Wedstrijdverslagen 21-1-2017 (VEO 2 ,3, 4, B1, D4, E1)

VEO 2 – Tilburg 2 “Op het nippertje”

Een belangrijke wedstrijd voor VEO 2. In de aanloop naar de wedstrijd werd dan ook de volgende oproep op de site gedaan:

VEO 2 De jonge ploeg heeft het lastig. 3 punten werden er behaald. Zaterdag komt hekkensluiter Tilburg op bezoek. Uit werd er gewonnen. De bezoekers hebben 0 punten. Een belangrijk moment om de volle punten in Voorburg te houden. De achterstand op de veilige plek is 3 punten. Iedereen weet wat er te doen staat. Winnen.

Invalcoach Remco probeerde ons voor de wedstrijd gefocusseerd te houden en nog even aan te stippen dat we vandaag “niet op inzet mochten verliezen”. Als we op zouden zijn kon er gewisseld worden, dus moesten we ons voor meer dan 100% gaan inzetten vandaag.

De coaches Mariska en Jeroen kwamen nog net op tijd terug van vakantie om ‘de schijf van 5 van Essensteijn’ snel naar binnen te werken en deze zenuwslopende wedstrijd te kunnen zien, vergezeld door een bovengemiddeld groot publiek voor een toch ietwat onprettig tijdstip.

De ploeg uit Tilburg ging ons de begeerde punten echter niet cadeau geven. Ook de scheidrechter maakte het ons niet gemakkelijk om een ‘felle wedstrijd’ te spelen. Gedurende de wedstrijd wisselde verontwaardiging bij de betrokkenen de spanning af. En hoewel er redelijk sterk verdedigd werd, gingen we door een gebrek aan scorend vermogen toch de rust in met twee punten achterstand.

In de rust werd er gesproken over ‘vertrouwen’, ‘overtuiging’ en de juiste beslissingen. Vol goede moed en vertrouwen stapten we de kleedkamer uit om nog even een laatste oppepper van de spelers van VEO 1 te krijgen voor het fluitsignaal.

Maar ook in de tweede helft bleef het spannend en kwamen we maar niet tot de overtuigende voorsprong die we zo hard nodig hadden. En dus werd het tijd om te wisselen. De wissels zorgden al snel voor twee doelpunten, maar Tilburg bleef ook mee scoren. Met een zeer geringe voorsprong op het scorebord kwamen we aan bij de laatste zenuwslopende minuten. De spanning was af te lezen bij de spelers, coaches en de reservebank…. Maar het is gelukt!! De punten zijn binnen. Op het nippertje.

Nieuwerkerk 3 – VEO 3 (uitslag 17-19)

VEO 3 mocht een stukje gaan rijden naar Nieuwerkerk aan den IJssel, waar dus Nieuwerkerk op ze stonden te wachten. Een ploeg dat ook net als VEO de punten goed kon gebruiken.

Scherp beginnen was iets waar we de voorafgaande wedstrijden wat moeite mee hadden en met een belangrijke wedstrijd als deze, werd daar van tevoren ook nog even extra op gehamerd. Boudewijn vond dat scherp beginnen wel een goed plan en lanceerde zijn eerst schot meteen door de korf. Vervolgens deed Boudewijn dit nog een paar keer, waarbij de teller al op 5 goals stond in de eerste helft. Dit leidde tot een prima ruststand van 7-11.

In de tweede helft van de wedstrijd bleef het verschil telkens hangen op 2 tot 4 doelpunten wat toch nog voor een spannend slot zorgde. Bij een stand van 17-18 in de laatste paar minuten van de wedstrijd, kon een heer van Nieuwerkerk zijn zenuwen niet in bedwang houden en mistte daardoor een strafworp (3e misser van de wedstrijd). Toen de bal weer in het aanvallende vak van VEO kwam, gooide een sterk spelende Judith de wedstrijd op slot en scoorde de 17-19 waarmee de wedstrijd ook eindigde.

ODO 4 – VEO 4
Vorige week werd een diepterecord behaald door het teamnummer qua score wel heel letterlijk te nemen. Ook qua spel waren we er ongetwijfeld door LM’s F1 afgeknald (zelfs met inzet van vier extra VEO 4 super spelers). Oftewel de wedstrijd die niet meer genoemd mag worden, werd vergeten en de voorbereiding om de 3e plek in de poule te gaan pakken werd ingezet. De eerste horde die daarin genomen moest worden was het veteranenteam ODO 4. Een tegenstander waar wat recht tegen te zetten was, aangezien in de vorige editie een winstpartij uit handen werd gegeven in de laatste 10 minuten.

