VEO incasseert Fikse domper…

Afgelopen zaterdagmiddag startte de VEO-selectie haar oefencampagne op het thuiscomplex aan de Groene Zoom met wedstrijden tegen Fiks uit Oegstgeest, op papier een tegenstander van formaat (vorig seizoen in de zaal en op het veld gepromoveerd naar de overgangsklasse, één klasse hoger dan VEO, dat toen tegen het degradatiespook knokte).

Een twijfelend zonnetje en een lastig windje vormden deze dag het decor, terwijl een deel van het publiek de gezellige sfeer van de in juni geslaagde recordpoging voortzette…

Onder inspirerende klanken van “draaiende wasjes” wist VEO 2 een 0-3 achterstand om te buigen naar een 8-7 ruststand, waarbij vooral een energiek spelende Kamil Hiralal (2x) en Melanie van der Weijden (3x) de Voorburgers bij tijd en wijle op de rails trokken. Vervolgens bracht Philippe Nanusevski de thuisploeg na de thee met twee fraaie treffers op een maximale voorsprong van 13-10. Daarna kwam Fiks langszij (13-13) en werd tot vijf minuten vóór tijd om en om gescoord (16-16, o.a. 2x de gedreven spelende nieuwkomer Nathalie Vastenholt). In de laatste vijf minuten bleek de Voorburgse doelpuntenpijp leeg en pakte Fiks uiteindelijk toch nog de winst met 16-18, waar een gelijkspel misschien een betere weergave van de verhouding was…

Schotpoging van Nathalie Vastenholt (rechts), midden Melanie van der Weijden en in de rebound Yannick Sterk en geheel links onderweg naar de aangeefpositie: Philippe Nanusevski...
Schotpoging van Nathalie Vastenholt (rechts), midden Melanie van der Weijden, in de rebound Yannick Sterk en geheel links onderweg naar de aangeefpositie: Philippe Nanusevski…

Met “Heb je even voor mij” op de achtergrond mocht daarna VEO 1 aan de bak. Dit was voor Bouke van Drunick (debuterend op dit niveau) blijkbaar de juiste toon: binnen 10 seconden lag zijn eerste goal in de korf. Na 7 minuten had de thuisploeg een voorsprong van 3-2 (David Nanusevski en Sanne Cramer), maar daarop volgde –ondanks een fris spelend VEO, dat zeker kansen creëerde en verdedigend onder aanvoering van Jesper Verschoor menig angel uit de aanval van Fiks trok- een 28 minuten durende doelpuntloze fase van Voorburgse zijde. Pas in de laatste minuut van de eerste helft was er weer reden tot juichen en wel voor een treffer van de dit seizoen op het oude nest teruggekeerde Sylvia Jongenburger. Omdat de Oegstgeesters er intussen wél in slaagde kansen te verzilveren gingen de teams rusten bij 4-8.

Sylvia Jongenburger met een doorloopbal onderweg naar 4-8, rechts kijkt Jesper Verschoor goedkeurend toe...
Sylvia Jongenburger (3) met een doorloopbal onderweg naar 4-8; Jesper Verschoor (rechts) kijkt goedkeurend toe…

Na de onderbreking traden -als gebruikelijk in oefenwedstrijden- de nodige wissels aan, onder wie ook Esther Boogert. Haar aanwezigheid was helaas van korte duur: na ca. vijf minuten moest zij met een (mogelijk ernstige) knieblessure het veld weer verlaten. Bijzonder sneu voor haar en dit had zijn weerslag (duidelijke domper…) op de spelers in het veld. Fiks kon uitlopen naar een maximale voorsprong van 8 punten (8-16), waarna Marije Scheffers (Saillant detail: haar tegenspeelster doorliep de jeugdopleiding bij VEO: Ilse Hazenkamp, tegenwoordig voor Fiks uitkomend) met een fraaie actie de eindscore van VEO bepaalde op 12, waar de Oegstgeesters er uiteindelijk 18 in hadden liggen…

Daan de Groot toont oog voor zijn vrijstaande medespeler Bouke van Drunick (links) en speelt hem na een doorbraakpoging de bal toe...
Daan de Groot (rechts) toont na een doorbraakpoging oog voor zijn geheel vrijstaande medespeler Bouke van Drunick (links) en speelt hem de bal toe, helaas trof deze nét geen doel…

De nieuwe coach van VEO René Arnoldus zag een sterker Fiks, terwijl zijn eigen ploeg met diverse nieuwkomers zoekende is naar de juiste combinaties en automatismen. Voor de komende competitie vindt hij zijn ploeg ten opzichte van vorig seizoen wellicht sterker geworden. Hij hoopt dit jaar in elk geval uit de onderste regionen te kunnen blijven, een hogere ambitie spreekt hij niet uit: er zitten sterke teams (bijv. Achilles) in de veldpoule.

De komende weken zullen in het teken staan van het slijpen van de ruwe diamant, die VEO nu lijkt te zijn. Blessures bij Rieks van Dam en Esther Boogert zijn in dit verband onwelkome bijkomstigheden.

Zaterdag 20 augustus wacht een uitwedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht, welke -om het spannend te maken?…- in Zeeland gespeeld gaat worden. Daarna komt de selectie van het sterke Leidse Pernix naar het Westvlietpark (woensdagavond 24 augustus). VEO en Arnoldus tonen hiermee een uitdaging niet uit de weg te gaan. De competitie start begin september.

“Leef alsof het je laatste dag is” begeleidde de menigte, toen deze zich terugtrok op terras en in kantine, een enkeling vertrok helaas richting SEH…

(Scores VEO 2: Bram Habermehl en Melanie van der Weijden beiden 3x/ Kamil Hiralal, Nathalie Vastenholt en Philippe Nanusevski elk 2x/ Sanne Cramer, Margit Heine (nét geen 100%…) Yannick Sterk en Dion ten Brummelaar ieder 1x.

Scores VEO 1: David Nanusevski en Jesper Verschoor elk 3x/ Sylvia Jongenburger 2x/ Sanne Cramer, Marije Scheffers, Bouke van Drunick en Daan de Groot allen 1x)

Scroll naar boven