VEO verslaat dolend Velocitas…

Velocitas (strijdend tegen een naderend degradatiespook) wachtte VEO (nog voorzichtig naar de eerste plek lonkend) zaterdag in Leiderdorp op. De Voorburgers misten basisspelers Jesper Verschoor en Michelle Jongenburger, voor hen startten David Nanusevski en Melanie van der Weijden.

Direct na rust scoort Sanne Cramer uit een flitsende doorloop 8-12. Bouke van Drunick is bij de korf klaar voor de rebound, Sylvia Jongenburger (geheel rechts) was vandaag “bliksemafleider” en aangever David Nanusevski wordt intussen stevig gemangeld…

Tot een kwartier voor rust liep de wedstrijd van beide kanten niet écht lekker. Men grossierde in misverstanden, de bal vloog soms alle -behalve de gewenste- kanten op en wilde maar moeizaam in de korf vallen. De Leiderdorpers pakten bij 4-4 (Van der Weijden, Sanne Cramer 2x en Rieks van Dam) wat schuchter een voorsprong naar 6-4, waarna VEO het heft in handen nam. Met fraaie schoten keerden Nanusevski en Bouke van Drunick (licht geblesseerd, ingetaped en vooraf stevig de kuiten met welriekende olie gemasseerd door verzorgster Sietske Scheffers…) het tij: 6-6. Vervolgens was –de rust overbruggend- ruim een half uur lang het woord aan de blauwzwarten, hoewel en passant nog een kans vanaf de stip onbenut bleef. De combi Van Dam (lekker op dreef…) en Daan de Groot (kekke nieuwe oranje slofjes…) vond elkaar over en weer, waarna bij 7-8 een opstootje ontstond, dat door de goed leidende arbiter Hooimeijer gesust werd, maarrrr…. Helaas voor Velocitas was toen VEO’s Bouke boos en dan is het slecht eieren eten met hem… een ouderwetse knal van afstand sloeg het eerste gaatje in Voorburgs voordeel: 7-9 en hierop groeide hij uit tot “koning” van de reboundzone. Van Dam en tenslotte Nanusevski (van grote afstand geluidloos door de korf zoevend…) brachten de ruststand op 8-11.

Daan de Groot scoort vanaf de stip 9-13. Marije Scheffers (rechts) en Rieks van Dam (6) kijken toe…

Na de rust stormde VEO binnen twee minuten (fraaie doorloop van de opvallende Cramer en stip van de Groot) naar 8-13. Daarna pruttelde de Voorburgse machine redelijk door: opnieuw de sterke Cramer (maakte een Velocitas-kwartet vol…), van Drunick, van Dam (geleidelijk tussen de rebounds door zijn score opvoerend…) en Nanusevski (weer een prachtig schot) brachten VEO op 10-17 met nog twintig minuten op de klok.

Bouke van Drunick (5) ziet van grote afstand zijn schot door de korf vallen (9-15), terwijl de rest zich bij de korf verzameld voor de afvang, die niet meer nodig was…

Coach René Arnoldus kon de teugels wat laten vieren en verving de licht geblesseerde Marije Scheffers door Ascha Strampraad. Hierop leek Velocitas weer iets in te lopen: 12-17, maar een werkelijk magistrale “toverbal” nabij de korf van stiekeme topscorer van Dam, maakte aan –zo die er nog waren- alle Leiderdorpse illusies een einde: de thuisploeg legde zichtbaar het moede hoofd in de schoot. Van Drunick, wederom van Dam (totaal 6x! Hiermee direct verband tussen haarlengte en trefzekerheid wetenschappelijk ontkrachtend…) en de Groot -vanaf de stip- tilden tien minuten voor tijd de stand naar maar liefst 13-21.

Rieks van Dam’s (Ergens rechts.. maar niet zichtbaar…) schot valt juist door de korf (10-16) waar Daan de Groot met Melanie van der Weijden al klaar stonden voor de afvang, Marije Scheffers is klaar voor een afvallende bal…

Hierop mocht van der Weijden (puike invalbeurt) gaan zitten en kwam Margit Heine binnen de lijnen. Later mochten ook van Drunick met vakgenoot Nanusevski genieten van een publieksapplaus: voor hen traden Dion ten Brummelaar en Kamil Hiralal aan. Middels vooral strafworpen kwam Velocitas aan het einde nog enigszins dichterbij, maar de voorsprong was te groot om de Voorburgers in gevaar te brengen. Onder luid gejuich legde Hiralal -net als vorige week- VEO’s laatste in de korf: eindstand 17-22.

David Nanusevski (16) schiet VEO naar 10-17. Sanne Cramer (geheel links), Sylvia Jongenburger (3) en bij de korf Van Drunick zien het met genoegen gebeuren…

De Velocitanen oogden stuurloos, waar VEO een plan had om op terug te vallen: In het ene vak trokken de Leiderdorpers weliswaar door sterk verdedigend werk van hun speelster Debby Halvemaan een belangrijke angel (Sylvia Jongenburger) uit de Voorburgse aanval, maar vervolgens profiteerde Cramer van deze bliksemafleider en werd een kwelduivel voor haar soms wanhopig klapwiekend invliegende tegenstandster. Verdedigend pakte VEO door te individueel gedreven Leiderdorps spel menig rebound (de Groot), omdat men zich simpelweg nuttig opstelde, iets waar Velocitas geen oog voor leek te hebben. Tenslotte straalden de Voorburgers “overtuiging” uit, wat de gastheren en –vrouwen node misten…

Arnoldus’ ploeg veerde na afloop nog eens extra op: concurrent Futura had verloren van degradatiekandidaat Rapid, waardoor VEO nu met Futura op een gedeelde tweede plek staat. Koploper KCR liet echter geen steek vallen en won thuis van Achilles (vorige week nog overlopen door VEO). KCR staat met nog twee wedstrijden te gaan drie punten los van het achtervolgend duo VEO & Futura. Volgende week staan KCR-Futura en VEO-IJsselvogels (nog in degradatiegevaar verkerend) op het programma. De competitie is voor de bovenste plek nog niet gelopen, maar bij winst is KCR volgende week kampioen. VEO zal hoe dan ook moeten winnen en… die zaterdag dan ook hard duimen voor Futura!?….

(Scores VEO: Rieks van Dam 6x/ Sanne Cramer en Bouke van Drunick ieder 4x/ Daan de Groot en David Nanusevski beiden 3x/ Melanie van der Weijden en Kamil Hiralal ieder 1x.)

Scroll naar boven