VEO vermorzelt Achilles…

Achilles (14 punten) en VEO (13 punten) -resp. drie en vier op de ranglijst in de eerste klasse F- troffen elkaar afgelopen weekend op de thuisbasis van de Voorburgers. Een regionale derby, die in Den Haag na een spannende wedstrijd met 22-23 verrassend door VEO gewonnen was. Iedereen verwachtte opnieuw een zinderend duel, hoe anders zou het lopen….

De Hagenaars misten node hun sterspeler Gerald van Dijk, terwijl het in de ploeg af en toe zichtbaar “onweerde”… VEO daarentegen oogde vanaf het begin als een geolied geheel, wat onder aanvoering van een soms weergaloze Sylvia Jongenburger en onvermoeibare “bal-afpakker” Daan de Groot, (maar zonder aanjager Jesper Verschoor, voor hem stond de David Nanusevski in de basis) het arme Achilles direct in een houdgreep nam. Het missen van een strafworp in de eerste minuten leek de Voorburgers alleen maar in vastberadenheid te sterken. Na de openingstreffer van Nanusevski stoomde VEO in 20 minuten op naar 9-5: twee flitsende acties van eerdergenoemde Nanusevski brachten kanonnier Bouke van Drunick in stelling, Sylvia Jongenburger 3x (één stip en twee schoten), de Groot 2x (stip en schot) en Marije Scheffers (schot) maakten de 9 goals vol. Tot de rust swingden de Voorburgers vol gas door tot 13-6 (2x de Groot, van Drunick en een fraaie doorloop van Michelle Jongenburger) en Achilles kon “met boter en suiker” beduusd de kleedkamer in…

Een doorbraak van aanvoerder Sylvia Jongenburger aangegeven door Bouke van Drunick, Scheidsrechter Nouwt’s hand begint al naar de strafworpstip te wijzen, terwijl Sanne Cramer (ter hoogte van de korf) en David Nanusevski (geheel rechts) gespannen toekijken)…
“SuperSyl” herself benut de toegekende strafworp: 3-2… (16 = Nanusevski op de rug gezien, Van Drunick kijkt vast niet naar sterren en rechts staat Sanne Cramer)
Daan de Groot schiet VEO naar 5-3, Rieks van Dam (6) was stand-by voor een rebound en v.l.n.r.: Scheids Nouwt, Michelle Jongenburger en Marije Scheffers…

De eerste tien minuten van het tweede bedrijf startte VEO wat laconiek en klopte Achilles op de deur: 13-10… In deze fase testte Rieks van Dam geïnspireerd de sterkte van de omheining en moest bij de gasten hun topper Bastiaan Overwater geblesseerd het veld verlaten. Bij deze stand vond Achilles’ kwelgeest de Groot het welletjes, met een gewiekst balletje smoorde hij de laatste Haagse hoop in de kiem: 14-10. VEO verloor op haar beurt de geblesseerde Scheffers (Melanie van der Weijden kwam binnen de lijnen) en zette aan voor een “grande finale”: maar liefst 21-10 stond het vier minuten voor tijd… “SuperSyl” excelleerde met vier goals, de Groot en Michelle Jongenburger scoorden vrolijk mee, terwijl de Voorburgers en passant het benutten van een strafworp niet spannend genoeg vonden… Intussen liet VEO coach René Arnoldus geleidelijk de reserves mee proeven: Yannick Sterk en Kamil Hiralal maakten hun opwachting (o.a. de Groot kreeg een publiekswissel). Hiralal mocht tenslotte vanaf de strafworpstip aanleggen voor VEO’s laatste, vlekkeloos…

Kamil Hiralal benut stijlvol de strafworp (21-10), Yannick Sterk (15) hoeft niet meer te springen…

Terwijl een enkeling in het zonnetje met het glas in de hand al ongeduldig luidkeels het “hand in hand kameraden” aanhief, floot de goed leidende referee Nouwt voor de laatste keer: eindstand 21-12…Het talrijk Voorburgs publiek had genoten van de gave pot van Voorburgse zijde: het dankte de helden en heldinnen met een warm luid applaus voor de mooie korfbalshow…

Coach Arnoldus toonde zich achteraf breed glimlachend uiteraard zeer tevreden, alhoewel hij na de rust liever direct had doorgepakt naar een grotere voorsprong. Het is in deze poule, waar de degradatieplaatsen vrijwel beklonken zijn, aan de top nog erg spannend: VEO staat op de derde plek met èèn punt voorsprong op Achilles, twee achter Futura en drie achter KCR. In de wetenschap dat deze drie concurrenten in de laatste drie wedstrijden van de competitie elkaar allemaal nog treffen en de Voorburgers alleen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst tegenkomen lijkt nog van alles mogelijk. Maar voorlopig zal VEO de eerstvolgende zaterdag moeten winnen in Leiderdorp, waar een op revanche belust (Zij zijn nog niet helemaal veilig en de thuiswedstrijd op Westvliet ging met 18-9 naar VEO…) Velocitas wacht en leer mij de Leiderdorpers kennen… altijd in voor een stunt…

(Doelpunten VEO: Sylvia Jongenburger en Daan de Groot beiden 7x/ Bouke van Drunick 3x/ Michelle Jongenburger 2x/ Marije Scheffers, David Nanusevski en Kamil Hiralal ieder 1x)

 

Het bleef nog lang onrustig op het volle Voorburgse terras: VEO’s helden Nanusevski –zittend-, de Groot -staand duim omhoog- en Rieks van Dam –rechts ordentelijk gekleed 😉 – genieten van het zonnetje…
Scroll naar boven