VEO verslaat Utrechtse “Mol”…

Bijna exact parallel geagendeerd met de ontknoping van “Wie is de Mol” (Kan daar in planning van de volgende zaalcompetitie geen rekening mee gehouden worden??…) speelden VEO en Synergo hun laatste wedstrijd van het zaalseizoen. De Utrechters konden vrijuit spelen, want zij waren al gedegradeerd en VEO (2e) kon niet meer zakken noch stijgen op de ranglijst. De Voorburgers zijn op zoek naar (nog) meer rendement en experimenteerden in deze thuiswedstrijd met de opstelling.

Doorbraak Marije Scheffers na assist Sanne Cramer (niet zichtbaar) met Daan de Groot (7) klaar voor de rebound, eindigt in een strafworp toegekend door scheidsrechter Baart (rechts). Terecht?… zie het zelf… hoeveel punten zou dit bij judo opleveren? De Groot benutte de stip… (3-2)…

Synergo pakte brutaal de eerste goal, waarop VEO het heft overnam en na ruim 11 minuten op 6-2 (Daan de Groot 2x, Rieks van Dam 2x, Sylvia Jongenburger, Bouke van Drunick) voorsprong kwam. Wie dacht, dat het vervolgens een “Voorburgs eitje” zou worden, kwam bedrogen uit: de Utrechters zagen enkele ballen achtereen goed vallen, prikten er slim twee “omdraaiballen” in, waren drie minuten later langszij (6-6) en sprongen weer vier minuten later zelfs naar 6-7. VEO daarentegen morste in deze fase enkele mooie korte kansen en een vrije doorloop.

Mooi schot Michelle Jongenburger, Sylvia Jongenburger (midden), Rieks van Dam (idem) en Jesper Verschoor (links) zien de bal net misgaan…

Dankzij de Groot (hardwerkend, jagend op elke bal) kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd en kon via Sanne Cramer (7-7) plus opnieuw Sylvia Jongenburger (8-7) de orde herstellen, waarna Marije Scheffers (9-8) en Jesper Verschoor (10-9) VEO met een kleine voorsprong naar de thee “duwden”.

Sylvia Jongenburger schiet ook fraai, maakte kort hiervoor nog 8-7, maar deze bal mist net het gat van de korf. Jesper Verschoor (midden) en Rieks van Dam wachten af…

Na de onderbreking duurde het negen minuten tot van Dam met een “sneaky” doorloop en een schot, waar hij patent op heeft, twee doelpunten voor VEO aantekende, terwijl Synergo intussen driemaal de korf had gevonden: 12-12. Bij deze stand volgde een periode, waarin de ploegen elkaar in evenwicht hielden tot 16-16 (De Groot 2x, Michelle & Sylvia Jongenburger), tot uiteindelijk de Groot (2x, de 17-16 was zijn 100e goal dit seizoen) de knoop doorhakte en VEO optrok naar 18-16.  Michelle Jongenburger volgde met haar tweede treffer en toen van Drunick met een fraaie “tip-in” zijn 50e goal van dit seizoen in de korf legde (20-17) leek met nog enkele minuten op de klok (alhoewel… deze had enkele malen de geest gegeven, waardoor het lastig schatten was… zat er een “mol” aan de knoppen??…) de strijd gestreden. Dit gaatje kon Synergo niet meer goed maken: eindstand 20-19.

Voor mij de mooiste van de avond ”in de maak”: Tip-in van Bouke van Drunick (20-17) nadat Daan de Groot (niet zichtbaar) over de korf schoot. Links Melanie vd. Weijden en rechts Sanne Cramer…

Een wat moeizame, maar absoluut verdiende overwinning voor de experimenterende Voorburgers, die met lede ogen moesten toezien, dat in de tweede helft Scheffers (aanvallend een nuttige wedstrijd en verdedigend sterk tegen de gevaarlijke aanvoerster van Synergo) met mogelijk een vervelende kuitblessure het veld moest verlaten.

VEO leek gemotiveerd om het publiek (ondanks WIDM was Essesteijn toch weer heel aardig gevuld met luidruchtige Blue Tigers…) iets leuks te bieden, het etaleerde “drive” en wilde in een hogere versnelling spelen dan de gasten. De Voorburgers pakten veel meer doelpogingen, maar liepen zichzelf in ijver qua efficiëntie soms voorbij. De Utrechters konden zonder welke druk dan ook “freewheelend” een potje spelen en toonden aan beter te kunnen dan hun plek op de ranglijst doet vermoeden. Ook in de heenwedstrijd had VEO het vooral de eerste helft niet makkelijk gehad, Synergo verstoorde het gehoopte eindfeestje bijna en speelde graag “mol” in Voorburg…

Maar hoe dan ook: winnen is winnen en dit zaalseizoen is afgerond met een fantastische tweede plek op de ranglijst, waarbij zelfs de eerste plek in beeld was en de uiteindelijke kampioen eenmaal is verslagen. In de Rijnmond Cup hoefde VEO in een uitpuilend Essesteijn alleen het hoofd te buigen tegen PKC… Wat mij betreft: Een diepe buiging, groot compliment en applaus voor dit gretige team. 🙂

VEO kijkt blijkens haar experimenteren alweer vooruit naar het tweede deel van het veldseizoen, dat op 1 april start met de thuiswedstrijd tegen het taaie Haarlemse Rapid. Het zal weer even wennen zijn, op een kunstgrasveld met één zekerheid: Géén mol te bekennen?!….

VEO’s reserves verloren de nachtwedstrijd na de hoofdmacht met duidelijke cijfers van het sterke Driebergse Dalto (13-21) en zijn daarmee definitief gedegradeerd, maar zullen dankzij de prestatie van VEO 3 toch volgend seizoen in de zaal op het niveau van de reserve 1e klasse kunnen uitkomen.

De A1 pakte in de slotfase tegen Gemini de volle buit. Twee “hulp-mollen” uit de B1 Pepijn Verschoor (10-9) en Ivan Habermehl (11-10) trokken VEO’s junioren uiteindelijk over de streep. Referee Bas Vermaat blies na de laatste en allesbeslissende treffer van Claartje Verschoor (12-10) voor het eindsignaal.

[Scores VEO 1: Daan de Groot 6x/ Rieks van Dam 4x/ Sylvia Jongenburger 3x/ Michelle Jongenburger en Bouke van Drunick beiden 2x/ Sanne Cramer, Marije Scheffers en Jesper Verschoor allen 1x]

VEO viert de overwinning richting de Blue Tigers. U mist één speelster op de foto? Klopt! Dit keer niet vanwege “crowdsurfing” uit beeld maar vanwege loopproblemen op de bank achtergebleven….
Scroll naar boven