Sylvia Jongenburger weer terug bij ‘haar’ VEO

Sylvia JongenburgerVanaf volgend seizoen zal Sylvia Jongenburger zich weer bij de VEO selectie voegen. Sylvia Jongenburger is haar korfbalcarrière bij VEO begonnen en heeft in de junioren de overstap naar Fortuna gemaakt om te kijken of ze het allerhoogste niveau kon halen. Hier heeft ze 3 jaar in de A1 gespeeld en 2 in de selectie. Vragend naar haar hoogtepunten in haar Fortuna tijd noemt ze: ”De kruisfinale tegen DOS’46 in een propvolle Fortunahal en afgelopen jaar het trainingskamp in Turkije.”

Zelf zegt ze verder over Fortuna dat ze ”Hier met veel plezier gespeeld heeft en onwijs veel heeft geleerd. Alleen merkte ik de laatste jaren dat ik de mindset niet meer had om echt topkorfbal te bedrijven.” Dit laatste was de voornaamste reden waardoor het idee om een terugkeer naar VEO te maken begon te groeien.  Dat haar vriend (Daan de Groot) eerder al het besluit nam om voor VEO te kiezen gaf het laatste zetje. ”Dat Daan naar VEO ging was natuurlijk wel een extra reden, omdat ik anders dinsdag, donderdag en zondag op Fortuna was en hij maandag, woensdag en zaterdag op VEO.” Bovendien miste ze Marije Scheffers heel erg in haar Fortuna tijd.

Het is duidelijk dat Jongenburger, pas 20 jaar,  een versterking zal zijn voor de VEO selectie. Zelf zegt ze over haar overstap: ”Ik hoop voor mezelf het plezier terug te vinden. Als persoon hoop ik de ervaring die ik heb opgedaan mee te kunnen geven aan de groep. Ik ben een speelster met inzicht en vind het dynamische spelletje heerlijk.” Uiteindelijk hoopt ze hiermee ”de ploeg te kunnen helpen om uiteindelijk een stap hogerop te maken. Mijn doel is om kampioen te worden en ik hoop dat de ervaring van Daan en mij daar iets aan kunnen bijdragen.”

Als bestuur en TC zijn we zeer blij met de rentree van Sylvia Jongenburger en verheugd haar weer spoedig in het tenue van VEO te kunnen zien.

Scroll naar boven