Met onze frisse aanwinsten SB en AdJ voor het eerst in de basis, een afwezige RdV (sowieso slap excuus) en het drietal schreeuw, schreeuwer, schreeuwst op de reservebank, was de tactiek helemaal rond om dominant de wedstrijd in te gaan. Na het eerste fluitsignaal was echter al snel duidelijk dat niet de ploegen maar de scheidsrechter de bovenliggende partij zou zijn de rest van de wedstrijd. Daarom moest het coachende reserve drietal al snel uit elkaar, omdat er vanaf de reservebank geen enkele aanwijzing gegeven mocht worden. Reden om TdG naar de tribune te sturen (zonder rode kaart welteverstaan) om vanaf daar te coachen als echte voetbal, eh korfbalhooligan en voor TvD en QR om de “Mondje dicht, klap is in je handen, hup, hup, hup VEO!” tactiek uit te voeren.

De eerder als geplande, precies op tijd of iets later dan 14.15u begonnen wedstrijd had een voor VEO begrippen bijzonder begin. Er schijnt bij VEO sinds mensenheugenis een vloek te zijn over het scoren van doorloopballen van dames. In vloeken geloof ik alleen niet, laat staan bij een Chr.K.V. en zeker niet bij een team waarvan de speelsters grotendeels elders hun korfbalcarrière begonnen. Kortom waar of niet, het waren uitgerekend de VEO-dames pur sang LM en RB die zonder enige twijfel op prachtige wijze allebei een doorloopbal scoorden. Na een verder gelijk opgaand begin nam het 4e na de 5-5 van AdJ voor de rest van de wedstrijd de voorsprong in handen. Er volgde doelpunten van RM en RB (beide 2x) en MS tekende voor de ruststand van 7-10.

In de 2e helft was het zaak om door te zetten en ODO niet terug te laten komen in de wedstrijd. Daar wisten MS, RM en LM wel raad mee met lekkere afstandsschoten. ODO’s zuivere vrije ballen expert deed er alles aan om bij te blijven, maar door 2 strafworpen en een vrije bal werd er uitgelopen naar een voorsprong van 5 doelpunten. Vervolgens werd er zeer gefocust en in alle rust de wedstrijd door VEO uitgespeeld. De laatste doelpunten waren voor topscoorder MS met z’n 5e vanaf de middenlijn, AdJ en het eerste VEO doelpunt voor SB !

Al met al: was de scheids op tijd bij een winnend Feyenoord, is ODO’er R.v.d.H. te M. nog altijd in topconditie, zijn 020 (mega suf) polsbandjes echt nooit oké volgens een 100% scorende JS tijdens het inschieten, wonnen CV en LM de battle der lange dames, mag TdG vanaf nu alleen nog rellen en schreeuwen vanaf de tribune, waren de reserve dameshandjes blauw en de kelen tot aan de karaokeavond intact, werd de volle buit meegenomen naar Voorburg en de vloek, ja die vloek, daar doet het 4e dus ècht niet meer aan mee. Uitslag: 12-19!

Veo B1
Om de 1 of andere reden is Nieuwerkerk aan de IJssel altijd een locatie waar je even over na moet denken. Gevoelsmatig is Rotterdam de richting om aan te houden, gelukkig is daar de routeplanner, om ons met zwoele stem via de A12 de snelste route te wijzen. Ondanks dat was de schrijver van dit epistel toch een minuutje of 7 te laat om tot de conclusie te komen niets gemist te hebben met een 0 – 0 score op het bord. Even een klein stukje geschiedenis. De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander had een eindstand opgeleverd van 6 – 18 in het nadeel van VEO. Kortom de ouders waren voorbereid en ingefluisterd door het kroost niet al teveel hoop te hebben op een leuke wedstrijd met voor de rijdende ouders onder ons een meestal wat minder gezellige terugreis. Vader Cor was echter positiever gestemd. Logica zegt dat waar er 2 teams tegen elkaar spelen er altijd 50% kans is om te winnen.

De wedstrijd dan, waarbij opgemerkt dat de schrijver van dit artikel van tevoren niet bedacht had iets te gaan schrijven. Het ontbreekt daarom een beetje aan foto’s en scoreverloop, excuses daarvoor! Laat dit een leerpuntje zijn. Gemeld kan worden dat VEO met stug verdedigen de tegenstander, die waarschijnlijk de walkover van vorige keer nog in het hoofd had, tot wanhoop wist te drijven. De coach van de tegenstander bleek hier ook last van te hebben. Waar de spanning onder het VEO-publiek leidde tot een ongemakkelijke houding op een heel ongemakkelijke zittende tribune, sprong de coach van de tegenstander menig maal,  als door een wesp gestoken (vreemd in het winterseizoen) in een woede-uitbarsting van de bank, om zijn ploeg duidelijk te maken nu toch eens te gaan korfballen. Gelukkig vergat hij te vertellen hoe dat dan moest. Waar de VEO-kids in het verleden nog wel eens last hadden van hangende kopjes was er vechtlust en geloof aanwezig. Daarbij een schitterend doelpunt door het duo Ivan en Pepijn vanuit een diepe pass vanuit de verdediging als slagroom op het toetje, was gewoon genieten geblazen. Met de juiste instructies van de trainers wist het team met hier en daar een strafworpje de eindstand met 9-6 in het voordeel van VEO te beslechten. Waar 2 weken geleden degradatie steeds dichterbij kwam is er nu weer zicht en geloof op een plekje in de middenmoot. B1, veel succes verder!

