VEO verliest pot om ‘des keizers baard’…

De laatste (uit)wedstrijd van het seizoen toog VEO naar het nieuwe complex van HKC in Hardinxveld-Giessendam. Voor beide teams was het resultaat niet meer van belang voor de ranglijst: HKC kon géén kampioen meer worden en VEO was veilig.

De eerste helft begon veelbelovend -in een drukkende atmosfeer- met binnen één minuut twee goals: 1-1 (Robin van den Bosch). HKC nam de wedstrijd vervolgens geleidelijk in handen, mede omdat VEO bij 5-3 een strafworp onbenut liet en het tweede aanvalsvak moeilijk tot scoren kwam (voor de rust slechts 2x…). Tot 9-6 leek het gat niet onoverbrugbaar, maar bij die stand bleek opnieuw een strafworp niet besteed aan de Voorburgers en de thuisploeg stond na 35 minuten verdiend op 12-7.

Foto: Robin Fuchs (7) maakt zich breed voor het afvangen van het schot van Rieks van Dam (midden). Marije Scheffers (geheel links) en Judith Vellekoop (achtergrond) zijn in beweging...
Foto: Robin Fuchs (7) maakt zich breed voor het afvangen van het schot van Rieks van Dam (midden). Marije Scheffers (geheel links) en Judith Vellekoop (achtergrond) zijn in beweging…

Na de thee kwam VEO snel terug naar 12-9 (Robin Fuchs en Dagmar Rosenbrand), maar daarna liepen de gastvrouwen en –heren via 15-10 (Jesper Verschoor) met nog 17 minuten op de klok uit naar 18-10 en een Voorburgs debacle dreigde…

Op dat moment bracht scheidend coach Frank Damshuiser (volgend seizoen Excelsior) David Nanusevski en Esther Boogert voor Fuchs en Judith Vellekoop om het tweede aanvalsvak weer op stoom te krijgen. Dit bracht enig herstel: de goed spelende Sanne Cramer startte met haar derde treffer (19-11) een kleine ‘inhaalrace’ en HKC liet de touwtjes wat vieren. Via onder meer 2x Dagmar Rosenbrand stond er een draaglijker stand van 21-16 op het bord toen de degelijk spelende Verschoor bebloed en heldhaftig ogend het veld moest verlaten (gelukkig niet ernstig, op de neus geraakt…) voor Bryan Dinsbach. Het slotdoelpunt van deze wedstrijd en tevens de laatste van dit seizoen kwam op naam van de sterk ingevallen Nanusevski: 22-17.

Foto: Jesper Verschoor (5) pakt de rebound na een schot van Robin van den Bosch (links). Dagmar Rosenbrand (rechts) is stand by...
Foto: Jesper Verschoor (5) pakt de rebound na een schot van Sanne Cramer (niet in beeld). Robin van den Bosch (links) kijkt toe en Dagmar Rosenbrand (rechts) is stand by…

Damshuiser zag zijn team keer op keer in dezelfde HKC-val tuinen en miste (begrijpelijk)  motivatie bij zijn mensen. Hij merkte op, dat het vooral in één vak niet liep als gehoopt, maar Damshuiser zag ook, dat het sterkere HKC hoe dan ook gewonnen zou hebben…

Of het nu zat in het warme weer, moeheid, de twee verschillende sokken van aanvoerder Rieks van Dam of in de emotionele lading op deze afscheidswedstrijd van Robin Fuchs, Robin van den Bosch en Dagmar Rosenbrand, het verlies maakte niet meer uit, want VEO was al veilig en de meegereisde supporters vermaakten zich best in het zonnetje…

Volgend seizoen kan de nieuwe trainer René Arnoldus voor de VEO-selectie versterking verwachten (Sylvia Jongenburger, Daan de Groot e.a.). Voor nu mag de groep zich -na dit (vooral mentaal) slopende seizoen met handhaving in de zaal en op het veld- verdiend opladen in een lange zomer, maar pas ná de aanval op het wereldrecord langste korfbalwedstrijd in het weekend van 10-11/6!…

[Scores VEO: Robin van den Bosch 4x/ Sanne Cramer, Dagmar Rosenbrand en Robin Fuchs allen 3x/ David Nanusevski 2x/ Marije Scheffers en Jesper Verschoor beiden 1x]

Foto: De laatste basisacht van seizoen 2015-2016. V.l.n.r. staand: Coach Frank Damshuiser, Judith Vellekoop, Marije Scheffers, Sanne Cramer, Dagmar Rosenbrand, Karin Olthof (geblesseerd). Op de knieën: Rieks van Dam, Robin Fuchs, Jesper Verschoor, Robin van den Bosch.
Foto: De laatste basisacht van seizoen 2015-2016. V.l.n.r. staand: Coach Frank Damshuiser, Judith Vellekoop, Marije Scheffers, Sanne Cramer, Dagmar Rosenbrand, Karin Olthof (geblesseerd). Op de knieën: Rieks van Dam, Robin Fuchs, Jesper Verschoor, Robin van den Bosch.

 

 

Scroll naar boven