Wedstrijdverslagen Zaterdag 1 april: De B2, D1, E1 en VEO 4

VEO B2 heeft gewonnen!

 Door Gabrielle

Het is 1 april, dus coach Janneke (van Aalst) is jarig! De rest van dit verslag is een stuk minder vrolijk, want de schrijfster baalt: de regen, een lastige tegenstander (Die Haghe uit) en een pijnlijke enkel. De wedstrijd begon niet goed voor B2. Nog geen twee minuten of Gabriëlle gaat door haar enkel. Ze probeert het nog even, maar Sven moet toch snel al invallen. Dus heeft Gabriëlle ruim de tijd om dit verslag te schrijven.

Daarna komt een fase met veel schoten aan beide kanten, maar de bal wil er niet in. Na een kwartier scoort Raquel met een heel mooi afstandsschot. Na een tijdje scoort Die Haghe de 1-1. En vlak daarna ook de 2-1.

Ilse heeft veel kansen, een doorloop uit de ruimte en ook een paar afstandsschoten, maar helaas gaat hij er niet in. Ook Sven heeft mooie kansen: omdraaiballen en afstand schoten, maar het lot zit Veo niet mee. Die Haghe heeft meer geluk en scoort heel veel en maakt er nog voor het rust is 7-1 van. Hopelijk gaat het in de tweede helft beter….

In de tweede helft wordt het meteen 8-1, maar daarna scoort Sven het tweede doelpunt voor Veo met een mooi afstandsschot.

Hierna zit het helaas nog steeds niet mee, maar gelukkig geven Sven, Julian, Raquel en Noa niet op, duizenden schoten op de korf (op alle manieren die mogelijk zijn). Elisa is ook goed bezig, volgens mij heeft ze wel tien ballen onderschept. Uiteindelijk gaat die er van Sven erin (8-3). Hierna helaas geen doelpunten voor Veo meer… wel een aantal mooie kansen. In het slot van dit verslag wil ik graag zeggen dat Vera heel goed heeft gespeeld tegen jongens die ruim een kop langer waren en dat Nessia de deur voor haar tegenstander goed heeft dichtgedaan. Julian en Sven, bedankt voor het invallen! B2, na deze 12-3 gaat het volgende week vast weer beter!

 

Het eerste doelpunt (foto H. Meijer)
Het tweede doelpunt (foto H. Meijer)

VEO D1 krijgt de gezeligste familie van Oegstgeest op bezoek.

 Door Luuk van Hees

Op een donkere ochtend in de druilregen is de eerste echte wedstrijd op het veld tegen de D1 van Fiks, “de gezelligste familie van Oegstgeest”, zoals op hun website staat.

Al snel werd er gescoord door Sabine waarna de wedstrijd langzaam begint. De teams tasten elkaar af. Na nog een doelpunt van Sabine en een doelpunt van Fiks wordt er gewisseld. Nog voor de rust houdt het op met zachtjes regenen paraplu’s worden gehaald en de D1 honden Spike en Droppie  willen naar binnen. Schijnbaar is het geen hondenweer. Mees en Inez scoren en Fiks blijft goed aanhaken onder aansporing van de coach van Fiks. In de rust word in de dugouts de 4-3 tussenstand besproken. Beide teams moeten nog wennen aan het vroege uur en het druilige weer. Na de pauze pakt VEO het goed op met een ware hatrick van Sabine en 1 doelpunt van Fiks.

Het is 7-4 als er van vak wordt gewisseld. In het laatste stuk van de wedstrijd zien we dat van het aanvallende vak van Fiks niks onverwacht gaat doen en de D1 slaagt er in met veel balbezit nog een paar doelpunten te maken.(Kenai en Mees) De wedstrijd dooft langzaam uit. Eindstand 9-5. Fiks en VEO kunnen volgens mij veel feller. Net zoals het voorjaarszonnetje trouwens. We zullen zien in de returnwedstrijd eind Mei met meer  veldervaring en hogere temperaturen.

beetje druilige wedstrijd.
D1 hondjes Spike en Droppie. Vooral Spike vond dit geen weer voor buitenspelen.

VEO E1- Velocitas E5

Door Peter Both

Afgelopen zaterdag stond de eerste veldcompetitie wedstrijd voor de E1 op het programma. De E1 moest uit spelen tegen Velocitas E5. Het hele E1 team, inclusief 2 coaches en publiek dus s’ochtends in de file in het sportpark van Leiderdorp. Eenmaal aangekomen was er een zucht van verluchting bij de E1 meiden. Ze hadden het al snel gezien: Velocitas heeft kunstgras. Daar waren de E1 meiden hartstikke blij mee.

Maar niets was minder waar. Kunstgras is echt voor D-tjes en hoger. Niet voor E-tjes. Maar gras heeft ook wel wat. Natuurlijk moet je wel een beetje over de schroom heen dat je vies kan worden. Vooral als er regen in aantocht is. En dan is buiten korfballen iets heel anders dan in de zaal.

Er werd weer begonnen met een pittige warming-up. Dan is iedereen meteen lekker scherp aan het begin van de wedstrijd. We moesten alleen even wachten op een vervangende scheidsrechter. Maar dat gat werd mooi opgevangen met extra ingooien. Konden de meiden ook goed wennen aan die natte glibberige vieze bal. Zo’n bal kun je namelijk op meerdere manieren beetpakken.

