VEO in mineur

Zaterdag trof VEO in Rotterdam het puntloze WION in de strijd tegen degradatie in de eerste klasse.

Het werd een bittere avond voor de Voorburgers.

De eerste helft werd afgesloten met een 12-7 voorsprong voor WION, wat zelf geen beste wedstrijd speelde, maar het geluk had een bijzonder mat VEO tegenover zich te treffen. Een enkele mooie combinatie werd veelal direct daarop tenietgedaan door fouten in passing of verdedigende slordigheden.  WION profiteerde hier gretig van, terwijl Voorburgse coaches langs de lijn trachtten hun ploeg weer in de wedstrijd te krijgen. Reeds 10 minuten voor de thee met 9-4 op het bord begonnen Voorburgse wisselspelers zich warm te lopen…

Na de rust leek de wedstrijd binnen vijf minuten voor VEO voorbij. WION kreeg simpel de kans om uit te lopen naar 16-7. Het daarna kort op elkaar inbrengen van vier wisselspelers bracht iets meer lijn en vuur in het Voorburgse spel. Yannick Sterk bracht reboundkracht naast aanvallende dreiging, terwijl invaller Jesper Verschoor zich onderscheidde door met “spirit” en meerdere intercepties enige grip op de wedstrijd te realiseren. Toch kwam VEO ondanks deze rigoureuze ingreep na de rust niet verder dan vier doelpunten, waarvan er drie uit handen van invallers kwamen (Robin van den Bosch 2x, Marije Scheffers). Tot overmaat van ramp moest aanjager Verschoor enkele minuten voor het einde geblesseerd het veld verlaten.

Yannick Sterk en Marije Scheffers proberen VEO op gang te krijgen...
Yannick Sterk en Marije Scheffers proberen VEO op gang te krijgen…

WION liep uit naar 25-11 en bezorgde VEO een ongekende nederlaag.

Coach Taffijn toonde zich erg teleurgesteld en sprak achteraf van een “dramatische” wedstrijd, waarin afspraken om onduidelijke redenen niet uitgevoerd werden en bezieling vanaf het begin afwezig was.

De tweede helft van de zaalcompetitie zal een harde dobber worden voor VEO (1 punt). Daar Vitesse (nu 5 punten) won van Swift is het verlaten van de degradatie zone voorlopig uit beeld. Het zal zich moeten richten op het passeren van WION, omdat de voorlaatste plaats nog recht geeft op een beslissingswedstrijd voor handhaving. Afgaande op eerder vertoond spel in bijvoorbeeld de voorgaande wedstrijd tegen Vitesse of de prima tweede helft van de uitwedstrijd tegen de opponent (Swift) van aanstaande zaterdag in Essensteijn, mag het echt wel hopen, dat het nog de nodige punten kan halen.

Wellicht kan het thuispubliek aanstaand weekend helpen bij een mentale wederopstanding, zodat de balans eindelijk een keer in Voorburgs voordeel zal doorslaan…

Een geconcentreerde Jesper Verschoor zoekt de beste afspeelmogelijkheid...
Een geconcentreerde Jesper Verschoor zoekt de beste afspeelmogelijkheid…

(Scores VEO: Rieks van Dam 4x/ Robin van den Bosch 2x/ Robin Fuchs, Judith Vellekoop, Remi Hartgers, Esther Boogert, Marije Scheffers elk 1x)