreeg Nova tot ontzetting van alles wat Voorburgs was een strafworp, waarna de Bilthovenaren terug in de wedstrijd kwamen. Hierbij geholpen door VEO, dat het zichzelf ongewild lastig maakte door in gretigheid soms te snel te willen en tegelijk verbaal te verdwalen. En zo gebeurde het (drie minuten voor de rust bij 12-14), dat -omdat VEO wilde proberen met drie doelpunten voorsprong de thee te nuttigen- coach René Arnoldus pinchhitter Janneke van Aalst inzette. Echter de thuisploeg dacht daar anders over: profiterend van overhaasting in de Voorburgse gelederen sloeg Nova toe en gingen de ploegen met 14-14 de kleedkamers in…

Sanne Cramer (links, 3x raak in de eerste helft…) schiet VEO technisch perfect naar 12-14, Jesper Verschoor en Sylvia Jongenburger zien al aan de wijze van schieten dat het wel goed komt…

De tweede helft namen de Groot (2x) en van Dam (3x) VEO bij de hand, maar waar de Voorburgers een hoog tempo wilden spelen en meerdere kansen nodig hadden om te scoren, doelpuntte de thuisploeg soms met èèn schot (18-19), vanuit een klassiek getint spelletje. Arnoldus paste met Verschoor en Sylvia Jongenburger twee “draaideur”- wissels toe (Oftewel transplantatie van een speler van het ene naar het andere vak, geen idee of hier een andere benaming voor is…??) en Bouke van Drunick (eerder die middag al 7x trefzeker bij de reserves) kwam in het veld. VEO knokte onder aanvoering van Verschoor voor wat het waard was, maar dreigde te bezwijken onder de efficiëntie van de thuisploeg die bij 21-20 (ca. acht minuten voor het einde) voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong kwam. Van Drunick bracht VEO weer langszij, maar direct daarna kwam de thuisploeg weer voor de tweede keer op voorsprong: 22-21. Een schot van Verschoor en een lepe bal van Jeanne Jongenburger deden de pot weer kantelen met nog ruim drie minuten te gaan, 22-23.

Bouke van Drunick tikt zijn 2e goal in de hoofdmacht in de korf (21-21), Marije Scheffers (2) weet al hoe laat het is… (Van Drunick had er in VEO 2 ook 7 ingelegd en… nee hij neemt géén strafworpen… Dus 9 totaal deze zaterdag, geen sinecure…)

De hele wedstrijd stond bol van spanning, hectiek, valpartijen en geroep naar de scheidsrechter, die aan vier paar ogen nog niet genoeg gehad zou hebben. (Vanuit het thuispubliek kwam mij de opmerking ter ore: “Het lijkt wel voetbal”… en dat ging niet over het spel…) Bij 23-23 met nog drie minuten op de klok ging dit alles nog eens in de “overdrive” (Opstootje bij de middenlijn…) en stond het publiek van beide partijen het zweet in de bilnaad….


Jesper Verschoor, symbool van VEO’s onverzettelijkheid, gaat in de slotfase nog eens vol voor de bal, Michelle Jongenburger (achtergrond) kijkt gespannen toe. Dit duel eindigde met een interessante “bodycheck” tegen de boarding…

Na het optrekken van de kruitdampen overstemde een Voorburgs volksfeest definitief de passerende intercity’s: wat was het geval… Sylvia Jongenburger had kort voor tijd haar tweede gescoord, VEO’s 24e en daarmee bleek uiteindelijk het spektakel gedaan… Eindstand: 23-24.

In beeld: Sylvia maakt de winnende.

Video: Facebook CKV VEO

Na 47 goals, een stuk of 30 wissels (ben de tel kwijtgeraakt…), 20 stoptreinen en circa 10 verschillende opstellingen leek het mij absoluut verdiend dat de punten naar VEO gingen, op een minuut of vijf na had de ploeg immers de hele wedstrijd de leiding gehad, cijfer technisch lijkt mij dat een keihard, objectief en doorslaggevend argument, maar de druiven smaakten erg zuur voor de taaie thuisploeg.

Coach Arnoldus was achteraf opgelucht met deze voor de poorten van de hel weggesleepte punten. Hij heeft Nova hoog op zijn lijstje van kandidaten voor de bovenste plek, de veerkracht van zijn ploeg stemde hem tot tevredenheid. In de rangschikking is na deze eerste competitieronde natuurlijk nog niets duidelijk: vier ploegen wonnen en vier verloren. VEO speelt in de veldcompetitie vooral tegen onbekende tegenstanders, Nova was de eerste, volgend weekend komt de volgende (NKC ’51, uit Nijverdal) op bezoek; nieuwe tegenstanders een leuke extra dimensie…

(Scores VEO 1: Rieks van Dam 7x/ Daan de Groot 6x/ Sanne Cramer 3x/ Sylvia Jongenburger, Jesper Verschoor en Bouke van Drunick ieder 2x/ Michelle & Jeanne Jongenburger elk 1x)

VEO 2, met op de achtergrond de teambegeleiding, prepareert zich middels een rondetafelconferentie op de wedstrijd tegen Tweemaal Zes…

De reserves van VEO speelden hun eerste wedstrijd tegen Tweemaal Zes (TZ) in Maartensdijk. De Voorburgers startten prettig en pakten de eerste voorsprong (0-2) en bleven vervolgens aardig bij tot 5-5, waarna een ruststand van 14-10 resulteerde. In de tweede helft liep TZ via 17-13 uit naar uiteindelijk 25-19. Gedurende deze match debuteerden Lisette Altena en Lieuwe Thys Meekma verdienstelijk op dit niveau bij VEO. Bouke van Drunick en Christiaan Enderink onderscheidden zich met resp. 7 en 6 goals.

Hoewel VEO 2 een flink aantal goals scoorde deed het zichzelf mijns inziens toch wat tekort in de afronding. Het liet zich soms afbluffen door TZ dat het fysieke niet schuwde en vanaf het begin treiterig ballen niet teruggaf, wegrolde of doodlegde, terwijl de referee het regelmatig vanaf de thuisbank moest ontgelden: Het ”Hèèèèèèè…”, voorzien van quasi verbaasde dan wel boze intonatie, was ook hier niet van de lucht… (Nieuwe trend??…)

De frisse brutaliteit, waarmee 0-2 tot stand kwam, vasthouden met een vleugje meer “power”, een snuifje meer aggressie en de punten kùnnen gewoon niet uitblijven!!…

Volgend weekend komen Oranje Wit 2 naar Westvliet (13-21 verloren van KVS 3) en NKC ’51 1 (18-8 winst tegen Revival 1). De reserves starten het bal om 14.00 u, daarna is de dansvloer vanaf 15.30 u helemaal voor VEO’s hoofdmacht. Ik zet eropin, dat deze vier punten in Voorburg blijven…

De ”lead”-foto: Mooi span: Sylvia Jongenburger en Daan de Groot waken samen over VEO’s balbezit…

Scroll naar boven