VEO 2 redt eer met uitzicht op meer en VEO 1 wint van IJsselvogels…

VEO 2 speelde voor het vlaggenschip. De Voorburgse reserves hebben het dit jaar zwaar in de overgangsklasse en zullen uit deze klasse gaan degraderen. Maar de ploeg houdt op bewonderenswaardige wijze de sfeer goed, ondanks de frustraties van nét aan verliezen of misschien wel juist dankzij het nét aan verliezen… Afgelopen zaterdag toonde VEO 2 veerkracht en spelplezier: soms flitsende combinaties tussen Bram Habermehl en Kamil Hiralal (met scherp schietend), een leep balletje van de doorgebroken Ascha Strampraad, eenvoudige scores (waarom moeilijk doen, gewoon raak schieten is immers genoeg…) van koele afmaakster Janneke van Aalst, een degelijke Melanie van der Weijden, de sierlijk scorende David Nanusevski vertrouwend op de afvang van Dion ten Brummelaar (Het leek soms wel of hij over vier armen beschikt!?…), naast de goede invalbeurten van junioren Suzanne Houterman en Claar Verschoor (Scorend voor de ogen van haar trotse vader!…). VEO 2 verdiende zaterdag loon naar werken en pakte in de laatste minuut dankzij fabuleus doorzetten van de hardwerkende Habermehl meer dan terecht het eerste competitiepunt! De hatelijke (en zwaar geflatteerde) nul is weg, nog twee wedstrijden wachten deze doorzetters. Ik zie VEO 2 in de huidige vorm nog minstens een van die twee potjes winnen! Gewoon “klasse” mensen!….

De finale van VEO 2: Bram Habermehl (18) werkt de bal na hard werken in de korf: 16-16, Janneke van Aalst (14) kijkt gespannen toe evenals Ascha Strampraad (13), Habermehl’s tegenstander (22) lijkt al naar het hoofd te grijpen…
VEO 2 is dolblij met deze 16-16: Links begint Kamil Hiralal een aantal imponerende “dansmoves”, terwijl de anders zo nuchtere Janneke van Aalst haar armen in de lucht gooit, Ascha Strampraad (13) neemt een blije spurt naar de middenlijn en Bram Habermehl geniet van de beloning voor zijn doorzetten!…

 

VEO 1 dankt voor deze laatste thuiswedstrijd haar trouwe supporters…

De hoofdmacht (met Jesper Verschoor en Michelle Jongenburger terug in de basis) speelde daarna in theorie nog voor de eerste plek tegen het Moordrechtse IJsselvogels, wat nog volop vecht tegen degradatie. De pot startte veelbelovend: met een goal van Verschoor binnen 10 seconden. Daarna ontspon zich een wat taaie wedstrijd, waarin beide ploegen moeite hadden de korf te vinden. Via 1-3, 4-4, 6-6 en 8-6 werd -voor deze zomerse middag- een wat schamele ruststand bereikt van 8-7 in Voorburgs voordeel, waarbij IJsselvogels onderweg al een van hun spelers geblesseerd van het veld zagen vertrekken.

 

Mooie actiefoto: links Sanne Cramer, bij de korf Bouke van Drunick en een geconcentreerde Sylvia Jongenburger wil de bal op de Jesper Verschoor (rechts) spelen, die in volle actie is…
Daan de Groot (geheel rechts) schiet VEO naar 3-4. Rieks van Dam (6) en Marije Scheffers (2) zien toe…
Bouke van Drunick houdt een afzwaaier binnen de lijnen, links op de achtergrond Sylvia Jongenburger en rechts Sanne Cramer…

De tweede helft liep VEO in het eerste kwartier uit naar 12-8 vooral dankzij ontketende allrounder Rieks van Dam (3x: IJsselvogels verrassend met een vrije worp, tweemaal vanuit de punt van de aanval en terloops ook een strafworp forcerend, terwijl Sylvia Jongenburger het kwartet naar de 12 vol maakte). De Moordrechters kropen echter weer geleidelijk dichterbij –soms van enorme afstand scorend- en kwamen dreigend terug tot 13-12 (Bouke van Drunick ingehouden schietend van grote afstand). Maar dan heeft VEO nog altijd Sylvia Jongenburger, die met twee fraaie (“one-hander”) doorloopballen, onderbroken door een strafworp van de Groot (opnieuw geforceerd door van Dam) de Voorburgers op 16-13 zette, terwijl diverse invallers van beide kanten binnen de lijnen verschenen (VEO bracht gaandeweg David Nanusevski, Melanie van der Weijden en de “veel-armige” Dion ten Brummelaar). Toch bleef er nog spanning op de pot, maar toen de gasten met nog zes minuten te gaan een strafworp misten, leek de wedstrijd gespeeld, alhoewel… Bij 16-14 (ruim vier minuten voor tijd) mochten zij het opnieuw proberen, maar ook deze strafworp ging mis (VEO had overigens eerder in de wedstrijd ook tweemaal vanaf dezelfde plek een kans onbenut gelaten…). Het slotakkoord was voor van Dam, die wederom een vrije worp feilloos door de korf joeg, eindstand 17-14. Voor de laatste maal dit seizoen dankte VEO 1 het weer massaal opgekomen thuispubliek.

Dion ten Brummelaar komt héél hoog om het schot van (de niet zichtbare) Rieks van Dam af te vangen, Michelle Jongenburger (midden) en Marije Scheffers aanschouwen dit machtsvertoon…
Rieks van Dam legt aan voor 17-14 uit een vrije worp, Melanie van der Weijden (midden) is aanspeelbaar en Dion ten Brummelaar hoeft niet te springen voor de rebound…

Na de wedstrijd overheerste het adagium “ook de mindere wedstrijden moet je winnen” en daar was voor VEO deze wedstrijd alles mee gezegd, de wil was er, de teamgeest is goed, maar hier en daar lijkt een lang seizoen (met o.a. een prachtig bekerspektakel inde zaal) merkbaar te worden. Koploper KCR maakte geen fout en won thuis met 25-24 van Futura, waardoor de titel definitief naar Ridderkerk (op voorhand voornaamste titelkandidaat en terecht) gaat, terwijl VEO één wedstrijd voor het einde van de competitie op een prachtige tweede plek staat. Op 27/5 wacht –na het Hemelvaarttoernooi- de voor de ranglijst voor VEO niet meer belangrijke wedstrijd tegen een herrezen ONDO uit ’s-Gravenzande (inmiddels voorlaatste). Voor hen gaat het direct om lijfsbehoud. Hoe dan ook… VEO zal dit mooie seizoen graag winnend willen afsluiten en ik reken er dan ook op, dat VEO haar sportieve plicht zal doen tegen de sympathieke Westlanders…

VEO 1 is blij na de winst… Sommigen ”bijzonder” blij?!… 🙂

(Scores VEO 1: Sylvia Jongenburger 5x/ Rieks van Dam 4x/ Daan de Groot 3x/ Bouke van Drunick 2x/ Sanne Cramer, Michelle Jongenburger en Jesper Verschoor ieder 1x.)

De ”Lead foto” uit de wedstrijd van VEO 2:  Janneke van Aalst schiet uit een vrije worp, bij de korf is Kamil Hiralal (blauwe schoenen), met rechts van hem Bram Habermehl, geheel links is Ascha Strampraad stand-by voor een “Cramertje”…

 

Scroll naar boven