VEO pakt dubbele buit in bloedstollende korfbalslag…

VEO 1 trof in Hoevelaken directe concurrent om de tweede plaats Telstar 1. Het was de replay van de thuiswedstrijd, die in Essesteijn in 21-21 was geëindigd, nadat VEO een voorsprong van drie goals kort voor tijd verspeelde.  VEO was vooraf op haar hoede voor de fysieke en agressieve speelwijze van de thuisploeg. De Voorburgers waren die zaterdag belust op revanche in het knus ogende sportcomplex “de Slag” in Hoevelaken…

De eerste helft ging het tot tien minuten voor de rust gelijk (6-6) op. Een flitsende combinatie met Bouke van Drunick werd toen afgerond door Jesper Verschoor (6-7), wat de inleiding was voor een geleidelijke Voorburgse uitloop tot een verdiende ruststand van 8-11. Saillant detail: in de laatste minuut voor rust vielen maar liefst vier doelpunten!…

Bouke van Drunick (achter Verschoor nauwelijks zichtbaar) schiet VEO naar 1-1, Jesper Verschoor (bij de korf) is klaar om de bal met open armen te ontvangen, Sylvia Jongenburger (3) en Sanne Cramer (rechts) wachten af…

Na de thee liep VEO (onder andere door weer heel sterk verdedigend werk) weg tot 11-17. Daarna gooiden de gastheren en –vrouwen er een schepje bovenop en werd de wedstrijd harder en harder… Telstar werd in de hectiek beloond met ettelijke vrije worpen en slaagde terug te komen tot 16-17 (tien minuten voor het einde). Op dat moment stonden Sylvia Jongenburger en Daan de Groot op en namen hun ploeg op sleeptouw door om en om beheerst te scoren uit geduldige aanvallen als antwoord op de Hoevelaakse goals. Bij 20-23 (De Groots zevende treffer) en een minuut te spelen werd David Nanusevski ingebracht, die bijna onmiddellijk een gele kaart incasseerde, uitgelokt door wat in de voetballerij een schwalbe genoemd zou worden… Telstar (geeft nooit op!) deed haar reputatie eer aan en vocht tot de laatste seconde, zelfs ín het laatste fluitsignaal wisten zij nog te scoren, wat de eindstand op 22-23 bracht.

Rieks van Dam (6) schiet VEO naar 9-14, rechts Michelle Jongenburger, Midden Marije Scheffers en bij de paal Daan de Groot…

VEO 2 (knokkend tegen degradatie) trad na VEO 1 in het strijdperk. Telstar 2 staat een stuk hoger op de ranglijst, maar kwam eerder in Voorburg goed weg met een zwaar bevochten 14-14. Dit keer had VEO 2 het heft in handen en leidde 10 minuten voor tijd met 10-14. Op dat moment bracht de thuisploeg een dubbele portie agressie in het veld, waarna het aantal omvallende mannen en vrouwen niet meer te tellen was. Binnen alle hectiek was de rustige Christiaan Enderink met vijf goals voor zijn ploeg weer héél belangrijk (Dit ondanks maximale uitdaging door zijn tegenstander, die zelfs een soort van uitdagende apendans – terecht geel- opvoerde om VEO’s rots in de branding uit balans te brengen). Telstar liep net als in de eerste wedstrijd weer in en vocht bijna letterlijk voor wat het waard was om uiteindelijk kort voor tijd langszij te komen bij 14-14 (u ziet het goed: de eindstand van de heenwedstrijd…). De spanning was te snijden en de leidsman deed wat hij kon, maar voor één paar arbitrale ogen gebeurde er echt veel te veel… De strijdbare David Nanusevski incasseerde ook deze wedstrijd geel aan VEO-zijde (net als zijn tegenstander, Telstar had dus tweemaal geel), wat zijn tweede gele kaart van deze chaotische avond betekende, ditmaal vanwege zijn reactie toen hij naar de grond getrokken werd.

En wat werd dan de einduitslag van deze pot?…

In de laatste minuut -met het publiek staand op de banken- te midden van diverse omvallende reuzen en reuzinnen, terwijl haar tegenstandster nog theatraal de vloer opzocht in de hoop dat de arbiter zou fluiten, hakte matchwinnares Ascha Strampraad resoluut de knoop door: VEO 2 won met 14-15.

Pff… het meegereisde publiek zweette peultjes, kon direct onder de douche en was een paar kilootjes lichter geworden… Spelers en begeleiding kwamen rond 23.00 u met rode wangen en oververhit van het veld, blij met de verdiende punten, terwijl de thuisploeg de arbiter nog belaagde. Wat een avond!…

VEO 1 en 2 zijn blij met de punten…

Voor VEO 2 zijn de komende thuiswedstrijden tegen DOS 2 en ODIK 2 van levensbelang, beide ploegen staan met acht punten er één voor op de Voorburgers, die met zeven punten voorlaatste staan. De reserves toonden strijdlust en lieten zich ondanks tegenslagen niet aan de kant schuiven. De ploeg is groeiende en kan vertrouwen halen uit deze en vorige wedstrijd, behoud is nog geheel in eigen hand…

Programma zaterdag 4/2: Om 17.30 u VEO 2 tegen DOS 2 inzet voor beide teams is dus lijfsbehoud. Daarna om 18.50 u VEO 1 (14 punten, tweede) tegen koploper DOS (18 punten), een duel in de top van de ranglijst, waarbij VEO hoe dan ook graag van de koploper wil winnen. Mijn verwachting: volle tribunes, Blue Tigers, spanning en sensatie… VEO gaat voor vier punten! U bent er toch zeker ook bij?…

[Scores VEO 1: Daan de Groot 7x/ Sylvia Jongenburger en Rieks van Dam beiden 4x/ Jesper Verschoor 3x/ Michelle Jongenburger en Bouke van Drunick elk 2x/ Sanne Cramer 1x)]

 

Scroll naar boven