1) Je raakt hem gewoon niet aan. Dat werkt natuurlijk niet. 2) Je kunt er ook mee voetballen. Maar ja, dan worden je schoenen vies. En het blijft toch korfbal en geen voetbal. 3) Je kunt hem beetpakken tussen je vingertoppen. Dat vergt echter behoorlijke balvaardigheid. 4) Je pakt hem helemaal beet. Want het publiek aan de zijlijn moedigt aan: De wasmachine maakt het toch allemaal weer schoon. Alle opties werden uitgebreid uitgeprobeerd.

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, gingen alle vijf meiden gelukkig voor optie 4. De eerste tien minuten was duidelijk dat de meiden het buiten korfballen nog niet verleerd waren. Er werd goed vrijgelopen in de aanval en bij de verdediging stonden de dames ook hun mannetje. Uiteindelijk stond de E1 na tien minuten spelen met 2 doelpunten voor.

De tweede tien minuten ging het spel aardig gelijk op. Maar gescoord werd er even niet. Velocitas had ook een aantal mooie kansen. Maar de bal wilde er ook voor hun maar niet in. Misschien was het toch weer die vieze, natte gladde bal. In de rust was de schroom voor de modder eindelijk helemaal weg. Gewoon je vieze handen afvegen aan je shirt. De blauwe VEO t-shirts werden helemaal zwart. Zwarte strepen onder de ogen. Dat doen ze ook bij Rugby. Waarom ook niet bij Korfbal ?

In de rust kregen de meisjes een aantal goede tips van de Suzanne en Sanne. Minder via de achterkant van de paal aanvallen. Want daar is minder ruimte. En in de aanval meer variëren in loopsnelheid. Want dan loop je makkelijker vrij. Na de rust gingen ze er weer helemaal voor. Het spel werd duidelijk beter na deze tips van de coaches. Heel veel doorloopballen werden er gemaakt. En als de bal niet in de korf ging, werd er ook beter afgevangen. Om het meteen nog een keer te proberen. Je ziet de meiden bij iedere wedstrijd weer een beetje beter worden. Het blijft leuk om ze te zien groeien.

Na de derde tien minuten had bijna iedereen gescoord. Dus werd de opdracht anders. Iedereen minimaal een keer scoren vandaag. Het duurde even. Maar ook dat lukte vandaag. Uiteindelijk werd het 0 – 6 overwinning. Bij de strafworpen werd er met 0 – 4 gewonnen. Een goede start voor de E1 in de nieuwe competitie. En ook nog even op de foto voor het thuisfront om te laten zien, dat de E1 echt niet meer bang is voor een beetje modder.

 

E1 is niet bang voor een beetje modder.

 

Weidevogels 3 – VEO 4

Door Joost

Een pittige start op het veld, bleek nadat het programma van VEO 4 bekend was. Alle wedstrijden wist Weidevogels 3 in de zaal te winnen, om zo (bij VEO in de poule) het kampioenschap binnen te halen. Op het veld was Weidevogels ook al de eerste tegenstander van VEO, wat destijds resulteerde in een gelijkspel. Tot nu toe, en naar alle waarschijnlijkheid het hele seizoen, het enige punt dat Weidevogels verspeeld heeft.

Desalniettemin reisde VEO met goed gevoel op een, met de avondwedstrijden uit de zaal in ons ritme, heel vroege zaterdagmorgen af naar Bleiswijk. Buiten. Het veld. Smerige koffie in de Weidevogels kantine. Donkere wolken. Regendruppels. Ja, het was weer even wennen. Gelukkig was er voldoende ruimte om even in te schieten en om te wennen aan het kunstgras van Weidevogels op een klein veld.
De wedstrijd begon gelijkwaardig en VEO scoorde met Weidevogels mee. Tot de oranje-witte ploeg hun scherpschutters (in elke vak eentje) besloot uit te spelen waarbij het leek alsof ze na Kerst al in de buitenlucht aan het oefenen zijn gegaan.

Binnen niet al te lange tijd was de wedstrijd beslist, maar bleven beide ploegen wel verder ballen en doelpunten maken. Veel VEO-ers pakte hun doelpuntje mee. Om met een niet heel slecht gevoel van het veld te stappen. Wat geen schande is, want deze fanatieke ploeg die twee keer per week traint, was simpelweg een klasse beter dan VEO en is straks de terechte kampioen. Direct na de wedstrijd werd alvast vooruit gedacht aan de komende wedstrijden.

De twee concurrenten voor de tweede plaats (die promotie betekent) liepen zaterdag wel twee punten in op VEO 4, maar de komende weken kan het vierde tegen KCC en Nexus laten zien dat VEO 4 de terechte nummer twee is in de poule. Eerst komt zaterdag KCC op bezoek dat met een goede tweede plaats (en daarmee gepromoveerd is in de zaal) gebrand zal zijn deze lijn door te trekken naar het veld. Een week later op 15 april komt Nexus op bezoek, dat VEO dolgraag wil passeren op de ranglijst en alleen voor twee punten naar Voorburg zal afriezen.

Kortom, hele belangrijke wedstrijden voor de boeg om de tweede plaats te behouden en waar VEO de directe concurrenten achter zich kan houden.

 

Scroll naar boven