VEO oefent thuis in Driekamp tegen Fiks en MIA

Zaterdag 26/8 was De Groene Zoom het zonnige decor van een (oefen) driekamp tussen de eerste en tweede teams van VEO, het Oegstgeestse Fiks en MIA uit Amersfoort. (Wedstrijden van 2×20 minuten.)

VEO 2 mocht onder toeziend oog van verse coach Robert Schoof om 11.00 uur het spits afbijten tegen Fiks 2: Na 20 minuten leidden de fris spelende Voorburgers (ondanks het gemis van ‘azen’ Kamil Hiralal en Roy van der Kroft) met 6-5, dankzij goals van de geïnspireerd spelende Bram Habermehl (1-0), Esther Boogert (2-2) -tot opluchting van iedereen terug van een zware knieblessure-, Christiaan Enderink (4-4 en 6-5) en Bouke van Drunick (3-3 en 5-4).

Bram Habermehl (18) had deze dag VEO’s eerste én laatste woord: Hier scoort hij voor VEO 2 de allereerste goal van de dag met een fraaie one-hander onder toeziend oog van Bouke van Drunick (link), Denise van Wees (bij de korf) en scheidsrechter Olaf Hoogerdijk…

Na de onderbreking kwam Fiks terug en kon uitlopen naar 6-10 tot VEO 2 weer wakker werd. De ploeg rechtte de rug en tweemaal Habermehl, Marije Scheffers en Yannick Sterck maakten dat ook VEO tot 10 scores kwam. De Oegstgeestenaren snoepten er kort voor tijd echter nog eentje bij en zo werd de eindstand van deze aardige pot: 10-11.

Esther Boogert is terug en dat mogen we weten: hier scoort zij (geheel rechts) namens VEO 2 met goedkeuring van Christiaan Enderink (midden) de 2-2 tegen Fiks…

Vervolgens mochten de reserves na een uurtje pauze aantreden tegen MIA 2 dat intussen stevig verloren had van Fiks 2. Dit partijtje werd een prooi voor de gretige Voorburgers. De teller stopte op 11-3, waarbij VEO zich zelfs nog de luxe kon permitteren om onderweg twee strafworpen onbenut te laten. Deze score werd bereikt door twee fraaie goals van Ascha Strampraad, terwijl koele afronders als Janneke van Aalst(1x), Enderink (2x), van Drunick (2x), Sterck (2x) en artiest Habermehl (2x) ook hun steentje bijdroegen.

Coach Schoof toonde zich – in de wetenschap dat de tegenstanders in de competitie op vergelijkbaar niveau acteren- met de wedstrijden (Totaalresultaat: èèn nipt verloren, èèn ruim gewonnen, doelsaldo +7, 21 voor en 14 tegen…) tevreden. Eerder in de week werd Phoenix 2 verslagen in een ‘normale’ oefenwedstrijd. VEO 2 beschikt over lengte, doeltreffendheid, routine en jeugdig elan. De competitie zal niet makkelijk worden, maar men begint voorzichtig reikhalzend naar de start uit te kijken…

VEO 1 (v.l.n.r.) Jeanne Jongenburger, Rieks van Dam, Sylvia Jongenburger, Jesper Verschoor, Michelle Jongenburger, Daan de Groot, Sanne Cramer, Dion ten Brummelaar.

Daarna -terwijl de temperatuur in windstilte steeg- was het de beurt aan VEO’s vlaggenschip waarin –ten opzichte van vorig seizoen- de jonge Dion ten Brummelaar en de op het nest teruggekeerde Jeanne Jongenburger basisplaatsen veroverd hebben.

Sanne Cramer (geheel rechts) geeft onder toeziend oog van scheidsrechter Timothy de Graag haar visitekaartje weer eens af: Dat betekent 1-0 voor VEO 1 in de eerste wedstrijd tegen MIA, Sylvia Jongenburger (links) wordt op afstand gehouden, Daan de Groot juicht al half en Jesper Verschoor (bij de korf) ziet het goede weer eens van boven komen…

In de wedstrijd tegen MIA liepen de blauwzwarten uit naar 7-1 en imponeerde de energieke Jesper Verschoor met onderscheppingen, rebounds, aangeven (eenmaal weergaloos onnavolgbaar achterwaarts op Sylvia Jongenburger, die fraai afrondde: 4-1) en terloops scoorde hij ook nog zelf. Toen “diesel” Rieks van Dam ook nog op gang kwam (4x in de tweede helft van 20 minuten) en de solide spelende Sanne Cramer haar derde goal (weer een prettig een-tweetje met Sylvia J.) in de korf deponeerde was het duidelijk dat de sympathieke Amersfoorters puntloos naar huis zouden gaan: Eindstand 10-6.

