Huzarenstukje VEO 2, terwijl VEO 1 verliest maar sprong maakt richting behoud…

De selectie van VEO ging deze zonnige, warme zaterdag op bezoek bij het Sliedrechtse Merwede. Het tweede team trof een directe concurrent (vooraf 2 punten minder dan VEO…) in strijd om handhaving in de reserve overgangsklasse en het vlaggenschip van de Voorburgers ging een vrijwel zekere verliespot tegemoet tegen de gedoodverfde kampioen (4 punten los van de nummer 2…).

VEO 2: Schotpoging Margit Heine (links) met aangever Ascha Stampraad in het midden en Yannick Sterk in de afvangpositie...
VEO 2: Schotpoging Margit Heine (links) met aangever Ascha Stampraad in het midden en Yannick Sterk in de afvangpositie…

VEO 2 nam het meegereisde publiek mee op een ritje in “emotionele rollercoaster”…  Na een snelle 0-1 voorsprong door een strafworp van Bryan Dinsbach ging Merwede er vandoor: via tussenstanden van 4-1 en 6-5 werd de eerste helft een prooi voor de van afstand met scherp schietende Sliedrechters. Zij bereikten –mede door twee gemiste strafworpen aan Voorburgse zijde…- kort voor rust een maximale voorsprong van vier doelpunten (10-6), waarna David Nanusevski met zijn tweede treffer de ruststand op 10-7 bepaalde.

In de eerste helft zag VEO 2 zichzelf achter de feiten aan lopen. Merwede beantwoordde elke Voorburgse treffer vrijwel onmiddellijk en strafte iedere fout genadeloos af, terwijl zowel rebound als strijdlust te wensen over liet.

VEO 2: David Nanusevski (rechts) scoort 4-2 met Bryan Dinbach bij de korf...

VEO 2: David Nanusevski (rechts) scoort 4-2 met Bryan Dinsbach bij de korf en Esther Boogert (10) op de rand van de cirkel…

Tijdens de thee bracht coach Remco Breedveld Wouter Jansen in de ploeg en verlegde aanvallend het accent meer naar de vrouwen. Dit alles bleek een gouden greep… Het eerder wat timide ogende VEO kwam met meer vertrouwen uit de kleedkamer, terwijl Jansen zou uitgroeien tot “Man of the match”: hij controleerde de rebound, pepte medespelers op en behield overzicht…

Kortom: … Judith Vellekoop poeierde direct na rust van afstand 10-8 in de korf. Merwede liep nog wel uit naar 12-9, maar toen vond Esther Boogert het welletjes: via twee goals van haar, 2x Dinsbach en 1x topscorer Remi Hartgers ging VEO ‘erop en erover’. Margit Heine zette VEO 11 minuten na rust definitief op voorsprong: 13-14. Daarna zagen de Sliedrechters het gat almaar groter worden. De trefzekerheid van de ongrijpbare Boogert (“Woman of the match”, later weer 3x scorend) en de ervaring van vakgenote Vellekoop (goed voor nog 2 goals) deden de in totaal 4 (!) gemiste Voorburgse strafworpen teniet. Nanusevski had deze helft opnieuw het laatste woord, tekende voor de finale blauwzwarte treffer en sleepte hiermee –dolgelukkig…- een felbegeerde bijzondere bonus (Voor insiders: Pekingeend van mama Dinsbach) in de wacht.

Na het optrekken van de stofwolken stond er behalve een brede lach op de Voorburgse gezichten een eindstand van 18-24 op het bord. VEO 2 toonde met 17 treffers in het tweede bedrijf deze hete zaterdag karakter, het herpakte zich op grandioze wijze en is door deze puike prestatie met nog twee wedstrijden te gaan definitief veilig.

Vervolgens was het de beurt aan VEO 1. Dit team verscheen door blessures van Jesper Verschoor en Karin Olthof gehavend aan de start. Ondanks dat hun vervangers Christiaan Enderink en Janneke van Aalst een verdienstelijke wedstrijd speelden, bleek kampioen in spé Merwede –zoals verwacht- uiteindelijk te sterk.

VEO 1: Omdraaibal Christiaan Enderink met Sanne Cramer links positie kiezend en Robin van den Bosch klaar voor de rebound...
VEO 1: Omdraaibal Christiaan Enderink met Sanne Cramer links positie kiezend en Robin van den Bosch (8) klaar voor de rebound…

Coach Frank Damshuiser mocht tot de rust (8-6, met 4x Robin van den Bosch en 2x Rieks van Dam) hopen op een stuntje, zeker toen direct na rust Marije Scheffers VEO naar 8-7 schoot en de aanstaande kampioen toch wat wankelde… Merwede gaf daarop meer gas en liep weer uit naar 11-7, maar van Aalst en Scheffers deden tien minuten na de rust de Voorburgse hoop weer opleven VEO (11-9). De VEO-pijp bleek hiermee helaas volledig leeg. Merwede liep verdiend uit naar 15-9, waarbij één Voorburgs aanvalsvak zonder maar zelfs één schotpoging gedaan te hebben naar de verdediging terug kon… Van den Bosch maakte nog wel de tien vol, maar de Sliedrechters pakten de winst met duidelijke cijfers: 18-10.

Alhoewel de hoofdmacht verloor, toonden coaches Breedveld en Damshuiser zich tevreden: geplaagd door blessures in VEO 1 was dit weekend de strategie qua opstelling gericht op winst en behoud van VEO 2 in de hoop/ verwachting, dat de directe concurrentie van VEO 1 geen punten zou halen. Het scenario verliep precies als gedacht, waardoor VEO 2 nu zeker is van handhaving, terwijl VEO 1 tegelijk vrijwel zeker van behoud is (mits in de laatste twee speelrondes geen extreem gekke dingen gebeuren…).

Het Pinksterweekend mag de VEO-selectie herstellen van de inspanningen geleverd op het eigen Hemelvaart toernooi en deze slopende zaterdag, daarna wachten thuiswedstrijden tegen EKVA 1 en Oranje Wit 2.

(Scores VEO 2: Remi Hartgers 6x/ Esther Boogert en Bryan Dinsbach beiden 5x/ Judith Vellekoop en David Nanusevski elk 3x/ Margit Heine en Yannick Sterk ieder 1x).

(Scores VEO 1: Robin van den Bosch 5x/ Marije Scheffers en Rieks van Dam beiden 2x/ Janneke van Aalst 1x)

Scroll naar boven