Margit en Dick van der Stelt

 

Wedstrijdverslag Fortuna D5 – Veo D4
Deze week stond de eerste terugwedstrijd op het programma. Beetje vreemd blijft dit wel aangezien we nog niet tegen Refleks gespeeld hebben. Fortuna hadden we in de eerdere ontmoeting al ruim verslagen dus er was weer veel vertrouwen op een goede afloop. In de loop van de week was al duidelijk geworden dat Sabine niet kon spelen. Dit was meteen een pittige opgave voor Karin maar het is haar na heel wat telefoontjes weer gelukt om 2 invallers (Simon & Sabine M.) te regelen. Super bedankt hiervoor weer namens de ploeg.
Dan de wedstrijd, we begonnen met Simon op de plek van Sabine. Een beginfase waar we iets te enthousiast begonnen met lange ballen te gooien terwijl de afspraak toch echt was om het kort te houden. Maar na wat aanwijzingen van de coaches liepen we steeds verder uit. Fortuna probeerde af en toe met wat overdreven fysiek spel hier iets tegen over te zetten. Maar hier zijn we intussen wel redelijk aan gewend aangezien we elke week fysiek een stuk minder sterk zijn als de tegenstander. Maar een oud spreekwoord zegt “wie niet sterk is moet slim zijn” en dat waren we dan ook. Waarbij gezegd moet worden dat de scheidsrechter ook uitstekend floot.
Helaas misten we ook vandaag weer iets teveel kansen maar uiteindelijk werd het een mooie 4-7 overwinning. Met dit resultaat staan we intussen stevig bovenaan. Mede ook doordat de andere ploegen in de poule allemaal van elkaar winnen. Er wordt al weer stiekem over een kampioenschap gesproken.
Bij deze wil ik Sabine M. en Simon bedanken voor het invallen. Komende week geen wedstrijd maar de week erna kunt u met zijn allen genieten van dit achttal in essesteijn. Tijdstip is 10:15 uur en tegenstander is Refleks D2.
Tot dan!
Remco Breedveld

Verslag Fortuna – VEO E1

Afgelopen zaterdag was het alweer de derde wedstrijd van 2017.
Alle wedstrijden werden dit jaar gewonnen en afgelopen zaterdag stond een bezoek aan Fortuna op het programma.
De thuiswedstrijd vorig jaar was enorm spannend en destijds werd het een nipte overwinning voor de dames van VEO E1 (4-2).
Het beloofde dus een prachtige korfbalochtend te worden.

Na het licht aan te hebben gedaan in de Fortuna hal begonnen de meiden met de warming up.
Waar de papa’s en mama’s nog wat slaap uit de ogen aan het wrijven waren straalde de concentratie en scherpte al af bij de dames van VEO E1.

De zoemer ging af en VEO maakte zich op voor de eerste 10 minuten. De tegenstander, Fortuna, was fysiek een stuk sterker.
Allemaal minimaal een kop groter en bij sommige (lees Moana en Rowena) twee koppen groter.
De eerste 10 minuten waren erg spannend. Een 1-0 achterstand werd omgebogen in een nipte 1-2 voorsprong.
De tweede tien minuten begon VEO langzaam uit te lopen. Evelien was ‘on fire’. Bijna alle haar schoten gingen erin.
Vooral het samenspelen ging goed. Verdedigend stond het ook als een huis. Fortuna begon steeds meer de hoop op te geven.

Na de limonade pauze ging VEO E1 vrolijk verder.
Niet alleen Evelien maar ook Judith was lekker op schot! Er moet ook worden gezegd dat de ballen goed werden aangegeven door de andere dames uit het team.
Je ziet dat dit team echt enorm veel progressie maakt! De dames spelen goed samen. Elke week worden ze steeds beter!
De laatste tien minuten probeerde Fortuna met 3 jongens en 1 meisje de achterstand te verkleinen, maar de meiden van VEO gaven geen kick en ze gingen vrolijk verder met scoren. Uiteindelijk werd er met 3-9 gewonnen.

Net als de andere overwinningen dit seizoen was dit echt een team effort.
Er werd goed samengespeeld, er werd goed verdedigd en het allerbelangrijkste, het plezier straalde ervan af.
De basis van een goed team is het samen hebben van plezier in het spelletje! En dat hebben de meiden! (Daar kan ADO Den Haag nog van leren dus Mr Petrovic je bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken)

De volgende twee wedstrijden zijn enorm belangrijk voor VEO E1.
De komende twee weken wachten de nr2 en nr3 uit de competitie en deze wedstrijden zal waarschijnlijk bepalen wie er dit seizoen kampioen gaat worden.
Fortuna is afgehaakt en het gaat er nu echt om spannen. Wordt het VEO, ODO of Refleks, wie zal het zeggen??

Jeffrey Gleijm

Scroll naar boven