VEO laat Futura ontsnappen…

De eerste thuiswedstrijd van VEO dit seizoen was meteen een derby tegen het Haagse Futura. Beide coaches verwachtten vooraf een spannende match waarin zij de “winning mood” van de week ervoor graag wilden prolongeren.

De Voorburgers startten voortvarend: binnen tien seconden verschalkte Daan de Groot zijn tegenstander en enkele minuten later forceerde Margit Heine een strafworp, welke door diezelfde de Groot werd benut (2-0). Via 3-1 (Jesper Verschoor, leuk flitsend kort schot en sterk tegen Futura’s topschutter) kwam Futura halverwege het eerste bedrijf terug naar 3-3, waarna de Hagenaars met 3-4 de eerste en enige voorsprong in deze helft pakten: 3-4.

Actie Marije Scheffers (rechts), Bouke van Drunick geeft aan. Geheel links Margit Heine en bij de korf Daan de Groot klaar voor de rebound...
Foto: Actie Marije Scheffers (rechts), Bouke van Drunick geeft aan. Geheel links Margit Heine, bij de korf Daan de Groot klaar voor de rebound…

Vervolgens nam VEO het heft in handen: Achtereenvolgens Sanne Cramer, Bouke van Drunick (1x kort, 1x van ver) en Sylvia Jongenburger tilden de blauwzwarten naar 7-5. Echter met nog vier minuten te gaan bleef een Voorburgse strafworp onbenut: waar een voorsprong van drie punten voor het grijpen lag, kwam Futura terug in de wedstrijd. De voorsprong werd eerst prijsgegeven (7-7) en vervolgens door Cramer (Vandaag wéér een garantie voor enkele vitale treffers!) luttele seconden voor rust deels hersteld: 8-7.

Foto: Sanne Cramer (4) schiet, links beweegt Sylvia Jongenburger en David Nanusevski gaat voor de afvang...
Foto: Sanne Cramer (4) schiet, links beweegt Sylvia Jongenburger en David Nanusevski gaat voor de afvang…

Direct na de rust vonden Cramer (schitterende pass) en David Nanusevski (als een springveer rebounds en intercepties pakkend…) elkaar in een flitsende “pas de deux” met als resultaat een fraaie doorloopgoal van de laatste: 9-7. VEO speelde bij vlagen sprankelend, creatief met mooie combinaties, maar vergat te vaak te scoren. Futura kwam via 9-9 terug in de wedstrijd, waarna een slimme actie van Jongenburger 10-9 betekende, maar wéér kwamen de Hagenaars langszij.

Foto: Sylvia Jongenburger in actie, de alom aanwezige David Nanusevski nu in de aangeefpositie...
Foto: Sylvia Jongenburger (3) in actie, de alom aanwezige David Nanusevski nu in de aangeefpositie…

Bij deze 10-10 kwam VEO een klein kwartier niet tot scoren en zelfs op achterstand (10-11) tot de Groot opnieuw een strafworp (verdiend door een solide spelende Marije Scheffers) verzilverde (11-11). Met nog 14 minuten te gaan werd nadien om en om gescoord, terwijl Melanie van der Weijden en Dion ten Brummelaar intussen de Voorburgse gelederen versterkten.

Foto: Melanie van der Weiden schiet, geheel links kijkt Daan de Groot hoopvol toe, net als Marije Scheffers. Bouke van Drunick (bij de korf) wijst de bal de weg...
Foto: Melanie van der Weijden schiet, geheel links kijkt Daan de Groot hoopvol toe, net als Marije Scheffers. Bouke van Drunick (bij de korf) wijst de bal de weg…

Opnieuw de belangrijke Cramer (12-12) en de weer geïnspireerd ingevallen  ten Brummelaar (13-12) borgden vijf minuten voor tijd VEO’s kant van de tussenstand van 13-13. Helaas bleek toen opnieuw een strafworp niet besteed aan VEO… Het ervaren Futura kon mede daardoor anderhalve minuut voor tijd toch nog met de volle winst naar huis: 13-14.

Waar vorige week voor coach René Arnoldus de eerste punten “lekker smaakten”, waren nu “de druiven zuur”… Hij zag zijn team volop kansen creëren, maar te weinig scoren. 14 goals incasseren vond hij “prima” maar 13 scoren “te weinig”. Voor de rust had VEO een belangrijk gat kunnen slaan en kort voor het einde had Futura nog in de achtervolging gedwongen kunnen worden, het zat op die momenten echter gewoon niet mee…

Het werd dus inderdaad een spannende match, waarin de creatieve Voorburgers zichzelf te kort deden door op cruciale momenten strafworpen onbenut te laten en mooie combinaties niet met treffers te belonen. Daartegenover stond een door de wol geverfd Futura, dat stug in het eigen spel volhardde en scoorde wanneer nodig. Een puntendeling leek gezien het spel en scoreverloop in deze sportieve wedstrijd logisch en fair, maar dat een ploeg niet altijd krijgt wat het verdient is nu eenmaal ook onderdeel van sport… In elk geval is er geen reden tot paniek: vorige week werd de korf 20x gevonden, VEO is een fitte ploeg in opbouw en zal zeker de korf makkelijker gaan vinden…

Volgende week zaterdag is KCR 15.30 u op het Westvlietpark de volgende tegenstander. Zij hebben vier punten en VEO twee. KCR won met 20-14 op het eigen veld van Rapid, dat vorige week door VEO met 17-20 werd verslagen… Ook dit zou weer een spannend potje kunnen worden, waarbij hopelijk het muntje dit keer wel de kant van VEO op valt?!?….

Het basisteam voor de wedstrijd tegen Futura, vlnr: (op de knieën voor de vrouwen zoals het heren betaamd:) Daan de Groot, David Nanusevski, Bouke van Drunick, Jesper Verschoor. (midden staand:) Sanne Cramer, Marije Scheffers, Sylvia Jongenburger, Margit Heine. (3e rij de staf:) teambegeleider Yvonne Jongenburger, verzorger / fysio Niels Waalewijn, coach René Arnoldus
Het basisteam voor de wedstrijd tegen Futura, v.l.n.r.:
Voorgrond: (op de knieën voor de vrouwen zoals het échte heren betaamd) Daan de Groot, David Nanusevski, Bouke van Drunick, Jesper Verschoor.
Midden staand: Sanne Cramer, Marije Scheffers, Aanvoerder Sylvia Jongenburger, Margit Heine.
Achterste rij de staf: teambegeleider Yvonne Jongenburger, verzorger / fysiotherapeut Niels Waalewijn, coach René Arnoldus.

 

Scroll naar boven