VEO en de Drank- en Horecawet

 

Omdat wij in ons clubgebouw ook alcoholhoudende dranken schenken, moet VEO voldoen aan de Drank- en Horecawet.

Een van de belangrijkste doelen van de Drank- en Horecawet is minder alcoholgebruik door jongeren. Een doelgroep waar wij als korfbalvereniging ook volop mee te maken hebben. NOCNSF ondersteunt het beleid om drinken onder de 18 tegen te gaan. VEO ondersteunt deze doelstelling ook en heeft dit vastgelegd in een bestuurdersreglement dat hier is te vinden. Belangrijke aspecten die in dit reglement zijn vastgesteld, zijn o.a. dat we geen alcoholhoudende dranken verkopen aan jongeren onder de 18 jaar en dat onze barvrijwilligers de Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

Wij hebben een redelijk aantal leden die de Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) hebben gevolgd, maar naar ons idee zijn er te weinig juniorleden (17-19 jaar) voor wie dit geldt. Daarom hebben wij alle spelers van de A1 en A2 recent verzocht om de Instructie te volgen en hun IVA-certificaat te volgen. Wij hopen dat ze snel hun certificaat gaan halen!

Voor vragen over dit onderwerp kunnen jullie binnen het bestuur terecht bij Rosemarie Wijnands (veo.voorburg@knkv.net).

 

Het bestuur

Scroll naar boven