VEO 1 en 2 doen goede zaken…

VEO 1 ontmoette thuis Rigtersbleek/Cottus uit Enschede. Een ploeg, die in de uitwedstrijd bleek te beschikken over een makkelijk van grote afstand schietend en sterk vrouwenkwartet, waartegen de Voorburgers ternauwernood een puntje (na zes goals achterstand in de tweede helft…) uit het vuur wisten te slepen.

Marije Scheffers (links) juicht samen met Michelle Jongenburger (midden) en Daan de Groot (bij de korf) voor de 9-6 die Rieks van Dam net in de korf heeft geschoten… Hijzelf (onder het scorebord) geniet in stilte…

De Enschedeërs bleven tot en met 6-6 (zeven minuten voor rust) aardig in het spoor van VEO, maar toen plaatsten de Voorburgers een tussensprint: Bouke van Drunick (eenmaal weer een enorme ‘Power Ball’ van afstand en een aangename ‘one-hander’ kort bij de korf) en vlak voor de rust op een belangrijk moment rondde Sanne Cramer weer eens prettig koel af: ruststand 10-7.

Sanne Cramer kijkt haar schot na, die vlak voor de rust 10-7 betekent… Bouke van Drunick en Jesper Verschoor hoeven niet meer in actie te komen…

VEO’s lange mannen zaten super in de wedstrijd: zowel van Drunick als Rieks van Dam scoorden en rebounden naar hartenlust, hetgeen de uitploeg niet lekker zat. Kort voor de rust resulteerde dit in een opstootje, waarbij de tegenstander van -de altijd rustige, maar nu toch licht ontstemde- van Dam zijn frustratie niet kon beheersen. De goed leidende arbiter kon dit sussen, maar later in het tweede bedrijf moest VEO met lede ogen toezien, dat de goed spelende van Dam gebutst en gehavend (onder een staande ovatie!) het veld moest verlaten voor behandeling.

Bouke van Drunick legt met één hand de 8-6 in de korf, Jesper Verschoor (geheel links), Sanne Cramer (midden links) en Sylvia Jongenburger (midden rechts) hopen bijna hardop…

De tweede helft stootte VEO door en voerde de verdedigende druk direct zo op, dat Sylvia Jongenburger vanaf de middenlijn een verdwaalde bal kon oppikken uit de rood-witte aanval, waarna de Voorburgers de ‘kuierlatten’ namen en konden uitlopen naar 17-9 (negen minuten voor tijd). Dit tot groot ongenoegen van de meegereisde Tukkers op de tribune, die de aanstaande nederlaag niet leken te kunnen verkroppen en zich botvierden op de arbiter… Het was echter de verdienste van een bij tijd en wijle fantastisch verdedigend VEO, dat Rigtersbleek soms zelfs nauwelijks tot een schotpoging kón komen. De verdedigende druk op de gasten was enorm, hetgeen resulteerde in her en der het veld uitvliegende ballen… Dit compliment geldt vooral de vrouwen van VEO, die in de rug gesteund door de mannen hun Twentse opponenten soms een complete ‘lock down’ oplegden! Exponent daarvan was het blok in de laatste minuut, waar Michelle Jongenburger (Topwedstrijd!) haar veel langere tegenstandster op ‘trakteerde’, symbool vandaag voor VEO’s vrouwelijke onverzettelijkheid… Uiteindelijk kwam de score uit op 18-14 en kreeg dankzij drie strafworpen in de laatste drie minuten voor de gasten een iets draaglijker aanzien, maar de Voorburgers waren evident de bovenliggende partij.

Line-up met de D2…

VEO 1 staat met 12 punten samen met Telstar gedeeld tweede achter titelfavoriet DOS (vier punten voorsprong). Komende zaterdag is de directe concurrent om de tweede plek in Hoevelaken de tegenstander. VEO heeft nog een bittere nasmaak van het thuisduel, toen het een voorsprong van drie goals in de laatste minuten zag verdampen. Men zal gebrand zijn op een goed resultaat!

Rieks van Dam strekt zich uit voor wéér een rebound na een schot van Michelle Jongenburger (links), Daan de Groot midden en Marije Scheffers (achtergrond) kijken toe…

VEO 2 speelde na de hoofdmacht en toonde diep te kunnen gaan: Het won in de strijd tegen degradatie van Tilburg 2 dankzij een goal in de slotminuut van een getergde matchwinnaar Christiaan Enderink met 14-13. De reserves werkten hard, maar beleefden arbitraal een eenzijdige wedstrijd en liepen op eieren. Met deze overwinning sloegen zij een gat van vijf punten met de verliezers, die de ranglijst sluiten. VEO staat daarboven en is ODIK 2 (nr. 6, over drie weken thuis in Essensteijn de tegenstander) tot op één punt genaderd. Hopelijk geeft deze winst VEO 2 nieuwe moed en energie om zich omhoog te knokken. Kansen waren er immers genoeg, de goals lijken een kwestie van tijd….

[Scores VEO 1: Rieks van Dam en Bouke van Drunick beiden 5x/ Sanne Cramer, Jesper Verschoor en Daan de Groot ieder 2x/ Michelle en Sylvia Jongenburger elk 1x.]

(lead foto:) Mette Schelwald heeft net de wedstrijdbal overhandigd aan de arbiter van dienst…

 

Scroll naar boven