VEO bedankt!

Een fantastisch affiche op de woensdagavond 11 januari: VEO – PKC als kwartfinale voor de beker.  Een team vol met internationals (zoals Belg Nick Janssens bijvoorbeeld), gewend op hoog niveau te spelen op bezoek in Essensteijn.

Foto: Een affiche om van te dromen…

Alle tribunes waren helemaal vol, banken tussen de tribunes, mensen stonden, er was confetti en wc-rollen vielen uit de lucht. De Blue Tigers waren op oorlogssterkte… VEO stond op zijn kop en ondanks dat PKC torenhoog favoriet was, was er ook stiekem toch een beetje blauwzwarte hoop: je weet maar nooit of een Voorburgse koe een Papendrechtse haas kan vangen….

De ”lead” Foto: De Blue Tigers in een confetti wolk…

De eerste helft mocht er wezen: In hoog tempo volgden de scores elkaar op. Na ruim 15 minuten spelen stond er 10-10 op het bord en had VEO intussen zelfs brutaal een voorsprong genomen van 6-4 en 8-7. De Voorburgers vochten als leeuwen en de PKC-coach leek wat onrustig van de bank te komen. Vier minuten voor de rust was de score 11-13 en de thuisploeg bleef voor elke centimeter gaan.  PKC miste onderweg nog twee strafworpen (toch wat nerveus?) en al met al stond er bij de thee een zéér respectabele stand van 13-16 op het bord.

Foto: Michelle Jongenburger schiet (helaas net mis…), geheel links Marije Scheffers, Daan de Groot (7) kijkt toe en ”RieksRieksRieksRieksRieks” is bij de korf…

In de tweede helft ging VEO door waar het gebleven was, maar PKC kon uitlopen uit via 16-20 (mede door enkele strafworpen) tot 18-24 na 18 minuten. De thuisploeg had gegeven wat zij kon, maar moest het hoofd buigen voor de Papendrechters, die drie klassen hoger spelen. Een logisch gebeuren, maar de huid is duur verkocht… De teller stopte uiteindelijk op 20-27.

Foto: Sylvia Jongenburger (3) ziet haar schot in de korf vallen (16-18), Jesper Verschoor (8) hoeft niet meer in actie te komen en Sanne Cramer is verstopt bij de korf…

Het publiek had met volle teugen genoten: van de inzet, het enthousiasme en staaltjes leuk korfbal van beide zijden. PKC’s Janssens bijv. schoot ongeveer elke bal raak, net als Daan Koppenol, gewoon klassespelers! VEO stelde hier de frivole Sylvia Jongenburger tegenover samen met een zeer trefzekere Rieks van Dam (de laatste drie Voorburgse goals kwamen uit zijn handen), een plaag voor de Papendrechtse verdediging.

Foto: Stijlvol schot van David Nanusevski, bij de korf Bouke van Drunick en rechts Melanie van der Weijden…

De VEO-spelers verdienen een groot compliment: Super gedaan! Pure reclame voor de club en het korfbal in Voorburg. Dat zij het zelf ook een geweldige avond vonden bleek aan het enthousiasme na de wedstrijd. Ik heb nog nooit een team gezien dat na een nederlaag van 20-27 zich zo blij toonde!… Het tekent de sfeer in de ploeg. VEO werd gesteund door een geweldig publiek, dat menig kippenvel momentje voor het team in petto had. De Blue Tigers zijn onmisbaar op de weg naar succes!

In elk geval heeft VEO het PKC in de beker tot nu toe het moeilijkst gemaakt: het heeft de favoriet als eerste beneden de 30 doelpunten weten te houden en VEO scoorde zelf het meeste tegen de Papendrechters. Een doelsaldo van -7 is bepaald niet slecht: vorige tegenstanders van PKC konden met -25, -16, -11 naar bed… En.. ik vond het verschil van 7 licht geflatteerd… Maar goed, ik kijk misschien door een beetje blauwige bril…

Foto: Bouke van Drunick lijkt hier een voetballende oplossing te zoeken…

Nu weer snel herstellen en over tot de orde van de dag: zaterdag naar Houten voor de return tegen Victum, een ploeg in opmars en die pot zal bepaald geen makkie worden: Victum heeft als enige de koploper verslagen. Hopelijk halen de VEO-helden en heldinnen nieuwe energie uit de wetenschap, dat coach René Arnoldus ook volgend jaar de groep onder zijn hoede zal hebben en reist er weer een schare supporters mee…

Foto: Wat een ploeg!!!!…

[Scores VEO: Rieks van Dam 7x/ Sylvia Jongenburger, Jesper Verschoor en Bouke van Drunick allen 3x/ Sanne Cramer 2x/ Michelle Jongenburger en Marije Scheffers beiden 1x.]

Foto: Coach René Arnoldus heeft volgend jaar een nieuwe kans op deze mooie bekers!

 

 

Scroll naar boven