Youngster Dion ten Brummelaar is geheel vrij bij de korf en dat betekent 3-0 voor VEO 1 tegen MIA, geheel links routinier Rieks van Dam met Jeanne Jongenburger (24) terwijl Michelle Jongenburger geheel rechts gespannen toekijkt…

Na een paar minuutjes pauze mocht VEO 1 inmiddels in tropische temperaturen aantreden tegen streekgenoot Fiks, dat in de competitie een niveau hoger speelt, maar twee vaste basisspelers miste. De gasten hadden een klein uur kunnen recupereren in de schaduw, terwijl VEO vrijwel direct door moest. Fiks kon in de benauwde warmte geleidelijk uitlopen naar 0-8(!) tot 3 minuten voor de (ijs?)thee, maar in die drie minuutjes kwam VEO plots wel vlot tot scoren en terug tot 4-8 alvorens te kunnen bijpraten.

Na de rust slopen de Voorburgers naderbij en het onmogelijke gebeurde: 0-8 werd omgetoverd naar 9-8, 10-9 en negen minuten voor tijd stond er 10-10 op het bord. De gasten leken te wankelen, maar wisten tegen de hoop van het thuispubliek 10-12 te realiseren, waarna de ingevallen Habermehl nog 11-12 wist te maken, maar dat bleek VEO’s laatste van de dag, terwijl Fiks nog een vrije worp benutte: 11-13.

Het fraaie laatste woord van VEO door de ingevallen Habermehl (18) betekende 11-12 in de wedstrijd voor VEO 1 tegen Fiks 1. Jeanne Jongenburger (24) stond aan de basis van de flitsende combinatie. Geheel rechts de eveneens ingevallen Marije Scheffers en Rieks van Dam (midden) vindt het best zo, terwijl scheidsrechter Patrick Fuchs (links) het spel door laat gaan…

(Totaalresultaat VEO 1: doelsaldo +2, 21 voor 19 tegen en nipt verlies tegen overgangsklasser Fiks. Scores: Rieks van Dam 7x/ Sylvia Jongenburger en Sanne Cramer beiden 3x/ Jeanne Jongenburger, Daan de Groot, Jesper Verschoor allen 2x/ Dion ten Brummelaar en Bram Habermehl ieder 1x.)

Coach Renè Arnoldus was tevreden over zijn ploeg. Achteraf waren bij deze weersomstandigheden de pauzes tussen de voor VEO opeenvolgende wedstrijden wellicht wat kort, wat een verklaring kan zijn van de 0-8. Fiks heeft echter een bezield spelend en sterk team, ook als zij twee vaste krachten missen. Ondanks de aanvankelijk grote achterstand knokte Arnoldus’ mensen zich terug en dat is een kwaliteit, die in de competitie van pas kan komen. Ook opponent coach Rick Nell van Fiks -die vroeg in de wedstrijd een timeout aanvroeg om zijn tegen de scheidsrechter mopperende spelers weer bij de les te halen- vond de warmte een slopende factor voor de spelers, maar overall vonden beide coaches de dag geslaagd. De gasten uit Oegstgeest gingen weliswaar verdiend met de volle buit naar huis, maar VEO zat hen op de hielen!

Het bleef deze zwoele avond nog lang onrustig op het terras…

Zoek de verschillen??!!… Trainer/coach René Arnoldus en Teambegeleidster Yvonne Jongenburger zijn er stilletjes tussen gekropen …

Dinsdagavond 29/8 oefenen VEO 1 en 2 vanaf 19.00 u thuis tegen het Maaslandse ODO, daarna gaat het weer om het “echie”: er is ambitie, de spanning stijgt….

 


Geplaatst

in

door

Tags: