Zure zaterdag voor VEO 1…

Zaterdag ontving VEO ODIK. Waar de Voorburgers nog hoopvol naar de eerste plek keken (twee punten achter op koploper DOS), was de Barneveldse blik naar beneden gericht in de strijd tegen degradatie. Het eerste duel eindigde na een 6-10 ruststand uiteindelijk in het voordeel van VEO (19-21), waarbij ODIK er in de slotminuten bijna in slaagde een achterstand van zes doelpunten goed te maken…

Voorstellen met de D3 en balsponsors Guido & Xander…

Na ruim tien minuten spelen leek er nog niets aan de hand: Sanne Cramer (2x, waarvan één uit een slim genomen vrije worp, met totaal driemaal raak lekker op schot in de eerste helft) en Rieks van Dam (3x, o.a. een flitsende combinatie met Daan de Groot) hadden VEO naar 5-3 getild, maar ODIK liet niet los. Via 6-6, 8-6 stond er een kleine 11 minuten voor de rust 9-7 op het bord, waarna de Voorburgers weliswaar volop kansen creëerden, maar tot ontzetting van de tribunes de korf niet wisten te vinden. De Barnevelders daarentegen waren er als de kippen bij om hiervan te profiteren: alles lukte hen in deze fase en maar liefst achtmaal viel de bal in de Voorburgse korf, terwijl alleen Sylvia Jongenburger voor de thuisploeg doel trof. Met 10-15 werd de kleedkamer opgezocht.

Bouke van Drunick (rechts) schiet VEO naar 8-6, bij de korf Jesper Verschoor en Sylvia Jongenburger…

 

VEO’s Verzorger Niels Waalewijn moest in de eerste helft tweemaal in actie komen: Eerst bij Jesper Verschoor en hier lapt hij Marije Scheffers op…

In het tweede bedrijf kozen de gasten logischerwijs voor een vertragende tactiek [onder het motto ‘als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren’…] en probeerden onder aanvoering van een luidruchtig coachkoppel de thuisploeg op alle mogelijke manieren van scoren te weerhouden. Waar ODIK in deze helft slechts viermaal tot scoren kwam, was de produktie van de haperende Voorburgse machine te gering (7x) om het voor de rust geslagen gat te dichten. Het was tekenend dat de goals uit een beperkt aantal Voorburgse handen kwam: alleen Sylvia Jongenburger en vooral van Dam (uiteindelijk met zes treffers en menig rebound VEO’s meest waardevolle man) hadden het vizier op scherp staan. En zo kocht VEO deze zaterdag geen kat maar een “kip” in de zak…

Wéér wint Rieks van Dam een rebound, links Daan de Groot en rechts Michelle Jongenburger…

Concurrent DOS (vorige week nog verslagen in een geweldige sfeer…) maakte het verlies nog zuurder, want de Westbroekers verspeelden later diezelfde avond onverwacht ook een punt en wat als?… Maar ja, gedane zaken nemen geen keer. Het zit weleens mee en het zit weleens tegen… Uiteraard was de Voorburgse stemming achteraf in mineur, maar men zocht het vooral bij zichzelf: de afwerking had beter gekund. Er is nu nog een heel kleine theoretische kans, dat DOS (nu drie punten voor) de laatste twee wedstrijden gaat verliezen, maar daar ga ik geen geld op zetten… VEO heeft het dit seizoen al fantastisch gedaan en met een beetje mazzel haalt het team driemaal zoveel punten als vorig seizoen, daar durf ik wel een gokje op te wagen!

Sprongduel Sylvia Jongenburger bij de korf, rechts vlnr Jesper Verschoor, Sanne Cramer en Bouke van Drunick…

VEO 2 speelde na de hoofdmacht tegen de reserves van de Barnevelders. Voor beide ploegen een wedstrijd met groot belang in de strijd tegen degradatie. Bij de vrouwen gingen Melanie van der Weijden en aanvoerster Margit Heine voorop in de strijd, terwijl bij de mannen Christiaan Enderink/ Kamil Hiralal excelleerden. Dit treffen mondde uit in een heel spannend slot, waar de ontketende Hiralal circa 20 seconden voor tijd voor VEO de winnende treffer leek te maken, maar in de allerlaatste tellen kwam het taaie ODIK alsnog langszij: 18-18. Toch was men in Voorburg terecht blij met het punt en het vertoonde spel. VEO 2 heeft het lijfsbehoud met nog twee wedstrijden te gaan niet meer in eigen hand, maar het vertrouwen groeit en met 18 gescoorde goals lijkt men de korf weer te vinden. De concurrentie heeft ook nog twee zware wedstrijden te gaan en als de rook aan het einde van de competitie is opgetrokken, zou er nog wel eens een aangename verrassing in het vat kunnen zitten, maar dan zal volgende week écht gewonnen moeten worden en waarom zou dat niet kunnen, want…

Zaterdag 18/2 mogen VEO 1 en 2 naar Mulo In Actie (MIA). Voor de Amersfoorters (die beide wedstrijden in Voorburg wonnen) is de competitie gespeeld en zijn dit potjes ‘om des keizers baard’…

[Scores VEO 1: Rieks van Dam 6x/ Sylvia Jongenburger 4x/ Sanne Cramer en Daan de Groot ieder 3x/ Bouke van Drunick 1x]

High five Guido & Daan nadat scheidsrechter van Alphen de bal van Guido heeft ontvangen…
Scroll naar boven